Încă un rateu în cariera de antrenor pentru Nicolae Dică! S-a despărțit de CFC Argeș după ce n-a reușit câștigarea derby-ului local cu CS Mioveni

Marius ANGHEL 21 Sep. 2024, 17:44 Liga 2
Încă un rateu în cariera de antrenor pentru Nicolae Dică! S-a despărțit de CFC Argeș după ce n-a reușit câștigarea derby-ului local cu CS Mioveni

Pe Nicolae Dică nu l-a prins paltonul la al treilea descălecat ca antrenor la Campionii FC Argeș, echipa care reprezintă Piteștiul și județul Argeș.

Remiza în derby-ul local cu CS Mioveni, scor 1-1 la Mioveni, sâmbătă, în etapa a 7-a a Ligii 2, i-a fost fatală fostului atacant ajuns acum la vârsta de 44 de ani.

Dică se desparte de CFC Argeș după nici patru luni de la instalarea sa, petrecută în primele zile ale lunii iunie, atunci când prietenul Dănuț Coman, uns președinte, garanta pentru el.

Nicolae Dică și Campionii FC Argeș merg pe drumuri separate

După egalul cu CS Mioveni, în care echipa sa a marcat în partea a doua a jocului și cu punctul obținut a ajuns la un total de nouă puncte acumulate în șapte etape, Campionii FC Argeș și Nicolae Dică au ajuns la un acord privind rezilierea contractului în condiții amiabile.

Asta a transmis clubul piteștean la aproape patru ore distanță după finalul jocului de la Mioveni, cerința antrenorului de a i se acorda timp, răbdare, pentru că totul merge într-o direcție bună, nefiind, astfel, luată în seamă. Mai mult, despărțirea dintre cele două părți arată că obiectivul clubului este unul singur: promovarea. Nicidecum formarea unui lot competitiv pentru promovarea obligatorie în sezonul viitor, așa cum au tot fluturat vorbe în vânt președintele Dănuț Coman și antrenorul Nicolae Dică.

”Mulțumim, Nicolae Dică!
Clubul nostru și Nicolae Dică au ajuns la un acord pentru încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă.
Îi dorim mult succes în carieră!”, a transmis CFC Argeș.

Nouă meciuri a rezistat Dică pe banca Argeșului, mai puțin de patru luni!

Instalat în vară ca antrenor, la scurt timp după numirea lui Dănuț Coman ca președinte al clubului și după ce experimentatului antrenor Eugen Neagoe i s-a arătat ușa, Nicolae Dică a avut în cele mai puțin de patru luni scurse până acum nouă meciuri în care a condus echipa.

În campionat au fost înregistrate următoarele rezultate: 0-0 la Steaua, 2-0 cu CSM Focșani, 0-1 la FC Bihor, 0-1 cu FK Miercurea Ciuc, 0-0 la CSM Slatina, 3-2 cu Concordia Chiajna și 1-1 la CS Mioveni. În total sunt două victorii, trei remize și două eșecuri, cu cele 9 puncte acumulate echipa fiind pe locul 13 în clasament, din 22 de participante.

În Cupa României, CFC Argeș încă este prezentă și a obținut calificarea în faza grupelor, cum numai atunci când era în prima ligă a mai reușit. În Turul 3 a trecut cu 2-1 de echipa din Liga 3 ARO Muscelul Câmpulung, iar în Play-off a eliminat deținătoarea trofeului, 2-0 cu Corvinul la Mioveni.

Nu a fost îndeajuns, chiar dacă la Pitești se vorbea de formarea unui lot competitiv, nu neapărat de promovare, iar Dică, legendă a fotbalului piteștean, pleacă din nou de la club, acum după un mandat ratat și care a ținut mai puțin de patru luni.

”Am spus și după meciurile pe care le-am pierdut, de la Oradea și cu Miercurea Ciuc, că echipa a jucat, a arătat bine, dar, din păcate, nu am reușit să marcăm, pentru că în cele două jocuri ne-am creat vreo 20 de ocazii de a înscrie. Echipa, jucătorii mi-au dat încredere că putem, ușor-ușor, să obținem rezultate pozitive. Dar trebuie să avem răbdare. Eu am încredere în acești băieți, pentru că la fiecare meci au dat totul și ușor-ușor o să avem rezultate, împreună cu conducerea, cu suporterii care vin la jocuri și ne încurajează”, spunea Dică după victoria cu Concordia.

Viorel Tudose, un veșnic contestatar al lui Dică

Bățul prin gardul Argeșului împotriva lui Dică a fost băgat constant de sponsorul principal al echipei Viorel Tudose, cel care nu s-a ferit aproape niciodată să îl atace pe fostul atacant al naționalei.

”Știți foarte bine care este părerea mea despre Dică. Am spus-o în trecut și nu are rost să o mai repet și acum. Dar, așa se întâmplă când îl aduci la FC Argeș pe cel mai mare antrenor postdecembrist ’89. În loc să urmăm calea Barcelonei, bine, păstrând proporțiile, și să ne promovăm tinerii noștri din academie, ne apucăm si transferăm toți dinozaurii la FC Argeș. Și, i-ați văzut și voi cum joacă, nu?
Vă spun sincer că nu mă deranja dacă pierdeam cu FC Bihor și cu Miercurea Ciuc cu copiii Piteștiului pe teren, decât cu toți dinozaurii ăștia. Am văzut pe teren niște jucători de nu mai are rost să fac niciun comentariu. Sper să nu se repete filmul de anul trecut, că dacă nici acum nu vom promova, atunci chiar că suntem idioți. Dacă nici acum nu vom promova, când sunt atâtea echipe fără drept de promovare, atunci când?”, spunea Tudose, pentru ProSport, în luna august.

Nu trebuie uitat că în sezonul trecut, după ce Nicolae Dică alegea să meargă la discuții pentru a prelua FC Botoșani, în prima ligă, amânând un răspuns la o ofertă de la CFC Argeș, Viorel Tudose îl ”distrugea” pe Dică, iar clubul se poziționa de partea sa și îl declara persona non grata pe fostul fotbalist. La nici un an distanță, Dică revenea ca antrenor la clubul piteștean.

”Domnul Nicolae Dică, cel care dacă nu era FC Argeș în viața lui poate că nu ajungea niciodată la Steaua și devenea un vânzător sau muncitor prin raioanele de la Bricostore sau Carrefour. Ca suporter al lui FC Argeș mi-l doresc în continuare pe Dică antrenor principal la noi, dar ca manager, oficial și sponsor vă anunț public că atât timp cât eu voi ma fi la aceasta echipă Dică nu va mai avea șansa niciodată să mai fie antrenorul lui FC Argeș. Vă garantez! De ce? Ce mi-a făcut el mie nu se face niciodată. Mă înțeleg cu el să vină la FC Argeș, îl așteptăm să vină de la Budapesta, iar el se duce în Botoșani. Bravo! Deci tu îi întorci la greu spatele clubului care te-a crescut și care te-a dat în lumea fotbalului mare. Și ce a făcut la Botoșani? A constatat că pârjoalele moldovenești ard prea tare. S-a fript și a plecat și cu buza umflată de acolo. El a dat clubul care l-a crescut pe mirajul primei ligi. Îl felicit încă o dată pentru alegerea făcută. Ăștia sunt foștii mari fotbaliști ai lui FC Argeș”, declara Tudose despre Dică în august 2023.

Nicolae Dică a mai condus echipa de două ori, când avea numele de SCM Pitești sau FC Argeș

Nicolae Dică a fost, în vară, alegerea Argeșului pentru funcția de antrenor pentru noul sezon de Liga 2. Fostul atacant venea după un sezon 2023-2024 de coșmar, în care ambele echipe pe care le-a condus au retrogradat din prima ligă! Înainte de acestea două, Dică a antrenat o altă echipă care avea să pice din SuperLigă! Este vorba despre FC Voluntari, FCU Craiova și CS Mioveni!

Cel care acum are 44 de ani și-a început cariera de antrenor, secund, la FCSB, în 2015. A preluat apoi SCM Pitești (decembrie 2015 – mai 2017), în Liga 3, cu care a ratat în primul an promovarea. A reușit-o din a doua încercare, iar apoi a plecat, chemat de Gigi Becali la FCSB (iunie 2017 – decembrie 2018). Mai apoi s-a întors la Fotbal Club Argeș (iunie – octombrie 2019), fostul SCM Pitești, în Liga 2. A avut și o experiență de antrenor secund la naționala României, între 2019 și 2021, ca după aceea să se întoarcă din nou la FCSB (iulie – noiembrie 2022). Au urmat experiențele nereușite de la CS Mioveni (ianuarie – aprilie 2023), FCU Craiova FC (iulie – august 2023) și FC Voluntari (ianuarie – martie 2024).

Acum, la clubul piteștean numit oficial Campionii FC Argeș de când s-a trecut la asociația de drept public, fost SCM Pitești, fost Fotbal Club Argeș, Dică a stat din iunie până în septembrie 2024.

  • În vară, înainte de numirea lui Dică, s-a zvonit că un alt antrenor dorit era Bogdan Andone (49 ani), care reușise miracolul, să o salveze pe FC Botoșani de la retrogradarea din prima ligă. Andone este liber de contract din luna iulie.
  • Un alt antrenor liber de contract, chiar din această lună, după despărțirea de Gloria Buzău, pe care a și promovat-o în prima ligă în această vară, este Andrei Prepeliță, o mai veche cunoștință a CFC Argeș, pe care a condus-o în prima ligă și alături de care a reușit accederea în play-off. Prepeliță este prieten cu Viorel Tudose, astfel că nu este exclus ca el să fie noul antrenor al trupei piteștene.

CFC Argeș, al treilea club care schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2

Campionii FC Argeș a reușit performanța, în acest sezon, să reziste șapte etape cu același antrenor pe bancă. În sezonul trecut, primul după retrogradarea din prima ligă, Alexandru Pelici era schimbat după patru etape, Eugen Beza nu avea nici el o viață lungă pe bancă, până în etapa a 9-a, iar apoi era adus Eugen Neagoe, sub conducerea căruia echipa a continuat să aibă rezultate rușinoase.

Acum, Dică este îndepărtat după șapte etape, iar CFC Argeș devine al treilea club din sezonul 2024-2025 de Liga 2 care schimbă antrenorul.

Primul a fost alt club argeșean, AFC Câmpulung Muscel, care l-a înlocuit pe Costin Lazăr cu tandemul Marian Rada – Marius Bratu, după o etapă în care maseurul Vasile Slăninoiu a asigurat interimatul. Ruptura de Lazăr s-a produs după cinci etape.

Apoi a urmat altă nou-promovată, CSM Focșani, care s-a despărțit de Călin Moldovan după șase etape. Etapa aceasta, a 7-a, pe bancă a rămas ”secundul” Rareș Forika, pentru a asigura interimatul, clubul vrăncean nenumindu-și încă un nou ”principal”.

Foto: Răzvan Păsărică și Gabriel Neacșu / Sport Pictures

Marius ANGHEL 21 Sep. 2024, 17:44 Liga 2
Pe aceeași temă