Petrolul a suferit un eșec usturător în primul amical al verii. A pierdut în fața unei echipe care a jucat barajul în Liga 4 | FOTO

Andrei PASCU 15 Aug. 2020, 16:18 Liga 2

Petrolul are o săptămână de când se pregătește sub comanda lui Viorel Moldovan, iar sâmbătă a disputat și primul meci amical. Ploieștenii au jucat, pe stadionul ”Ilie Oană”, împotriva echipei CSO Plopeni (care a jucat barajul de promovare în Liga 4). Din păcate pentru Moldovan, debutul pe banca Petrolului nu a fost reprezentat de o victorie, ci de un eșec. Adversarii s-au impus cu 3-1 (1-0 la pauză).

Petrolul a marcat abia în minutul 89

Noul antrenor al echipei de Liga 2 s-a axat destul de mult pe jucătorii tineri iar asta s-a văzut. Petrolul a luat primul gol cu nouă minute înainte de finalul primei părți, de la Andrei Ciobanu. După pauză, CSO Plopeni a continuat să atace și chiar a făcut 3-0 pe tabelă, prin reușitele lui Cristian Gavrilă (73) și Vladimir Butufei (80, penalty). Golul de onoare ale Petrolului a venit cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar. Rareș Simionescu a semnat singura reușită a ploieștenilor.

Potrivit FC Petrolul, meciul a reprezentat finalul unui mini-stagiu centralizat organizat de Viorel Moldovan, urmând ca de luni să debuteze antrenamentele normale.

Primul ”11” trimis în teren de Viorel Moldovan: Avram – Olaru, Răuță, Manolache, Țicu – R. Enache – Al. Chiriță, Bratu, Nițescu, Saim Tudor – R. Bucur. Pe parcursul meciului au mai intrat pe teren Cezar Lungu, Adrian Nicolae, Mihai Constantinescu, Cristian Licsandru, David Ilie, Alin Boțogan, Andrei Rus, Rareș Simionescu, Aris Oprea, Daniel Moroșanu, Bogdan Minteuan și Florin Sîngeorzan. Ultimii trei se află în probe la Petrolul.

Petrolul a făcut două transferuri și a prelungit contractele câtorva jucători 

La o zi distanță după ce și-a prezentat oficial noul antrenor pentru următorul sezon, pe Viorel Moldovan, iar acesta a desfășurat apoi primul antrenament, Petrolul a intrat într-un mini-stagiu centralizat de pregătire în vederea noii ediții a Ligii 2, 2020/2021. În același moment, echipa ploieșteană a anunțat și primele două noi achiziții. Noutățile sunt Serge Ekollo, împrumutat pentru încă un sezon de la Astra și pe Andrei Rus, revenit după ce în sezonul trecut a fost cedat la CSM Reșița și UTA, așa cum Liga2.ro a anunțat zilele trecute.

Petrolul a ajuns la un acord și pentru prelungirea contractelor cu portarul Cezar Lungu și mijlocașul Armando Vajushi. În plus, trupa preluată de curând de Viorel Moldovan și-a completat stafful tehnic cu antrenorul de portari Cătălin Grigore, care revine la echipa ploieșteană, unde a mai fost de două ori în această postură.

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Andrei PASCU 15 Aug. 2020, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă