Cosmin Stan i-a luat la bani mărunți pe jucătorii pe care CSC Dumbrăvița îi are împrumutați de la UTA. Mercioiu, cel mai puțin utilizat, l-a surprins

Călin MNERIE 22 Nov. 2023, 13:42 Liga 2
Cosmin Stan i-a luat la bani mărunți pe jucătorii pe care CSC Dumbrăvița îi are împrumutați de la UTA. Mercioiu, cel mai puțin utilizat, l-a surprins

UTA a trimis, în vară, patru fotbaliști tineri sub formă de împrumut la CSC Dumbrăvița, în Liga 2: atacantul Paul Mercioiu (20 de ani) și mijlocașii Răzvan Ristin, Fabiano Cibi (ambii de 18 ani) și Bruce Nortey (19 ani).

Toți au apărut pe teren și în amicalul de marți, 21 noiembrie, pierdut de timișeni cu scorul de 1-3 în fața echipei lui Mircea Rednic, iar unul dintre ei, Mercioiu, a și marcat singurul gol al divizionarei secunde.

Cosmin Stan, despre cei patru jucători împrumutați de UTA la CSC Dumbrăvița

La finalul testului de pe stadionul Banatul din Sânnicolau Mic, Cosmin Stan le-a făcut celor patru jucători luați de la UTA o radiografie după prima jumătate a sezonului, ce se încheie pentru echipa sa acasă cu Gloria Buzău și în deplasarea de la Mioveni, cu CFC Argeș.

Iată ceea ce a avut de spus antrenorul Dumbrăviței despre cei ”patru copii buni de la UTA”, așa cum i-a numit chiar el:

…despre Răzvan Ristin (433 de minute jucate în campionat și Cupă): „În primul rând trebuie să spun că toți cei patru utiști sunt copii buni. Din păcate, Ristin are o problemă medicală, care l-a întors un pic. Este un jucător bun, un jucător foarte constant în tot ceea ce face, un jucător care cred că are o perspectivă foarte bună.”

…despre Fabiano Cibi (656 de minute jucate în campionat și Cupă): „La început Cibi a jucat foarte multe meciuri, a jucat titular în câteva etape consecutive. El e un jucător de moral și, din păcate pentru el, nu are moral de competiție de Liga a 2-a. Noi îl ajutăm pe cât posibil, dar trebuie să vină de la el, din cap, din minte. Când o să reușească să nu mai aibă frică de joc, va putea face pasul și spre un nivel superior.”

…despre Bruce Nortey (822 de minute jucate în campionat și Cupă): „Încă din momentul în care a intrat, Bruce a făcut câteva meciuri foarte bune, dar e într-o cădere și n-am înțeles de ce. Chiar am discutat de foarte multe ori cu el și am încercat să îl fac să înțeleagă că e un jucător de nivel superior. În loc să îl ajute lucrul ăsta, cred că l-a inhibat, nu știu, pentru că în ultimul timp joacă slab.”

…despre Paul Mercioiu (6 minute pe finalul meciului de la Mioveni): „A jucat foarte puțin pentru că în meciurile amicale pe care le facem la mijloc de săptămână nu mi-a arătat că merită să primească minute oficiale. E un jucător cu execuții foarte bune, printre cei mai buni de la noi în acest moment în acest sens, dar care nu se angrenează în efort. Noi suntem o echipă mică, care muncim și care trebuie să alergăm foarte mult. El nu s-a angrenat în sistemul nostru, a jucat și foarte puțin. Dar vă mai spun ceva, sunt puțini jucători ca Mercioiu. Majoritatea fotbaliștilor români care nu prind lotul șapte etape consecutive nu se mai pregătește. Ei vin la antrenament numai să-l bifeze. În schimb, el e un jucător care în permanență este lăudat de preparatorul fizic la antrenamente, poate cel mai bun dintre toți. Dar, din păcate, în meciurile amicale pe care le-am văzut nu mi-a arătat că merită să joace. A dat și gol astăzi, păcat pentru el, cred că cred că ar trebui să meargă undeva unde să joace meci de meci, pentru că e clar că are nevoie de meciuri în picioare.”

  • Meciuri disputate în Liga 2 de cei patru jucători ai CSC Dumbrăvița, în primele 13 etape: Răzvan Ristin (7 meciuri), Fabiano Cibi (11 meciuri, 1 gol), Bruce Nortey (12 meciuri, 1 gol) și Paul Mercioiu (1 meci).

În 13 runde, CSC Dumbrăvița a strâns 19 puncte, se află pe locul 9 în Liga 2, la un singur punct de un loc de play-off. Este la egalitate cu Steaua și Ceahlăul, care au golaveraj mai bun.

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-condus-si-a-pierdut-in-amicalul-cu-uta-19293625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/portughezul-pedro-albino-cuvinte-mari-pentru-nivelul-fotbalului-din-liga-2-dar-si-o-constatare-unde-crede-ca-ar-mai-trebui-imbunatatit-19293644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-explicat-de-ce-a-renuntat-la-facundo-rizzi-19293640

Călin MNERIE 22 Nov. 2023, 13:42 Liga 2
Pe aceeași temă