CSC Dumbrăvița a mai acontat un jucător, un junior de la Poli Timișoara

Anda DELIU 30 Jun. 2024, 08:22 Liga 3
CSC Dumbrăvița a mai acontat un jucător, un junior de la Poli Timișoara

CSC Dumbrăvița face transferuri cu pipeta înainte de reunirea de luni, dar tot e departe de numărul de jucători de care s-a despărțit vara aceasta, în condițiile în care avea oricum un lot restrâns și slab valoric, ținând cont că abia a reușit salvarea de la retrogradare.

Timișenii au semnat cu Eric Adam, un mijlocaș care va fi eligibil ca jucător sub vârstă și care vine de la Poli Timișoara.

Eric Adam, deși junior, a ajuns la final de contract, cu Poli Timișoara, și a semnat cu CSC Dumbrăvița

Eric Adam are 17 ani și este mijlocaș central. El a prins la seniori un debut în primăvara sezonului 2022-2023 de Liga 2, la Poli Timișoara, în contextul în care clubul și-a asumat retrogradarea în Liga 3 și s-au debutat mai mulți juniori de către Paul Codrea. A rămas la Poli și în Liga 3.

Amănuntul interesant este Adam a ajuns liber de contract la Dumbrăvița, așadar, la alb-violeți nu a avut contract-standard, pe care cluburi normale îl propun jucătorilor la 16 ani, și care are o durată de 3 ani. Și mai interesant este că clubul timișorean, acum cu mari probleme financiare, pierde, astfel, iată, jucători gratis.

Cu dumbrăvițenii, Eric Adam a semnat doar pe un sezon.

”Mijlocașul central Eric Adam va juca în alb-verde în sezonul 2024/2025 din Liga 2!
Născut la 5 ianuarie 2007, a debutat la nivel de seniori la Politehnica Timișoara, pentru care a bifat și două jocuri în eșalonul secund în sezonul 2022/2023.
Pe plan internațional, a fost component al reprezentativei U15 a României
Bine ai venit, Eric! Să fie într-un ceas bun!”, sună anunțul clubului din Dumbrăvița.

  • În fotografia principală, Paul Codrea, antrenorul Politehnicii, îi dă ultimele indicații lui Eric Adam înaintea meciului în care tânărul mijlocaș avea să debuteze în echipa de seniori a alb-violeților și, totodată, în Liga 2. Se întâmpla în timpul meciului cu FK Miercurea Ciuc, din etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, disputat pe stadionul Știința din Timișoara, în data de 2 aprilie 2023. Poli se impunea cu scorul de 2-1, iar Adam intra în minutul 90+1 în locul lui Fabian Marincu.

Dumbrăvița are cinci achiziții până acum, în condițiile în care s-a despărțit oficial de nouă jucători

Echipa antrenată de Cosmin Stan a pierdut și vara aceasta mulți jucători. Deocamdată, s-au adus doar cinci jucători noi, adică, pe lângă juniorul Adam, Luca Bodri, Ion Vasluian, Alin Burdeț și Claudu Apro.

Clubul a anunțat și prelungirile de împrumuturi, dar doar cele de la UTA, ale lui Răzvan Ristin și Fabiano Cibi. Se discuta și pentru Ahmet Ekmekci, dar decizia finală se ia după ce revine UTA din Slovenia.

În schimb, au plecat foarte mulți fotbaliști, până acum nouă: Paul Toroc, Șerban Secoșan, Andrei Răuță, Cosmin Gladun, Alexandru Tismonar, Răzvan Neag, David Jorza, Bruce Nortey și Cristian Gavra. Numărul lor poate crește dacă nici Ekmekci nu rămâne, iar Tudor Moțiu, alt jucător sub vârstă are memoriu depus de săptămâni bune. El vrea să plece, nemulțumit că nu juca.

Cosmin Stan, fără soluții în poartă și în atac, până acum

Până acum, CSC Dumbrăvița a adus doar fundași și mijlocași.

Lotul nu este tocmai unul proporționat numeric, căci pe postul de portar mai este doar Cătălin Trfion, iar vârf de atac a rămas doar Dragan Paulevici.

Foto: Joszi Leczki / Mediafax Foto

Anda DELIU 30 Jun. 2024, 08:22 Liga 3
Pe aceeași temă