Minaur Baia Mare a făcut deplasarea în Turcia cu 26 de jucători și va disputa trei amicale. Vasile Miriuță, comparație cu Unirea Dej pe tema costurilor cantonamentului

Andrei PASCU 31 Jan. 2023, 18:08 Liga 2
Minaur Baia Mare a făcut deplasarea în Turcia cu 26 de jucători și va disputa trei amicale. Vasile Miriuță, comparație cu Unirea Dej pe tema costurilor cantonamentului

Minaur Baia Mare a ajuns luni, 30 ianuarie, în cantonamentul din Turcia, din Antalya, unde va sta până pe 10 februarie și unde va disputa nu mai puțin de trei meciuri de verificare.

În ziua în care a ajuns în Turcia, formația din Maramureș a organizat și primul antrenament.

Minaur Baia Mare a ajuns în cantonamentul din Turcia

Pe site-urile de socializare, Minaur Baia Mare a publicat câteva fotografii de pe aeroport și de la prima ședință de pregătire din Antalya, alături de un scurt mesaj: ”Echipa noastră a ajuns cu bine în Antalya și a efectuat primul antrenament. AICI E MINAUR”.

Minaur Baia Mare nu a anunțat în comunicat ce adversari va întâlni în Turcia, dar în România, înainte de plecare, a disputat un singur test, cu FC Bihor Oradea, în care s-a impus cu 2-0, prin golurile lui Raphael Stănescu și Valmir Berisha.

Componenții lotului rămân, la fel, o enigmă.

Vasile Miriuță a confirmat că Minaur Baia Mare va juca trei amicale în cantonamentul din Turcia

Însă, Minaur Baia Mare a stabilit deja pe cine va întâlni în perioada în care va fi plecată din România, de o bună perioadă de timp fiind deciși adversarii. Trei echipe va înfrunta trupa lui Mihai Iosif, iar informația a fost confirmată de Vasile Miriuță, în cadrul unei conferințe de presă din urmă cu câteva zile.

Conducătorul a oferit și datele amicalelor, 3, 6 și 9 februarie, iar numele adversarilor sunt FK Atyrau (prima ligă din Kazakhstan), Termez Surkhon (prima ligă din Uzbekistan) și Dinamo Minsk sau Dinamo Tbilisi. Acest ultim test va fi disputat împotriva uneia din cele două, Vasile Miriuță greșind în momentul anunțului ultimului adversar.

Pe data de 9 vom juca împotriva lui Dinamo Tbilisi, o echipă din Belarus”, a precizat Miriuță, însă Dinamo Tbilisi este din Georgia. Dacă e vorba de un club Dinamo din Belarus, acela e Dinamo Minsk, așa că rămâne să aflăm adversarul real despre care este vorba în momentul în care Minaur Baia Mare va veni cu noi informații.

Minaur Baia Mare a deplasat în Turcia 26 de jucători

În altă ordine de idei, Miriuță a anunțat și numărul de jucători pe care l-a deplasat Minaur Baia Mare în Turcia, 26, dar și șapte oameni din staff și / sau club. El a ținut să le transmită un mesaj și ”cârcotașilor și frustraților din oraș” care au acuzat că Minaur Baia Mare a organizat cantonamentul din Turcia pe o anumită sumă de bani, iar ”vecinii” de la Unirea Dej, care au ajuns și ei în Turcia, pe altă sumă, mai mare sau mai mică.

Formația din Cluj a deplasat în ”Țara Semilunei” un lot de numai 23 de jucători, cu trei mai puțin decât Minaur Baia Mare.

S-a făcut o mare discuție și o mare problemă, că Unirea Dej merge cu atâția bani, iar Minaur Baia Mare merge cu atâția bani. Eu am pe telefon, dar nu am voie să public (n.r. – probabil suma de bani pe care o plătește pentru cantonament), pentru că le-am promis unor oameni… .

Unirea Dej pleacă cu 28 de jucători (n.r. – greșit, cu 23 de jucători și un total de 28 de oameni), Minaur pleacă cu 33 de jucători (n.r. – a intervenit apoi Mihai Iosif și a declarat că e vorba de 26 de jucători și un total de 33 oameni). Sumele pe care le consumăm sunt altele”, a declarat Vasile Miriuț în conferința de presă.

Minaur Baia Mare, încă un amical în România, cu Gloria Bistrița Năsăud

La revenirea în țară, până când va avea loc prima etapă de Liga 2 din acest an, Minaur Baia Mare va întâlni și Gloria Bistrița Năsăud, pe 17 februarie. Apoi, va mai întâlni în sezonul regular al Ligii 2, Concordia Chiajna (acasă), Steaua (deplasare) și Gloria Buzău (acasă), toate confruntările fiind programate pentru 2023, iar ulterior va evolua în grupa pentru evitarea retrogradării, în play-out.

Pentru a ne îndeplini obiectivul, e nevoie de toată lumea din oraș, conducere, să asigure condițiile optime pentru a îndeplini obiectivul. Se fac eforturi mari pentru a reuși să aducă salariile la zero. Eu, stafful tehnic și jucătorii trebuie să ne dăm inima pentru Minaur, iar suporterii trebuie să fie alături de noi.

Trebuie un tot unitar și, cu siguranță, când îl vom avea, vom reuși. Fac pariu pe o sticlă de pălincă pe faptul că ne vom salva de la retrogradare”, spunea Mihai Iosif despre ce se întâmplă la Minaur Baia Mare începând cu nou al.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-restante-salariale-catre-jucatori-19259063

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-victorie-in-amicalul-cu-fc-bihor-oradea-19258993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-dandea-impresii-dupa-venirea-la-minaur-baia-mare-19258871

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-si-a-prezentat-achizitiile-fotbalisti-ca-de-jucatori-e-plina-tara-dupa-cum-spune-miriuta-printre-noutati-se-afla-si-fiul-antrenorului-cu-46-de-minute-jucate-in-19258821

Andrei PASCU 31 Jan. 2023, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă