CSC Dumbrăvița continuă să-și ia jucători din Liga 3. Un portar fost la SC Oțelul și un atacant golgheter la Deva, ultimele noutăți ale timișenilor

Anda DELIU, Călin MNERIE 01 Jul. 2024, 14:26 Liga 2
CSC Dumbrăvița continuă să-și ia jucători din Liga 3. Un portar fost la SC Oțelul și un atacant golgheter la Deva, ultimele noutăți ale timișenilor

CSC Dumbrăvița se reunește astăzi după-amiază, 1 iulie 2024, și, așa cum îi stă ”bine” unui club sărac, semnează mulți jucători înainte de reunire.

Timișenii l-au anunțat, astăzi dimineață, ca noutate, și pe Adelin Iliescu, iar, din informațiile Liga2.ro, la alb-verzi va ajunge și Nicu Modan.

Ambii fotbaliști nu au evoluat până acum mai sus de Liga 3.

Adelin Iliescu, de la Șoimii Lipova la CSC Dumbrăvița

Aproape toate transferurile din această vară ale dumbrăvițenilor au fost făcute de la nivelul eșalonului al treilea. Nici pentru postul de portar nu avem o excepție.

Clubul l-a adus pe Adelin Iliescu, în vârstă de 25 de ani. Deși CSC Dumbrăvița îl comunică drept jucător ce a semnat un contract pe un an, aparent, Iliescu ar veni doar sub formă de împrumut de la Șoimii Lipova, așa cum a fost și Cristian Gavra, luat în pauza de iarnă de la arădenii din Liga 3.

Portarul Iliescu este născut la Drobeta Turnu Severin, unde a început fotbalul, dar a avut și o perioadă la KV Mechelen, în Belgia, unde a stat până la 18 ani. Ulterior, a semnat cu Șoimii Lipova, care din 2018 până în 2020 l-a dat ca împrumut la SC Oțelul Galați, pe când echipa era în Liga 3. A mai fost și la Crișul Chișineu Criș. În sezonul trecut, Iliescu a ratat mai multe meciuri din cauza unei accidentări.

”Portarul Adelin Iliescu va juca în alb-verde în sezonul 2024/2025 din Liga 2
Născut la 5 ianuarie 1999 la Drobeta Turnu Severin, a început fotbalul în orașul natal și apoi și-a continuat junioratul în Belgia, unde a fost legitimat la KV Mechelen
La Dumbrăvița ajunge de la CS Șoimii Lipova, pentru care a evoluat în două perioade, începând cu anul 2018. A mai activat, în fotbalul românesc, la SC Otelul Galati.
A fost internațional de juniori al României, cu prezențe în loturile U15, U16 și U17.
Bine ai venit, Adelin! Să fie într-un ceas bun!”, sună anunțul celor de la CSC Dumbrăvița.

  • La noua sa echipă, Iliescu se va lupta pentru un post de titular în poartă cu Cătălin Trifon, în vârstă de 24 de ani, utilizat în 36 de jocuri dintr-un total de 50 de Cosmin Stan în cele două sezoane petrecute de CSC Dumbrăvița în Liga 2, până acum.

Nicu Modan, ultima dată la CSM Deva, a semnat și el

Din informațiile Liga2.ro, cu CSC Dumbrăvița a semnat și atacantul Nicu Modan. Jucătorul în vârstă de 29 de ani, care până acum a confirmat doar la nivel de Liga 3, va participa la reunirea din această seară a echipei timișene.

Nicu Modan este născut la Nucet (județul Bihor), în data de 19 decembrie 1994. La clubul din orășelul natal a făcut și junioratul, după care a trecut la Minerul Ștei. De acolo a făcut pasul în Liga a 3-a, la Luceafărul Oradea, după care a schimbat doar județul, nu și eșalonul. A semnat în Arad, pentru Crișul Chișineu Criș în iarna lui 2016, adunând aproximativ 80 de goluri în ligile patru și trei în tricoul alb-albastru.

Din 2018 până în ianuarie 2022 a jucat cu Crișul în Liga 3, după care a semnat cu Șoimii Lipova, unde a activat un an și jumătate. După ce, în vara trecută, formația arădeană a ratat primul baraj de promovare în Liga a 2-a în fața celor de la CSM Deva, Modan s-a transferat chiar la gruparea de la poalele cetății.

Sezonul 2023-2024 a fost unul bun pentru atacantul de 29 de ani, care a marcat de 18 ori pentru deveni (locul 3 în Seria 7 a Ligii 3). De la 30 iunie a devenit fotbalist liber de contract și a semnat cu CSC Dumbrăvița până în vara lui 2025.

  • Momentan, Dumbrăvița îl are sub contract ca atacant doar pe Dragan Paulevici (29 de ani), fotbalist cu care a reușit promovarea în Liga 2 în 2022, iar în cele două sezoane petrecute la acest nivel fotbalistic a înscris 13 goluri în 42 de meciuri.

Multe achiziții din Liga 3 pentru CSC Dumbrăvița

Până acum, în această campanie de achiziții de vară, în afară de cei doi de mai sus, la CSC Dumbrăvița au ajuns Luca Bodri (Progresul Pecica), Ion Vasluian (CSC Ghiroda și Giarmata Vii), Alin Burdeț (CSM Olimpia Satu Mare), Claudu Apro (FK Miercurea Ciuc) și Eric Adam (Poli Timișoara). Pe Modan, clubul încă nu l-a anunțat în mod oficial.

Dintre noutăți, doar Apro vine de la un club din Liga 2, restul fiind ultima dată la echipe din Liga 3.

De la echipă au plecat până acum Paul Toroc, Șerban Secoșan, Andrei Răuță, Cosmin Gladun, Alexandru Tismonar, Răzvan Neag, David Jorza, Bruce Nortey și Cristian Gavra. Numărul lor va crește.

Anda DELIU, Călin MNERIE 01 Jul. 2024, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă