CSC Dumbrăvița s-a reunit printre ultimele echipe din Liga 2. Cosmin Stan, lejer după ultimele sale derapaje comportamentale

Anda DELIU 01 Jul. 2024, 23:50 Liga 2

CSC Dumbrăvița a reluat de luni după-amiază, 1 iulie 2024, antrenamentele, cu destule noutăți.

Numărul plecărilor este mai mare decât cel anunțat, iar antrenorul Cosmin Stan a părut mai degrabă euforic când a fost întrebat de derapajele din sezonul recent încheiat, pentru care nu și-a cerut scuze niciodată față de cei care urmăresc echipa și s-a scuzat pe lipsa de reacție a arbitrilor români, recunoscuți pentru mediocritatea crasă la nivel de Liga 2.

Alte noutăți și noi plecări anunțate de Cosmin Stan la reunirea Dumbrăviței

CSC Dumbrăvița anunțase șase transferuri până la ora reunirii, produsă la stadionul ”Stefan Dobay”, unde se lucrează la extinderea tribunelor.

A fost prezent și Nicu Modan, despre care Liga2.ro a scris astăzi, dar și atacantul Cristian Pădurariu, ultima dată la Phoenix Buziaș, suspendat când era la ACS Poli după ce a fost prins într-o casă de pariuri.

A plecat și juniorul Patrick Paleacu, față de cei nouă jucători anunțați, iar Cosmin Stan pare că și-a luat ”la revedere” de la Ahmet Ekmekci, întors la UTA.

Situația lui Tudor Moțiu o vom dezvolta mai jos. Se mai caută trei juniori de 18 ani și va mai veni un portar tânăr.

Au fost prezenți la reunirea celor de la CSC Dumbrăvița următorii jucători, iar Ouadie Salhi revine zilele viitoare:

  • portari: Cătălin Trifon, Adelin Iliescu,
  • fundași: Vlad Băluțoiu, Alin Burdeț, Cătălin Horcea, Răzvan Morariu, Tudor Moțiu, Cristian Scutaru, Ion Vasluian, Claudiu Apro, Costel Zurbagiu,
  • mijlocași: Nicolae Sofran, Luca Bodri, Fabiano Cibi, Răzvan Ristin, Răzvan Ghinescu, Alexandru Martinov, Andrei Olaru, Bogdan Sima, Eric Adam,
  • atacanți: Dragan Paulevici, Nicu Modan, Cristian Pădurariu.

Noutățile de la CSC Dumbrăvița sunt: Luca Bodri (Progresul Pecica), Ion Vasluian (CSC Ghiroda și Giarmata Vii), Alin Burdeț (CSM Olimpia Satu Mare), Claudiu Apro (FK Miercurea Ciuc), Eric Adam (Poli Timișoara), Adelin Iliescu (Șoimii Lipova), Nicu Modan (CSM Deva) și Cristian Pădurariu (Phoenix Buziaș).

De la echipă au plecat până acum Paul Toroc, Șerban Secoșan, Andrei Răuță, Cosmin Gladun, Alexandru Tismonar, Răzvan Neag, David Jorza, Bruce Nortey, Cristian Gavra și Ahmet Ekmekci.

Cosmin Stan, sub euforia de la EURO

Deși în Liga 2 nivelul e tot mai slab an de an, Cosmin Stan a venit foarte euforic, poate prea entuziasmat, doar pentru că la TV vede jocuri bune de EURO.

”Eu cu mult entuziasm și sper ca entuziasmul pe care îl am eu sper să-l pot transmite și jucătorilor. Cu atât mai mult, că ne aflăm în timpul Campionatului European și vedem un fotbal de calitate. Aproape zilnic vedem meciuri de bună calitate care probabil cresc entuziasmul fotbaliștilor care văd așa meciuri bune. Eu cred că vom fi mai buni, dar nu știu să zic, în momentul de față. Tindem la mai mult. Avem alt nivel de experiență, cred că am crescut, suntem și o echipă care arată respect în rândul celorlalte advesare și de aia cred că vom fi mai buni”, a punctat Stan.

Eric Adam a fost luat sub formă de împrumut de la Poli Timișoara, nu liber de contract. Tudor Moțiu nu mai are viitor la Dumbrăvița

Trebuie să precizăm că am informat greșit la transferul lui Eric Adam de la Poli Timișoara, dar pentru că însuși reprezentanții Dumbrăviței ne-au informat greșit. Din club, dinspre conducere, ni s-a comunicat că Adam vine la 17 ani liber de la Poli, dar, de fapt, a fost împrumutat, situație care demonstreză că clubul mai are deficiențe la multe capitole, iar comparația cu naționala și Europeanul din Germania e desuetă.

Altfel, Stan spune că mai vrea jucători de la Poli. ”Nu știu de ce relațiile cu Poli au intrat, așa, într-o lâncezeală. Noi i-am avut de la ei pe Gologan, pe Tudor Moțiu. Dintr-odată, după ce ei au retrogradat, totul s-a rupt. Sunt câțiva jucători interesanți acolo care cred că era mai bine pentru ei să joace la Liga 2. Din ce știu eu, Eric Adam e împrumutat”, a spus și Stan, iar Poli a comunicat pe pagina sa de Facebook același lucru.

Moțiu a venit și el pe aceeași filieră, dar acum nu mai e dorit de antrenor. Și jucătorul vrea să plece, dar, aparent, e nevoie de un memoriu și nu de o reziliere la clubul condus de Florin Macavei, așa cum e normal dacă nicio parte nu mai vrea să continue. Stan nu a avut nicio problemă să-l desființeze pe Moțiu, încă un copil. Nu e prima dată când antrenorul critică juniorii, dar nu face la fel cu alți protejați de-ai lui, de pildă Cătălin Trifon, care a avut momente în care a scăpat mingea în poartă. ”Nu știu din ce cauză și-a depus el memoriu. Eu, din ce știu, nu există niciun fel de datorie la niciun fel de jucător în clubul nostru. Nu știu care e situația cu Tudor Moțiu. Din punct de vedere fotbalistic, el e într-un regres evident. I-am zis în iarnă când au plecat mulți fundași centrali că e șansa lui și n-a profitat. Nu mă refer doar că a jucat slab în meciurile amicale, ci mă refer la cum se prezenta la ciclul normal de antrenamente. El trebuie să-și revizuiască viața personală, cred că acolo e problema la el. El mai are contract încă un an de zile cu noi. La transferurile pe care le-am făcut în momentul de față e foarte greu ca el să mai prindă să joace. La ce a arătat el în ultimul an. Nu știu asta, conducerea poate să vă lămărească”, a spus Stan despre Moțiu.

  • Moțiu are 20 de ani și în sezonul recent încheiat a prins doar 65 de minute în 2 meciuri de Liga 2 pentru CSC Dumbrăvița. În ediția 2022-2023 a avut 405 minute strânse în 7 partide.

Stan nu știe dacă e bine că nu e ca… Ancelotti

După circul făcut la finalul meciului cu Ceahlăul, deși Krell a spus altceva, Stan susține că l-a sunat pe portarul nemțenilor. ”Principalul” se disculpă cu ieșirea sa cu faptul că arbitri nu l-au penalizat, aspect amuzant, ținând cont că Marius Omuț nu a trecut în raport incidentele filmate și văzute de o țară întreagă după ultimul fluier de al jocul cu moldovenii.

Omuț este unul dintre arbitri renumiți pentru mediocritatea sa, iar acum câteva sezoane, după un meci al Ripensiei, a pierdut raportul și a sunat inclusiv la clubul timișorean să întrebe dacă nu cumva i l-au găsit!

Iată ce spune Stan: ”Se poate să fi depășit măsura. Se întâmplă lucrurile acestea la o grămadă de antrenori. Eu ard pe margine în timpul meciurilor. Niciodată nu o să pot să preiau o atitudine ca a lui Ancelotti, de exemplu. Sunt total diferiți. Nu știu dacă e bine sau e rău. Într-adevăr, sunt niște limite peste care să nu sari. Am avut și derapaje. În trei ani de zile de când sunt antrenor la această echipă, nu am primit nicio eliminare, niciun cartonaș roșu. Normal, cred că e un plus. Într-adevăr, la presiunea aceea de la meciul cu Ceahlăul, când am ajuns să tremurăm, ceea ce s-a întâmplat, cu eliminarea lui Paulevici, golul primit, normal că a creat starea aceea de nervozitate pe final. La sfârșitul meciului probabil a fost o detașare de tot ce s-a întâmplat. Am sărit calul, dar eu a doua zi am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Krell și mi-am cerut scuze. Am vorbit cu el, i-am explicat.”

Întrebat dacă a mai văzut vreun antrenor coleric să arunce cu legitimația după adversari. Stan a părut mândru de ce a făcut. ”Aăăă. Nu am văzut. Sunt original”, a conchis antrenorul.

Anda DELIU 01 Jul. 2024, 23:50 Liga 2
Pe aceeași temă