Ce meci, ce victorie! România U19 a învins dramatic Germania U19 la Turul de Elită, iar doi jucători din Liga 2 au marcat

Andrei PASCU 23 Mar. 2024, 16:43 Naționale
Ce meci, ce victorie! România U19 a învins dramatic Germania U19 la Turul de Elită, iar doi jucători din Liga 2 au marcat

România U19 a reușit o victorie dramatică împotriva Germaniei U19, în a doua partidă de la Turul de Elită, ultima rundă a calificărilor la Campionatul European. A fost 3-2 la final, iar golul victoriei a fost reușit în minutele adiționale, în 90+4!

Jucătorii din Liga 2 au fost decisivi, iar doi dintre ei au reușit să marcheze, Patrick Dulcea (Campionii FC Argeș) și Alexandru Stan (CS Mioveni).

  • În primul meci de la Turul de Elită, selecționata lui Adrian Dulcea a pierdut întâlnirea cu Turcia U19, scor 0-2.

România U19, victorie dramatică împotriva Germania U19, la Turul de Elită

Naționala tricoloră a intrat la cabine cu avantaj de un gol, în urma reușitelor lui Dulcea și Stan, care au punctat în minutele 28 și 43. Între ei s-a intersectat și un jucător al adversarilor, Dzenan Pejcinovic, al cărui gol a picat în minutul 30.

După pauză, același Pejcinovic și-a trecut numele pe tabelă, în minutul 62, iar astfel s-a restabilit egalitatea, 2-2. Golul victoriei pentru România U19 a fost reușit de Adrian Mazilu (Vitesse Arnhem- Țările de Jos), în minutul 4 al prelungirilor.

România a deschis scorul în minutul 28 al primei reprize prin Patrick Dulcea, care l-a învins pe portarul nemților cu un șut puternic din marginea careului de 16 metri. Avantajul României nu a durat decât două minute pe tabelă, Dzenan Pejcinovic marcând după o acțiune ce a surprins nepregătită apărarea noastră. România a intrat în avantaj la pauză grație reușitei lui Alexandru Stan, care a primit o pasă peste apărarea Germaniei de la Patrick Dulcea și l-a învins pe portarul Dennis Seimen. Germania a egalat din nou scorul pe tabelă în minutul 62, prin același Pejcinovic. Golul de 3 puncte a venit în minutul 90+4, când Adrian Mazilu a marcat cu o execuție spectaculoasă din afara careului, în vinclul porții adverse.

În primele meciurii de la Turul de Elită, România a pierdut în fața Turciei cu 0-2, iar Croația a învins Germania cu 2-1. (…)”, a precizat FRF, în privința meciului dintre România U19 și Germania U19.

Patrick Dulcea și Alexandru Stan, decisivi în România U19 – Germania U19

Din cei nouă jucători din Liga 2 convocați, pe teren s-au aflat Mario Aioanei (Unirea Slobozia), integralist, Mario Tudose (CFC Argeș), integralist, Patrick Dulcea (CFC Argeș), integralist, Alexandru Stan (CS Mioveni), pe teren până în minutul 74.

Portarul Adrian Frânculescu (Steaua) a fost rezervă neutilizată, la fel ca jucătorii de câmp Alin Raicu (Steaua), Matei Moraru (ACSM Ceahlăul), Victor Stancovici (Unirea Dej) și Mihnea Rădulescu (Gloria Buzău).

Vlad Răfăilă, portar legitimat la Dunărea Călărași, în Liga 3, a fost pe teren tot meciul.

  • România U19: Răfăilă – Aioanei, Tudose, Bădescu, Borza – Florea, Jalade (cpt.), Dulcea – Mazilu, Stan (Kodor 74′),  Pop (Caragea 63′)
  • Rezerve neutilizate: Frănculescu – Chinteș, Raicu, Moraru, Rădulescu, Stancovici, Șoptirean

România U19 încheie turneul contra Croația U19

România U19 dispută următorul meci de la Turul de Elită, ultimul, contra Croația U19, marți, 26 martie. La EURO merg câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită. Turneul final va fi găzduit de Irlanda de Nord, în perioada 15-28 iulie 2024.

Pentru a spera cu șanse cât mai mari la locul 1, România U19 ar fi avantajată de o remiză în partida dintre Turcia U19 și Croația U19, care se înfruntă sâmbătă, de la ora 16:30, în etapa a 2-a din grupă.

Clasamentul Grupei 6 de la Turul de Elită:

  1. Turcia U19 – 3 puncte (un meci)
  2. Croația U19 – 3 puncte (un meci)
  3. România U19 – 3 puncte (două meciuri)
  4. Germania U19 – 0 puncte (două meciuri)

Lotul României U19 la Turul de Elită:

Portari: Adrian Frânculescu (Steaua), Vlad Răfăilă (Dunărea Călărași), Rafael Munteanu (Farul)

Fundași: Alin Chinteș (Universitatea Cluj), Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Mario Tudose (CFC Argeș), Roberto Jalade (Sevilla FC / Spania), Dominik Soptirean (FC Augsburg / Germania), Andrei Borza (Rapid)

Mijlocași: Alin Raicu (Steaua), Patrick Dulcea (CFC Argeș), Matei Moraru (ACSM Ceahlăul), Victor Stancovici (Unirea Dej), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Rareș Pop (UTA), Adrian Caragea (Sassuolo / Italia), Mihnea Rădulescu (Gloria Buzău), Adrian Mazilu (SBV Vitesse / Țările de Jos)

Atacanți: Alexandru Stan (CS Mioveni), Jason Vescan-Kodor (US Lecce / Italia)

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-opt-meciuri-se-joaca-astazi-aflam-ultimele-necunoscute-privind-participarea-in-play-off-si-play-out-19303672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-esec-in-testul-cu-sepsi-osk-19303763

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-stanila-despre-visul-selimbarului-de-a-fi-campioana-ligii-2-19303762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/demonstratie-de-forta-pentru-cs-tunari-intr-un-amical-cu-rapid-u19-19303756

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-cedat-la-limita-in-amicalul-contra-cfr-cluj-19303747

Andrei PASCU 23 Mar. 2024, 16:43 Naționale
Pe aceeași temă