CSC Dumbrăvița nu a stat la discuții cu Ghiroda, în Cupa României. Dacă gazdele au acuzat arbitrajul, Cosmin Stan s-a gândit deja la play-off-ul competiției

Anda DELIU 16 Aug. 2023, 23:07 Cupa României
CSC Dumbrăvița nu a stat la discuții cu Ghiroda, în Cupa României. Dacă gazdele au acuzat arbitrajul, Cosmin Stan s-a gândit deja la play-off-ul competiției

CSC Dumbrăvița s-a impus cu 4-0 în ”derby-ul” comunelor periurbane ale Timișoarei din Cupa României, în Turul 3, pe terenul formației din liga inferioară (3), CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Gazdele au avut câteva ocazii bune, dar superioritatea echipei de eșalon superior s-a văzut. La final, Cosmin Stan avea aspirații din nou la grupele în care au ajuns anul trecut, în timp ce Sorin Bălu a fost supărat că echipa sa a pierdut și căpitanul a fost eliminat.

Dumbrăvița a deschis scorul rapid, după o neatenție a portarului Ghirodei

Încă din minutul 5, CSC Dumbrăvița, care a jucat în vișiniu, a deschis scorul pe stadionul ”Emilian Pavel” din Ghiroda. Mosoarcă a ieșit hazardat, iar Martinov l-a servit pe Dragan Paulevici, care a lobat peste goalkeeper. La câteva minute, Paulevici a avut și un șut în bară.

Pentru gazde, Alexandru Popovici, jucător trecut și prin prima ligă, a trimis mingea paralel cu poartă la o fază la care Trifon era ieșit. Scorul însă s-a modificat tot pentru dumbrăvițeni, după ce Alexandru Martinov a tras un șut plasat în același minut.

Mircea Stupu, eliminat

Din minutul 56 diferența a crescut. Adrian Zaluschi a avut o acțiunea personală și a trimis a treia oară mingea în plasă. Ultimul gol a fost marcat în minutul 74, când a venit rândul tinereții să marcheze. Andrei Toroc i-a trimis mingea printre picioare lui Mosoracă.

Ghiroda a rămas din minutul 78 fără Mircea Stupu, care a primit al doilea galben după ce i-a spus ceva nu tocmai ”dulce” arbitrului Cristian Codrea, care l-a sancționat.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Vasluian, Stupu, Butnărășau, Ilie – Bulza (Datcu 79’), Trandu, Pop (Miclău 79’), Coroiu (Imbroane 82’) – Petruș (Buțu 59’), Popovici
Antrenor: Sorin Bălu

CSC Dumbrăvița: Trifon – Moțiu, Zurbagiu (cpt.), Lalic, Gladun (Băluțoiu 79’) – I. Tănase, Cibi (Ristin 79’) – Nortey (A. Toroc 62’), Zaluschi (Tismonar 76’), Martinov – Paulevici (Mercioiu 79’)
Antrenor: Cosmin Stan

Sorin Bălu, supărat pe arbitru și propriul căpitan

Sorin Bălu a admis că victoria oaspeților e meritată, dar s-a simțit nedreptățit de arbitraj. El își va sancționa și căpitanul pentru cum a încasat eliminarea.

”Din păcate, înfrângere. E clar că este diferență între eșaloane. Dumbrăvița e o echipă mai bună ca a noastră. Dar au fost niște momente importante, în care arbitrul nu a judecat corect anumite situații. Noi am avut două penaltiuri, neacordate niciunul. După aia, colac peste pupăză, ne mai dă și cartonș roșu ca să fim bine! Și așa suntem cum suntem, mai cartonaș roșu aveam nevoie. Asta e lipsă de respect și de responsabilitate a căpitanului echipei noastre la adresa propriilor colegi și a noastră, a tuturor. Cu siguranță se vor lua măsuri. Aici există niște reguli! Cel puțin, oriunde voi fi eu, vor exista reguli. Disciplina e primordială și nu se poate indiferent cine este. Greșește, va plăti. Cine greșește, plătește în viață. Domnul arbitru ne-a spus că a fost înjurat. Nu cred că îți dă cineva din senin cartonaș”, a spus Bălu.

  • CSC Ghiroda şi Giarmata Vii s-a oprit în acest sezon al Cupei României în Turul 3, după ce în faza anterioară trecuse lejer de umbra retrogradatei din Liga 2 Ripensia Timișoara, cu 2-0 pe teren propriu.

Cosmin Stan vrea din nou în grupele Cupei României

Anul trecut, și cu noroc, CSC Dumbrăvița a trecut de Poli Iași și a ajuns în Play-off-ul Cupei României. Acum, antrenorul ar vrea din nou acolo unde va da peste două echipe din prima ligă.

”Cred că de la începutul meciului până la sfârșitul meciului ne-am impus. Am făcut-o într-o manieră destul de lejeră. Am avut, pe lângă cele patru goluri foarte multe ocazii de gol. Îmi aduc aminte de patru bare, din care trei Paulevici, și foarte multe alte situații de a marca. Mă bucură faptul că am reușit să marcăm patru goluri și, în perspectivă, asta încercăm să îmbunătățim de la meci la meci, de la antrenament la antrenament jocul nostru ofensiv și să încercăm să perfecționăm jocul nostru defensiv, care arată foarte bine. La mine nu există jucători odihniți. Eu îmi fac strategia în funcție de ce consider că e mai bine atunci. Ne-am pregătit bine și cred că rezistăm. E început de campionat, nu ne putem plânge de oboseală la început de campionat. Ne propunem cel puțin grupe. De la an la an, tinzi să-ți autodepășești performanța. E aproape imposibil să ieși din grupe, echipă de Liga 2. Dar ar fi senzaționa de ceea ce cred eu că e bine în momentul respectiv. Fiecare meci îl tratăm la modul cel mai serios”, a declarat Cosmin Stan.

Peste două săptămâni va fi încă un tur eliminatoriu din Cupa României, Play-off-ul. Adversarele se stabilesc prin tragere la sorți, iar în această fază intră și opt echipe din prima ligă. Apoi vor avea loc jocurile din grupe.

Până atunci, la Play-off, CSC Dumbrăvița are meci în etapa a 3-a a Ligii 2, în deplasare la CSM Reșița, eliminată deja din Cupa României. Apoi ar putea disputa jocul restant din prima etapă, în deplasare la Progresul Spartac. Ulterior, în etapa a 4-a, are joc acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, și ea eliminată din Cupă.

Foto și video: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-s-a-calificat-in-play-off-ul-cupei-romaniei-la-calarasi-19280755

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-legitimat-inca-un-jucator-un-mijlocas-care-pana-acum-si-a-urmat-tatal-la-trei-echipe-din-prima-liga-pe-care-le-a-antrenat-19280636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19280616

Anda DELIU 16 Aug. 2023, 23:07 Cupa României
Pe aceeași temă