Petrolul a învins Metalul Buzău înaintea debutului în noul sezon. Viorel Moldovan a testat și un albanez, un suedez și un moldovean. A debutat și belgianul Poelmans

Marius ANGHEL 27 Aug. 2020, 14:30 Liga 2

După ce ieri și-a testat o parte dintre jucătorii pe care îi are în lot într-un amical cu CSM Focșani, câștigat cu 3-0, Viorel Moldovan a utilizat și restul fotbaliștilor, cât și pe cei jucați mai puțin cu moldovenii într-un nou meci de pregătire. De această dată, astăzi, tot pe ”Ilie Oană”, ”lupii” au întâlnit Metalul Buzău, altă echipă de Liga 3, pe care au învins-o cu 3-1.

Dacă împotriva Focșaniului au înscris Valentin Țicu și Alexandru Saim Tudor, de două ori, cu Metalul au punctat Mirza Halvadzic, Mihai Nițescu și Mario Bratu.

Viorel Moldovan a testat un albanez, un suedez și un moldovean. A debutat și belgianul Poelmans

Jocul cu Metalul Buzău, locul 11 în Seria a 2-a a Ligii 3 în ediția ”înghețată” din cauza pandemiei, a reprezentat pentru Petrolul ultimul test înainte de debutul în noua ediție de campionat a Ligii 2, care pentru ”lupi” se va consemna tocmai marți seară, pe teren propriu, cu Farul.

Viorel Moldovan a dorit să-i vadă la lucru și pe cei câțiva jucători noi pe care i-a avut în probe în această vară, notează Petrolul pe site-ul oficial. Astfel, în formula de start a echipei ploieștene și-au făcut apariția fundașul central Harallamb Qaqi (26 ani, ultima dată în Cipru, la Alki Oroklini), jucător născut în Albania, dar având și cetățenie greacă, mijlocașul suedez Mirza Halvadzic (24 ani, ultima dată la BK Lunds) sau mijlocașul moldovean Eugen Zasavitschi (27 ani). Totodată, a debutat și fundașul stânga belgian Joeri Poelmans, ultima dată jucător în Olanda, care a și semnat zilele trecute.

2-1 la pauză pentru Petrolul cu Metalul Buzău

Chiar unul dintre cei nou-veniți a deschis scorul în debutul amicalului cu buzoienii. Mirza Halvadzic (4) a înscris cu un șut excelent, expediat de la 25 de metri, în vinclul din stânga portarului Metalului. Apoi, Mihai Nițescu (27) a punctat pentru 2-0, propulsând balonul, din marginea careului mare, lângă bara din stânga, dar, până la pauză, Metalul a redus din handicap, Cătălin Bardaș (37) stabilind scorul primei reprize: 2-1.

După reluare, Mario Bratu (61) a refăcut diferența de două lungimi, tânărul mijlocaș al Petrolului surprinzându-l pe portarul oaspeților cu o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral dreapta, executată la colțul scurt.

Petrolul: Lungu – Ben Levy, Ad. Nicolae, Qaqi, Poelmans – Zasavitschi – Constantinescu, Halvadzic, Nițescu, M. Bratu – R. Bucur. În partea secundă a mai intrat și Alexandru Dumitru, un mijlocaș născut în 2001, care și-a făcut junioratul în Spania.

Cât îi privește pe jucătorii aflați încă în teste, Viorel Moldovan încă nu a luat o decizie.

În precedentele patru amicale, Petrolul a jucat cu CSO Plopeni (1-3), Astra 2 (2-3), Mostiștea Ulmu (4-1) și CSM Focșani (3-0).

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, Petrolul o întâlnește în ultimul joc al rundei, pe teren propriu, marți, de la ora 19:30, pe Farul Constanța.

TOT PROGRAMUL SEZONULUI REGULAR ÎL POȚI VEDEA AICI

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ticu-si-saim-tudor-s-au-remarcat-in-amicalul-petrolului-cu-csm-focsani-lupii-s-au-impus-la-scor-in-testul-contra-echipei-care-viseara-la-promovarea-in-liga-2-19145561

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-jucator-strain-la-petrolul-lupii-au-semnat-cu-un-belgian-care-ultima-data-a-jucat-in-olanda-19145467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

Marius ANGHEL 27 Aug. 2020, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă