CSC Dumbrăvița a mai achiziționat un apărător și a prelungit înțelegerea unui junior. Alin Burdeț revine în Banat

Anda DELIU 21 Jun. 2024, 14:53 Liga 2
CSC Dumbrăvița a mai achiziționat un apărător și a prelungit înțelegerea unui junior. Alin Burdeț revine în Banat

CSC Dumbrăvița a ajuns la a treia achiziție a acestei veri. Clubul alb-verde și-a asigurat semnătura lui Alin Burdeț, jucător care a mai petrecut ani buni în Banat, tot la nivelul eșalonului secund.

De asemenea, se pare că bănățenii vor rămâne ”satelitul” neoficial al UTA-ei, căci îl mai țin la ei pe arădeanul Răzvan Ristin.

Și Alin Burdeț a semnat pe un an cu echipa CSC Dumbrăvița

Alin Burdeț are 26 de ani și a jucat, de-a lungul carierei, fie ca fundaș central, fie mijlocaș defensiv. Născut în Bistrița, Burdeț a făcut o parte a junioratului la Academia Hagi.

De acolo, a venit în Banat la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. În 2018, a ajuns la Ripenia. Pentru roș-galbeni, a prins trei sezoane în Liga 2. De acolo, a plecat în același eșalon, mai aproape de casă, Comuna Recea, pentru finalul de sezon 2020/ 2021.

Din vara anului 2021, a mers la Unirea Dej, iar de vara trecută a coborât un eșalon și a mers la CSM Olimpia Satu Mare, club care a ratat obiectivul promovării. Are 115 prezențe în Liga 2 și patru goluri marcate. Burdeț a semnat tot pe un sezon cu CSC Dumbrăvița. La fel au făcut-o și ceilalți jucători achiziționați în această vară.

Fundașul central Alin Burdeț va juca în alb-verde în sezonul 2024/2025 din Liga 2!

Născut la 7 aprilie 1998 la Bistrița, Alin Burdeț a efectuat junioratul la Academia Gheorghe Hagi, după care a ajuns în vestul țării, la ACS Ghiroda. În ianuarie 2018 a făcut pasul în Liga 2, la Ripensia UVT, al cărei component a fost vreme de trei ani

Și-a continuat aventura în Liga 2 la Comuna Recea, în a doua jumătate a sezonului 2020/2021. Din vara lui 2021, a fost jucătorul echipei FC Unirea Dej, pentru care a jucat până în vara anului trecut.

În total, a adunat 115 prezențe și 4 goluri în Liga 2.

În ultimul sezon a evoluat în Liga a III-a, la CSM Olimpia Satu Mare, unde a fost unul dintre cei mai constanți jucători, reușind să și marcheze două goluri.

Bine ai venit, Alin! Să fie într-un ceas bun!”, a transmis CSC Dumbrăvița.

Se menține ”vasalitatea” cu UTA

Altfel, clubul a anunțat tot azi, vineri, 21 iunie, prelungirea împrumutului lui Răzvan Ristin, mijlocaș central de 19 ani de la UTA. El nu prea a evoluat în primăvară, din cauza unei accidentări. Despre alți jucători care rămân, nimic, cu toate că, așa cum vedem, multe contracte la Dumbrăvița sunt pe un sezon, așadar, și alții ar fi la final de înțelegere.

Ne bucurăm să anunțăm că vom continua colaborarea cu mijlocașul central Răzvan Ristin!

Clubul nostru a ajuns un acord cu prim-divizionara UTA Arad pentru prelungirea împrumutului său la Dumbrăvița pe încă un sezon.

Născut la 7 aprilie 2005, Răzvan a fost una dintre surprizele plăcute ale stagiunii precedente. A bifat 12 meciuri de campionat în tricoul alb-verde, dintre care 8 ca titular. Din păcate, o accidentare suferită în ultima etapă a sezonului regular l-a ținut departe de teren pe aproape tot parcursul play-out-ului.

Ne bucurăm să te avem în continuare alături de noi, Răzvane! Multă baftă în noul sezon”, a transmis CSC Dumbrăvița.

Clubul anunță doar noutățile, nu și plecările

Altfel, CSC Dumbrăvița a ajuns acum, când multe echipe deja au sunat adunarea, la trei transferuri. În afară de Burdeț, au mai semnat cu clubul alb-verde și Luca Bodri, dar și Ion Vasluian. Practic, în ultimul sezon, deocamdată, toate transferurile alb-verzilor sunt din Liga 3.

De menționat în continuare că cei de la club nu comunică nimic despre plecări, deși jucătorii care au purtat tricoul Dumbrăviței sezonul trecut se antrenează deja cu alte formații, iar situația devine tot mai caraghioasă. Aspect care, aparent, nu pare să-i deranjeze pe cei de la clubul primăriei comunale.

Din iarnă, Cosmin Gladun s-a înțeles cu FC Argeș. Deoarece Eugen Neagoe nu mai e antrenor, ci locul i-a fost luat de Nicolae Dică, și viziunea s-a schimbat. Gladun nu a fost dorit în Liga 2, dar a ajuns în prima ligă, la Gloria Buzău. Paul Toroc a ajuns tot în eșalonul secund, la CSM Slatina.

Tudor Moțiu are memoriu pentru a pleca, nemulțumit că nu a fost folosit la Dumbrăvița. De asemenea, și Andrei Răuță părăsește zona. Cel mai probabil vor fi și alte plecări, dar clubul nu consideră necesar să le amintească sau să adreseze un simplu ”mulțumesc” pentru activitatea prestată.

La fel cum nu l-a reconfirmat nici pe Cosmin stan, văzut, probabil, ca antrenor pe viață, indiferent de derapajele comportamentale tot mai dese și grave.

Foto: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 21 Jun. 2024, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă