Vasile Miriuță, informații despre restanțele salariale de la Minaur Baia Mare: ”Sunt probleme, dar se vor rezolva”. Câți bani au de încasat jucătorii și ce a spus de privatizarea clubului

Răzvan STÎNGĂ 28 Jan. 2023, 20:48 Liga 2
Vasile Miriuță, informații despre restanțele salariale de la Minaur Baia Mare: ”Sunt probleme, dar se vor rezolva”. Câți bani au de încasat jucătorii și ce a spus de privatizarea clubului

Minaur Baia Mare se numără printre echipele din Liga 2 care au restanțe către jucători. Două luni de salarii neplătite consemnează în acest moment jucătorii maramureșenilor, lucru recunoscut, în cadrul unei conferințe de presă, de directorul tehnic Vasile Miriuță, când au fost prezentate achizițiile.

Minaur Baia Mare, restanțe salariale pe două luni

De ceva timp s-a aflat în spațiul public că nici Minaur Baia Mare nu o duce extraordinar cu banii și că jucătorii se văd puși în situația în care trebuie să aștepte pentru salariile lor.

Au fost trei luni de restanțe, dar conducerea a găsit fonduri să plătească remunerațiile pe o lună, pentru a nu risca să rămână fără anumiți fotbaliști, pentru că aceștia puteau depune memorii și să devină liberi.

În acest moment, lotul așteaptă și plata ultimelor două salarii, iar Vasile Miriuță a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla și că nu se pune problema ca datoriile să nu fie achitate. Conducătorul ”s-a scuzat” la conferința pe presă prin prezentarea precedentelor din fotbalul românesc, că mai toate cluburile au întârzieri salariale.

Vasile Miriuță, convins că Minaur Baia Mare va plăti datoriile către jucători

Vasile Miriuță a accentuat ideea că, de când este angajat al formației din Baia Mare, nimeni nu a plecat neplătit și că a luat toți banii din contract, fie că a fost vorba de jucător, antrenor sau conducător.

Sunt niște probleme, într-adevăr, dar eu nu iau apărarea clubului, cum este la 90 la sută din echipele din România. Eu am doi ani de zile la Baia Mare și aici nu a fost niciodată problema să nu se plătească banii. Că au fost întârzieri, e ceva normal, cu toate că trebuie să plătești.

Dar, la Baia Mare s-a plătit de fiecare dată și se vor plăti banii. Să știți lucrul acesta! Sunt două luni restante, care se vor rezolva în cel mai scurt timp, pentru că așa s-a rezolvat de fiecare dată. Am mai spus-o, iar o să mă înjure unii cârcotași și frustrați din orașul ăsta, domnilor, dacă nu era domnul primar și domnul vice, și îmi asum când spun acest lucru, echipa nici nu promova anul trecut.

Ni s-au oferit toate condițiile pentru a face performanță și aveam limite. Așa că unii, care sunt frustrați și cârcotași în orașul ăsta, vor face la fel și peste un an, și peste doi, și peste trei ani”, a spus Vasile Miriuță în cadrul conferinței de presă.

Devine Minaur Baia Mare un club privat?

În acest moment, Minaur Baia Mare nu are o formă de organizare care să îi permită să promoveze în SuperLigă, chiar dacă se fac planuri importante pentru sezonul următor de Liga 2, poate chiar atacarea play-off-ului.

Vasile Miriuță nu are prea multe informații că echipa pe care o conduce face demersuri pentru a deveni unul privat în acest moment, dar crede că oamenii din conducerea locală din Baia Mare vor încerca să rezolve situația și să găsească un investitor privat.

Vom vedea ce se va întâmpla, dar dânșii (n.r. – autoritățile locale) știu cel mai bine. Dar sperăm să se schimbe! Eu zic că se va face un club privat!”, a comentat scurt Vasile Miriuță.

Minaur Baia Mare se pregătește pentru salvarea de la retrogradare și în Turcia

Minaur Baia Mare are cinci meciuri fără victorie în Liga 2. După 3-0 cu CS Comunal Șelimbăr, a făcut două remize la rând, 1-1 cu Poli Timișoara și 2-2 cu Progresul Spartac, după care au venit două eșecuri la rând, 0-1 cu SC Oțelul și 1-2 cu Viitorul Pandurii. În runda a 16-a, ultima din 2022, a urmat remiza cu Unirea Dej, scor 1-1.

Minaur Baia Mare va mai întâlni în sezonul regular al Ligii 2, Concordia Chiajna (acasă), Steaua (deplasare) și Gloria Buzău (acasă), toate confruntările fiind programate pentru 2023.

Minaur Baia Mare va merge într-un cantonament în Turcia în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, unde va întâlni trei adversari. Apoi, la revenirea în țară, până când va avea loc prima etapă de Liga 2 din acest an, va întâlni și Gloria Bistrița Năsăud, pe 17 februarie.

Până acum, formația din Maramureș a jucat un singur amical, cu FC Bihor Oradea, de care a trecut cu 2-0.

Conferința de presă în care au fost prezentați noii-veniți la Minaur Baia Mare

Foto și video: Minaur Baia Mare 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Jan. 2023, 20:48 Liga 2
Pe aceeași temă