Mihai Iosif, concluziile perioadei de pregătire. Antrenorul mai voia doi jucători la Minaur Baia Mare, dar ”bugetul nu a permis”: ”Vom pleca la drum cu ce avem”

Andrei PASCU 21 Feb. 2023, 16:52 Liga 2
Mihai Iosif, concluziile perioadei de pregătire. Antrenorul mai voia doi jucători la Minaur Baia Mare, dar ”bugetul nu a permis”: ”Vom pleca la drum cu ce avem”

Minaur Baia Mare, la fel ca toate celelalte echipe din Liga 2, este gata de începerea meciurilor din partea a doua a campionatului, ultimele runde din sezonul regular și partidele din play-out, în urma cărora speră la salvarea de la retrogradare.

Mihai Iosif este mulțumit de cum a decurs pregătirea, chiar dacă antrenamentele și meciurile amicale din România nu s-au desfășurat în cele mai bune condiții, din cauza contextului meteo.

Mihai Iosif, concluziile perioadei de pregătire. Mulțumit, dar mai voia două achiziții la Minaur Baia Mare

Minaur Baia Mare a făcut pregătirea, o parte din ea, în Turcia, astfel că antrenorul Iosif a avut parte și de terenuri mai bune, pentru că arena din Baia Mare nu a arătat prea bine în partida ultimă de verificare din această iarnă, cu Gloria Bistrița Năsăud, scor 3-0.

Mihai Iosif a atins toate punctele pe care le voia în cantonament, pe toată durata pregătirii, astfel că la primul duel din acest an e convins că jucătorii vor fi sută la sută pregătiți să aducă puncte.

Însă, ar mai fi vrut două achiziții, dar bugetul de care dispune clubul a făcut imposibilă venirea jucătorilor vizați de el. Urmează trei meciuri foarte grele pentru Minaur Baia Mare în cele trei runde rămase de jucat în sezonul regular, cu Concordia Chiajna, Steaua, și Gloria Buzău.

Noi am făcut tot ceea ce a depins de noi, ne-am antrenat. Chiar dacă sunt probleme cu terenurile în România, suntem pregătiți. Avem trei meciuri cu trei echipe care vor promovarea, play-off-ul. Steaua e deja acolo, Buzăul și Concordia Chiajna vor trage să fie acolo.

Noi ne vom juca șansa, pentru a putea ieși din subsolul clasamentului. Am făcut câteva achiziții, jucătorii s-au prezentat bine. Aș mai fi vrut doi jucători, pe două posturi, dar nu s-a mai putut. Ne-am raportat și la buget. Însă, vom pleca la drum cu ce avem.

Îmi doresc să ne salvăm de la retrogradare, asta vor și cei care sunt în vestiar, sper ca și suporterii. E clar că pentru a reuși e nevoie de unitate, conducere, staff, jucători plus publicul, care e important. Sper ca toți maramureșenii să fie alături de noi, pentru că noi vom da tot ce putem.

Vom da ultima picătură de energie, iar asta sper să conteze. Sper să fie lângă noi suporterii sâmbătă”, a fost concluzia lui Mihai Iosif după perioada de pregătire din această iarnă.

Minaur Baia Mare, pe ultimele locuri în clasamentul de Liga 2

Minaur Baia Mare, locul 17 în Liga 2, are cinci meciuri fără victorie în Liga 2. După 3-0 cu CS Comunal Șelimbăr, a făcut două remize la rând, 1-1 cu Poli Timișoara și 2-2 cu Progresul Spartac, după care au venit două eșecuri la rând, 0-1 cu SC Oțelul și 1-2 cu Viitorul Pandurii. În runda a 16-a, ultima din 2022, a urmat remiza cu Unirea Dej, scor 1-1.

În sezonul regular al Ligii 2, maramureșenii vor mai întâlni Concordia Chiajna (acasă), Steaua (deplasare) și Gloria Buzău (acasă), toate confruntările fiind programate pentru 2023, iar ulterior va evolua în grupa pentru evitarea retrogradării, în play-out.

Minaur Baia Mare, fără meci pierdut în amicale

Cum s-a descurcat Minaur Baia Mare în meciurile amicale

În Antalya, unde a organizat cantonamentul de iarnă, Minaur Baia Mare a remizat cu FK Kaisar Kyzylorda (prima ligă din Kazakhstan), scor 1-1, cu FK Velez Mostar (prima ligă din Bosnia și Herțegovina) a înregistrat tot un 1-1, iar apoi a trecut de SV Eintracht-Trier 05, din liga a 4-a din Germania, scor 2-0.

Înainte de plecarea în Turcia, în România, Minaur Baia Mare a disputat un singur meci de verificare, cu FC Bihor Oradea, echipă din Seria 10 a Ligii 3, în fața căreia s-a impus cu 2-0. Zilele trecute a disputat și ultimul test al iernii, cu Gloria Bistrița Năsăud, liderul Seriei 10 din Liga 3, pe Stadionul Viorel Mateianu, contra căreia s-a impus ușor, la scor, 3-0.

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-invingatoare-amicalul-cu-gloria-bistrita-nasaud-19260674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-prima-victorie-in-turcia-19259933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-invingatoare-amicalul-cu-gloria-bistrita-nasaud-19260674

 

 

Andrei PASCU 21 Feb. 2023, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă