Unirea Dej, start perfect în 2024, într-un meci extrem de important privind lupta pentru menținerea în Liga 2! Dragoș Militaru spune ce a făcut diferența în jocul cu CS Tunari

Marius ANGHEL 24 Feb. 2024, 17:48 Liga 2
Unirea Dej, start perfect în 2024, într-un meci extrem de important privind lupta pentru menținerea în Liga 2! Dragoș Militaru spune ce a făcut diferența în jocul cu CS Tunari

Unirea Dej a început cum nu se poate mai bine meciurile oficiale din 2024, arătând sub conducerea lui Dragoș Militaru, după o perioadă de pregătire prinsă cu noul său antrenor, că începe să se exprime așa cum o făcea și înainte de despărțirea de ”principalul” gorjean, alături de care în precedentele două ediții ale Ligii 2 a înregistrat rezultate apreciate.

Clujenii au câștigat, în deplasare, cu scorul de 1-0, meciul extrem de important cu CS Tunari, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării.

Unirea Dej, victorie pe final și extrem de importantă în meciul cu CS Tunari

Unirea Dej a evoluat prudent contra ilfovenilor de la Tunari, mutați la marginea Buftei pentru acest joc, într-un meci cu o miză foarte importantă pentru ambele echipe, vecine de clasament în subsolul Ligii 2 și despărțite de două puncte.

Clujenii au fost aproape de a deschide scorul încă din minutul 30, dar șutul puternic al lui Bîrnoi din afara careului s-a dus în bara din stânga. O situație mare a deschide scorul au avut și gazdele, pe final, în minutul 83, însă experimentatul Leca nu a putut înscrie cu o lovitură de cap din 4-5 metri. A trimis pe lângă poarta apărată de Moroz, portar semnat de Unirea Dej pe final de campanie de iarnă și fost chiar la CS tunari în prima parte a sezonului.

Echipa lui Dragoș Militaru a dat lovitura pe final, în minutul 89, la o fază de atac purtată pe flancul stâng. Mingea centrată din marginea careului a fost urmărită bine de Denis Golda, care i-a luat fața lui Leca și a înscris cu piciorul, din plonjon, din 7 metri, la colțul lung.

Cu acest succes, primul sub comanda lui Dragoș Militaru de la revenirea pe banca tehnică a echipei din Dej, după ce în precedentele patru meciuri, ultimele din 2023, s-a pierdut de fiecare dată, Unirea trece în clasament peste CS Tunari și începe perfect misiunea grea de menținere în Liga 2.

Dragoș Militaru, după succesul cu CS Tunari: ”Am meritat să-l câștigăm”

După joc, Militaru a spus că victoria este una meritată și consideră că diferența a fost făcută de ”spiritul arătat de băieți până la finalul meciului”.

”A fost un meci pe care, după cum s-a desfășurat, am meritat să-l câștigăm. Noi am avut un joc destul de consistent și echilibrat, cu dorință până la ultimele faze. Caracterul băieților și spiritul arătat de ei până la finalul meciului, aici cred că s-a făcut diferența astăzi. Apreciez efortul și determinarea tuturor; și cei care au intrat pe parcursul reprizei secunde au înțeles foarte bine ce ne dorim de la această partidă.

Trebuie să rămânem modești și să strângem puncte în continuare până la finalul celor 19 etape. Felicitări tuturor pentru acest început frumos de an și așteptăm sincer cât mai multă lume alături de noi la meciul de săptămână viitoare de acasă. Băieții au nevoie să simtă căldura oamenilor la primul joc de acasă din 2024!”, a declarat, citat de site-ul Unirii Dej, antrenorul Dragoș Militaru.

Cinci jucători noi în primul 11 al Unirii Dej

În primul 11 al Unirii Dej la primul meci oficial din 2024 s-au aflat cinci jucători noi: Moroz, Telcean, Dulca, Bîrnoi și Hofman. Dulca și Hofman au fost schimbați pe parcursul jocului, primul pentru a se trage de timp în prelungiri.

Unirea Dej, în victoria cu CS Tunari: Moroz – Pruteanu, Kereki (cpt.)(D. Pop 64′), Tud. Telcean, Roș (Al. Șuteu 73′) – Al. Dulca (Aur. Ciuciulete 90+2′), Chira, Ad. Pop – Bîrnoi, Blaj (Golda 64′), Hofman (Al. Militaru 64′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Fulga, Vic. Stancovici, Cip. Călugăr.

Dejenii ocupă ultimul loc retrogradabil și se pregătesc de meciul cu Chindia

În urma acestui succes, Unirea Dej acumulează 13 puncte și urcă un loc în clasamentul Ligii 2, pe 17, devansând chiar CS Tunari, care a rămas cu 12 puncte. Această poziție pe care se află clujenii este ultima retrogradabilă în acest sezon. Totuși, diferența față de următoarele formații de deasupra rămâne destul de mare. CSC Dumbrăvița și Metaloglobus, situate pe locurile 15 și 16, au fiecare câte 19 puncte, iar CFC Argeș (locul 16), care încă nu a jucat în această etapă, are 18 puncte.

În ultimele trei etape din sezonul regular, Unirea Dej are meciuri cu Chindia Târgoviște (acasă, 2 martie), Metaloglobus (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

Apoi, pentru echipa lui Dragoș Militaru urmează șase jocuri în play-out.

Golul reușit de Denis Golda în CS Tunari – Unirea Dej 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=XMb2CmkYV3Y

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-pierdut-la-scor-de-neprezentare-meciul-cu-corvinul-19300562

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ouadie-salhi-s-a-accidentat-in-meciul-csc-dumbravita-unirea-slobozia-19300615

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atac-dur-al-lui-daniel-oprita-la-adresa-jucatorilor-stelei-19300612

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sperante-la-play-off-pentru-csm-resita-dupa-victoria-cu-steaua-19300564

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-e-tot-mai-aproape-de-play-off-19300542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Marius ANGHEL 24 Feb. 2024, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă