Berisha a marcat din nou, Minaur a obținut o remiză în primul amical din Turcia, cu o echipă din prima ligă a Kazakhstanului

Marius ANGHEL 03 Feb. 2023, 14:08 Liga 2

Minaur Baia Mare a disputat vineri, 3 februarie, primul dintre cele trei meciuri amicale pe care le va juca în cantonamentul din Turcia, acolo unde va sta până în data de 10 februarie.

Echipa maramureșeană din Liga 2 a întâlnit un alt adversar față de cum anunțase directorul tehnic Vasile Miriuță în conferința de prezentare a achizițiilor.

Minaur nu a jucat cu FK Atyrau, clasată pe locul 11 din 14 în prima ligă din Kazakhstan în sezonul trecut, ci cu FK Kaisar Kyzylorda, o nou-promovată de pe locul 2 în prima ligă a aceleeași țări.

Minaur a remizat cu Kaysar în primul amical din Turcia

Partida test dintre Minaur și Kaysar s-a jucat astăzi de dimineață, de la ora 10:00 a României, după ce inițial fusese programat de la ora 16:00. Jocul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, rezultat înregistrat și la pauză, după ce echipa lui Mihai Iosif a deschis scorul prin Valmir Berisha (foto principal). Atacantul nou-achiziționat în această iarnă este la al doilea gol marcat pentru băimăreni în tot atâtea partide disputate, acesta înscriind și contra FC Bihor. Kazahii au egalat prin atacantul Elzhas Altynbekov.

Minaur a început în formula: R. Avram – Ct. Alexe, Mondragon, Al. Iacob, Al. Stoian, Rotar, Donca, Raph. Stănescu, Chitaș, Ciocan, Berisha. Rezerve au fost: Costache, Breban – Ius. Neacșu, Potcoavă, Dandea, Cin, Ivanovici, Rz. Lazăr, Jarovic, Dav. Simion, S. Iosif, Văsălie, D. Matei, Chinde.

A fost pentru prima dată de când echipa băimăreană a plecat în acest stagiu din Antalya în care și-a comunicat jucătorii pe care îi are în lot.

Încă două jocuri în Antalya pentru echipa lui Mihai Iosif

În România, Minaur a disputat un singur test, cu FC Bihor Oradea, în care s-a impus cu 2-0, prin golurile lui Raphael Stănescu și Valmir Berisha.

În Antalya, echipa are, prin contract, trei jocuri de pregătire pe care trebuie să i le stabilească organizatorul cantonamentului, în datele de 3, 6 și 9 februarie. Conform spuselor lui Vasile Miriuță, ar trebui să mai întâlnească Termez Surkhon (prima ligă din Uzbekistan) și Dinamo Minsk sau Dinamo Tbilisi.

Clubul nu a transmis în mod public programul cu meciuri amicale.

După revenirea în țară, Minaur va întâlni și Gloria Bistrița Năsăud, pe 17 februarie, apoi campionatul Ligii 2 urmând să se reia.

Foto: Minaur Baia Mare

Marius ANGHEL 03 Feb. 2023, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă