România U19, cu opt jucători din Liga 2 pe teren, a pierdut pe final meciul cu Turcia U19 și a început cu stângul Turul de Elită

Andrei PASCU 20 Mar. 2024, 18:33 Naționale
România U19, cu opt jucători din Liga 2 pe teren, a pierdut pe final meciul cu Turcia U19 și a început cu stângul Turul de Elită

România U19 a debutat cu stângul la Turul de Elită, ultima fază a preliminariilor din cadrul Campionatului European. Tricolorii au cedat cu 0-2 întâlnirea cu reprezentativa similară a Turciei, în urma unui final de meci slab, în care au încasat ambele goluri.

Turneul are loc în Croația, națională care a început cu dreptul grupa, 2-1 contra Germania U19.

România U19, debut cu înfrângere la Turul de Elită

Selecționata noastră a terminat la egalitate prima repriză a întâlnirii cu turcii, 0-0, iar meciul părea că se îndreaptă către o remiză și în partea secundă. Numai că în ultimele minute din meci adversarii tricolorilor au forțat și au marcat de nu mai puțin de două ori, prin Ayman Gulasi, minutul 82, și Halil Ozdemir, minutul 90+2.

După o primă repriză încheiată la egalitate, scor 0-0, naționala României a început mai bine a doua parte a jocului, ratând câteva ocazii importante. De cealaltă parte, deși nu a avut multe ocazii clare, Turcia a reușit să deschidă scorul după o eroare în apărarea României.

Ayman Gulasi l-a învins pe Vlad Răfăilă în minutul 82 cu un șut puternic. Al doilea gol al Turciei a venit în prelungirile partidei după o minge pierdută la mijlocul terenului de jucătorii României, Halil Ozdemir ducând scorul la 2-0.

Următorul meci al tricolorilor este sâmbătă, 23 martie, împotriva Germaniei”, a notat Federația Română de Fotbal în privința meciului, pe site-ul oficial.

Opt jucători din Liga 2, pe teren în România U19 – Turcia U19

Din cei nouă jucători din Liga 2 convocați, pe teren s-au aflat Mario Aioanei (Unirea Slobozia), integralist, Mario Tudose (CFC Argeș), integralist, Alin Raicu (Steaua), pe teren până în minutul 79, Patrick Dulcea (CFC Argeș), integralist, Matei Moraru (ACSM Ceahlăul), pe teren din minutul 87, Victor Stancovici (FC Unirea Dej), pe teren din minutul 79, Mihnea Rădulescu (Gloria Buzău), pe teren din minutul 79, Alexandru Stan (CS Mioveni), pe teren până în minutul 66. Portarul Adrian Frânculescu (Steaua) a fost rezervă neutilizată.

Din lot face parte și un fotbalist din Liga 3, Vlad Răfăilă, portar legitimat la Dunărea Călărași. El a fost pe teren tot meciul.

  • România U19, în partida cu Turcia U19: Răfăilă – Aioanei, Tudose, Șoptirean, Borza (Moraru 87′) – Raicu (Stancovici 79′), Jalade (cpt.), Dulcea – Mazilu (Rădulescu 79′), Stan (Kodor 66′), Caragea (Pop 66′)
    Rezerve neutilizate:  Frănculescu – Chinteș, Bădescu

România U19 are următorul meci la Turul de Elită sâmbătă, 23 martie, contra Germania U19. Ultimul duel, contra Croația U19, este programat marți, 26 martie.

Clasamentul grupei după prima etapă:

  1. Turcia U19 – 3 puncte
  2. Croația U19 – 3 puncte
  3. Germania U19 – 0 puncte
  4. România U19 – 0 puncte

La EURO merg câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită. Turneul final va fi găzduit de Irlanda de Nord, în perioada 15-28 iulie 2024.

Lotul României U19 la Turul de Elită:

Portari: Adrian Frânculescu (Steaua), Vlad Răfăilă (Dunărea Călărași), Rafael Munteanu (Farul)

Fundași: Alin Chinteș (Universitatea Cluj), Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Mario Tudose (CFC Argeș), Roberto Jalade (Sevilla FC / Spania), Dominik Soptirean (FC Augsburg / Germania), Andrei Borza (Rapid)

Mijlocași: Alin Raicu (Steaua), Patrick Dulcea (CFC Argeș), Matei Moraru (ACSM Ceahlăul), Victor Stancovici (Unirea Dej), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Rareș Pop (UTA), Adrian Caragea (Sassuolo / Italia), Mihnea Rădulescu (Gloria Buzău), Adrian Mazilu (SBV Vitesse / Țările de Jos)

Atacanți: Alexandru Stan (CS Mioveni), Jason Vescan-Kodor (US Lecce / Italia)

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-despre-continuarea-cu-cristian-pustai-19303512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/helmut-duckadam-de-parere-ca-steaua-se-poate-desfiinta-19303520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-reactie-dupa-rezilierea-cu-cs-tunari-19303482

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicale-cu-formatii-din-superliga-pentru-csm-resita-si-progresul-spartac-19303492

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-joaca-un-amical-cu-ludogorets-19303485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-amical-puternic-contra-sepsi-osk-19303468

Andrei PASCU 20 Mar. 2024, 18:33 Naționale
Pe aceeași temă