Unirea Dej a oficializat, în sfârșit, readucerea golgheterului său din urmă cu două sezoane. Nu a mai jucat din decembrie 2022!

Marius ANGHEL 29 Feb. 2024, 11:36 Liga 2
Unirea Dej a oficializat, în sfârșit, readucerea golgheterului său din urmă cu două sezoane. Nu a mai jucat din decembrie 2022!

Unirea Dej și-a anunțat, miercuri, 28 februarie 2024, o nouă achiziție, a opta din această iarnă.

Clubul și antrenorul Dragoș Militaru întind mâna unui jucător care a mai activat la Dej, a avut rezultate apreciate și a plecat în vara anului 2022, refuzând oferta de prelungire a contractului, pentru a merge la mai bine financiar în acel moment.

Este vorba despre mijlocașul Mircea Manole (25 de ani), care a evoluat ultima dată într-un meci în decembrie 2022 și despre a cărui revenire la Unirea Dej Liga2.ro a înscris în exclusivitate încă din 10 ianuarie!

Mircea Manole, prezentat oficial la Unirea Dej

”Guess who’s back?” (Ghicește cine s-a întors?), a transmis, sub formă de întrebare, Unirea Dej, pe conturile de socializare, miercuri, la ora 16:04, singurul detaliu fiind numărul pe care îl va avea noul său jucător: 98.

Răspunsul corect a fost dat de mai multe persoane și surpriza nu a fost mai deloc o surpriză, chiar dacă clubul a încercat să ascundă cât de bine a putut faptul că pe respectivul jucător l-a avut la dispoziție pe aproape toată durata perioadei de pregătire de iarnă, fără să-i pună numele în lot sau la amicale nici măcar o dată!

Ulterior, la ora 17:43, Unirea Dej a dezvăluit răspunsul la întrebarea pe care o pusese la devreme, anunțând aducerea lui Mircea Manole!

”MIRCEA MANOLE la FC Unirea Dej
Fostul nostru golgheter din sezonul 2021-2022 (7 reușite) s-a întors sub comanda lui Dragoș Militaru. Atacantul în vârstă de 25 de ani, născut la Medgidia, a mai evoluat la Academia Hagi, Viitorul Constanța, CS Afumați, Rapid, Luceafărul Oradea, Aerostar Bacău și CSC 1599 Șelimbăr.
La începutul anului 2022, pe baza voturilor fanilor, Manole a fost desemnat ”cel mai bun unirist”.
La fel ca data trecută, acesta va purta tricoul cu numărul 98.
„Mă bucur că am revenit în locul unde m-am simțit cel mai bine și am avut cele mai frumoase realizări personale. Pot spune că practic m-am întors acasă. Am întâlnit un grup unit, condus de un antrenor formidabil și sunt convins că alături de suporteri, care nu ar trebui să lipsească de la meciurile noastre, o să o scoatem la capăt și vom rămâne în Liga 2. Hai Unirea!”, ne-a declarat Manole.
Bine ai revenit la FC Unirea Dej și mult succes, Mircea!”, sună anunțul clubului din Dej.

Manole a avut la Unirea Dej cea mai bună evoluție din cariera sa

Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a avut cea mai bună parte a carierei sale chiar la clubul din județul Cluj, însă vine după o perioadă deficilă. Nu a mai jucat într-un meci oficial de un an, din 3 decembrie 2022, când a bifat 25 de minute în 0-3 cu CSC Dumbrăvița! Ultima dată, până în primăvara anului trecut, Mircea Manole a fost legitimat în Liga 2, la CSC Șelimbăr.

Mijlocașul a fost folosit în 15 partide de Liga 2 în stagiunea trecută, la CSC Șelimbăr, și a marcat de două ori.

În ediția 2021-2022 de Liga 2 a prins cele mai multe partide într-un sezon, chiar la Unirea Dej, 24, dintre care 19 ca titular, și a înscris 7 goluri. În vara acelui an a avut ofertă să rămână la Dej, însă a preferat să meargă la Șelimbăr, un club mai potent financiar.

În cariera sa a mai evoluat pentru Viitorul Constanța 2, CS Afumați, Rapid, Luceafărul Oradea și Aerostar Bacău. În Liga 2 are 63 de meciuri și 10 goluri.

În vara anului trecut, după despărțirea de CSC Șelimbăr, a dorit să facă pasul în fotbalul din afara României, în Italia, însă a suferit o accidentare gravă. Din acest motiv nu a mai jucat nicăieri de atâta timp.

Mircea Manole, în spatele portarului, antrenându-se în timpul amicalului dintre Unirea Dej și CSC Șelimbăr, ultimul înainte de reluarea Ligii 2. Echipa lui Dragoș Militaru nu a comunicat nimic despre existența lui Manole în lot! Nici atunci, nici înainte, nici după, până acum.

A opta achiziție a dejenilor în încercarea de a se salva de la retrogradarea din Liga 2

În această iarnă, Unirea Dej a fost destul de activă pe piața transferurilor, poate cea mai activă de când a promovat în Liga 2, în încercarea de a schimba în lot și a forța o menținere în acest eșalon, într-un moment în care era cotată cu șanse mici de salvare de la retrogradare.

Cu echipa la care în toamnă a revenit ca antrenor Dragoș Militaru au mai semnat: Alexandru Dulca (ex Concordia Chiajna), Albert Hofman (împrumutat de la Universitatea Cluj), Alex Militaru (ex Chindia, împrumutat de la Poli Iași), Tudor Telcean (ex Poli Iași, liber din vară), Ciprian Călugăr (ex Gloria Bistrița Năsăud, împrumutat de la ”U” Cluj), Cosmin Bîrnoi (ex Unirea Slobozia) și Sebastian Moroz (ex CS Tunari). Militaru și Călugăr, la fel ca Manole, au mai jucat în trecutul aproapiat la Unirea.

Altfel, Unirea Dej a început cu dreptul jocurile oficiale din 2024, câștigând întâlnirea foarte importantă cu CS Tunari, 1-0 în deplasare la Buftea, trecând peste trupa ilfoveană în clasament.

În acest moment, dejenii ocupă locul 17 în Liga 2, ultimul retrogradabil, cu 12 puncte acumulate în 16 meciuri. În etapa a 17-a va juca pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Chindia Târgoviște, echipa pe care în vară o prelua Dragoș Militaru și alături de care își făcea planuri de promovare în prima ligă. Aventura sa la dâmbovițeni s-a terminat cu o demisie după doar trei jocuri, două disputate în Liga 2, în care se obținuseră două remize.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto), Unirea Dej și CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-start-perfect-in-2024-intr-un-meci-extrem-de-important-privind-lupta-pentru-mentinerea-in-liga-2-dragos-militaru-spune-ce-a-facut-diferenta-in-jocul-cu-cs-tunari-19300607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Marius ANGHEL 29 Feb. 2024, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă