Nu a reușit promovarea cu Ghiroda, dar va juca în noul sezon de Liga 2! Ion Vasluian revine în campionatul în care a evoluat pentru Ripensia

Anda DELIU 17 Jun. 2024, 13:47 Liga 2
Nu a reușit promovarea cu Ghiroda, dar va juca în noul sezon de Liga 2! Ion Vasluian revine în campionatul în care a evoluat pentru Ripensia

UPDATE: CSC Dumbrăvița a oficializat, luni după amiază, achiziționarea lui Ion Vasluian, fundaș de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Fostul fundaș al Ripensiei, pentru care are 17 meciuri în Liga 2, este al doilea transfer al timișenilor în această vară.

Vasluian revine la Dumbrăvița, unde a jucat în perioada junioratului.

”Jucătorul de bandă dreaptă Ion Vasluian îmbracă, de astăzi, tricoul alb-verde!
Născut la 7 iunie 2002, el a activat, pe perioada junioratului, în comuna noastră, la ACS Dumbrăvița, unde a fost îndrumat de Daniel Moraru, iar apoi a trecut la Lps Banatul Timisoara Fotbal. A venit apoi pasul spre Ripensia UVT, unde a debutat la nivel de seniori. Pentru roș-galbeni, a bifat 17 prezențe în Liga 2, în perioada 2019-2021.
În ultimele trei sezoane a evoluat la nivelul Ligii 3, pentru CSM Reșița (2021/2022) și Club Sportiv Comunal Ghiroda si Giarmata Vii (2022/2023 și 2023/2024).
În ultimul sezon, a avut o contribuție importantă la parcursul excelent al echipei din Ghiroda, care a jucat finala barajului de promovare și apoi faza semifinală a recalificărilor pentru Liga 2. A fost jucătorul cu cele mai multe minute disputate din lotul galben-albaștrilor și a înscris 4 goluri.
Bine ai venit, Nelu! Să fie într-un ceas bun!”, sună anunțul clubului din Dumbrăvița.

Ion Vasluian a semnat un contract valabil pe un sezon cu CSC Dumbrăvița.


Știrea inițială:

CSC Dumbrăvița este aproape de încă un transfer în această vară, după cel al lui Luca Bodri (ex Progresul Pecica), anunțat deja în mod oficial de clubul timișean.

Noua achiziție a ultimei salvate de la retrogradare vine tot din Liga 3.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă recent învinsă în turneul de recalificări pentru al șaselea loc promovabil în Liga 2, a anunțat că Ion Vasluian îi părăsește și merge la trupa manageriată de Florin Macavei.

Ion Vasluian nu a reușit promovarea cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, dar va juca din nou în Liga 2, pentru CSC Dumbrăvița

Ion Vasluian, fost în Liga 2 timp de două sezoane la Ripensia Timișoara, urmează să revină în acest campionat, chiar dacă nu a reușit să o facă alături de CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cu care a jucat trei rânduri de baraje din patru posibile în această vară pentru a promova.

Urmează să semneze cu CSC Dumbrăvița, după cum a informat încă de sâmbătă deja fosta sa echipă.

Vasluian a împlinit recent, la data de 7 iunie, 22 de ani și a fost folosit în cariera sa atât ca fundaș, cât și mijlocaș, pe ambele benzi. La seniori, în afară de Ghiroda, a mai jucat la Ripensia și CSM Reșița. Pentru timișoreni are 17 jocuri în Liga 2, trei în ediția 2019-2020 și 14 în cea din 2020-2021.

”Mulțumim, Vasluian!
Clubul nostru anunță despărțirea de jucătorul Ion Vasluian. Fundașul sosit la Ghiroda în vara lui 2022 a devenit un jucător de bază în cele două sezoane petrecute, având în campionatul actual cele mai multe minute jucate și a înscris și de patru ori!
Vasluian, îți mulțumim pentru toată munca pe care ai depus-o în acești doi ani în tricoul echipei noastre! Îți dorim mult succes în noua ta aventură la Liga 2 la CSC Dumbrăvița!”, a transmis CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

  • Momentan, CSC Dumbrăvița, viitoarea destinație a lui Vasluian, nu a comunicat nimic despre aducerea jucătorului timișorean, însă are obiceiul de a anunțat tardiv plecări și sosiri în fiecare perioadă de transfer.

Vasluian, mesaj de rămas-bun de la Ghiroda

Clubul din Ghiroda a transmis și un mesaj din partea jucătorului.

”𝑉𝑟𝑒𝑎𝑢 𝑠𝑎̆ 𝑣𝑎̆ 𝑚𝑢𝑙𝑡̦𝑢𝑚𝑒𝑠𝑐 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑐𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝑑𝑜𝑖 𝑎𝑛𝑖 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑎𝑜𝑟𝑑𝑖𝑛𝑎𝑟𝑖 𝑝𝑒𝑡𝑟𝑒𝑐𝑢𝑡̦𝑖 𝑎𝑙𝑎̆𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑣𝑜𝑖. 𝐴𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑑𝑎̆ 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑝𝑙𝑖𝑛𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑒𝑥𝑝𝑒𝑟𝑖𝑒𝑛𝑡̦𝑒 𝑣𝑎𝑙𝑜𝑟𝑜𝑎𝑠𝑒, 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎̆𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑛𝑒𝑢𝑖𝑡𝑎𝑡. 𝐴 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑜 𝑎𝑑𝑒𝑣𝑎̆𝑟𝑎𝑡𝑎̆ 𝑝𝑙𝑎̆𝑐𝑒𝑟𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑒𝑧 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑎̆ 𝑎𝑡𝑎̂𝑡 𝑑𝑒 𝑡𝑎𝑙𝑒𝑛𝑡𝑎𝑡𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑑𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑡𝑎̆. 𝐴𝑚 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̦𝑎𝑡 𝑒𝑛𝑜𝑟𝑚 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑣𝑜𝑖 𝑠̦𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑟𝑒𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠𝑐𝑎̆𝑡𝑜𝑟 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑜𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒-𝑎𝑚 𝑎𝑣𝑢𝑡 𝑎𝑖𝑐𝑖. 𝑀𝑢𝑙𝑡̦𝑢𝑚𝑒𝑠𝑐 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑗𝑖𝑛𝑢𝑙 𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑛𝑡̦𝑒𝑙𝑒𝑔𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑣𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆.
𝐷𝑒𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑚𝑖 𝑣𝑎 𝑙𝑖𝑝𝑠𝑖 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑎̆ 𝑚𝑖𝑛𝑢𝑛𝑎𝑡𝑎̆, 𝑝𝑙𝑒𝑐 𝑐𝑢 𝑎𝑚𝑖𝑛𝑡𝑖𝑟𝑖 𝑓𝑟𝑢𝑚𝑜𝑎𝑠𝑒 𝑠̦𝑖 𝑐𝑢 𝑚𝑎̂𝑛𝑑𝑟𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑎 𝑓𝑖 𝑓𝑎̆𝑐𝑢𝑡 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣. 𝐷𝑜𝑟𝑒𝑠𝑐 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑠𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠 𝑖̂𝑛 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟 𝑐𝑎̆ 𝐺ℎ𝑖𝑟𝑜𝑑𝑎 𝑣𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑒𝑥𝑐𝑒𝑙𝑒𝑧𝑒!
𝐶𝑢 𝑟𝑒𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑖𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑏𝑢𝑛𝑒 𝑔𝑎̂𝑛𝑑𝑢𝑟𝑖, 𝑁𝑒𝑙𝑢”, a spus Ion Vasluian.

Continuă plecările de la CSC Dumbrăvița

În afară de acordul cu Luca Bodri, CSC Dumbrăvița nu a comunicat oficial nimic altceva despre componența noului lor. De la echipă sunt și două plecări certe, anunțate deja de alte formații. Cosmin Gladun nu a mai mers la Campionii FC Argeș, cu care semnase din iarnă, când a intrat în ultimele șase luni de contract, ci a fost împrumutat de piteșteni în… prima ligă, la Gloria Buzău, iar Paul Toroc a trecut la CSM Slatina.

Și Andrei Răuță pleacă de la clubul din Banat, iar Tudor Moțiu a depus memoriu pentru a deveni liber de contract.

Altfel, CSC Dumbrăvița și-a cerut tardiv scuze și după scenele urâte de la finalul de sezon, și tot tardiv, managerul Macavei a revenit tot cu niște explicații în care bate apa în piuă despre multiplele plecări din iarnă, care au slăbit echipa și au adus-o aproape de retrogradare.

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto), CSC Ghiroda și Giarmata Vii și CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 17 Jun. 2024, 13:47 Liga 2
Pe aceeași temă