VIDEO | Minaur, rezultat important în Turcia. A condus-o și a remizat cu FK Velez, deținătoarea ultimei Cupe din Bosnia și Herțegovina

Marius ANGHEL 05 Feb. 2023, 23:58 Liga 2

Minaur Baia Mare a obținut un rezultat important în al doilea amical disputat în stagiul de pregătire din Turcia. Duminică, echipa maramureșeană a remizat cu FK Velez Mostar, clasata pe locul 6 din 12 în prima ligă din Bosnia și Herțegovina, formația care în 2022 a câștigat Cupa.

Ca și în cazul primului adversar întâlnit în Antalya, Minaur nu a jucat cu cine anunțase directorul tehnic Vasile Miriuță în conferința de prezentare a achizițiilor. Acesta spusese că în al doilea meci din Turcia, programat în data de 6 februarie, jucătorii lui Mihai Iosif o vor întâlni pe Termez Surkhon din prima ligă din Uzbekistan!

Minaur a condus la pauză în amicalul cu FK Velez

La fel ca în amicalul de vineri cu FK Kaisar, Minaur a reușit să deschidă scorul, însă de această dată nu a mai marcat Valmir Berisha, ci Bogdan Rotar, alt atacant din lot. Jucătorul luat de la FK Miercurea Ciuc a înscris în minutul 10 după o fază gândită la antrenamente. S-a executat în lateral, în careu, o lovitură liberă dintr-o poziție bună, din care se putea trage pe poartă, mingea a fost preluată și trimisă rapid la colțul scurt, la limita careului mic, defensiva a fost surprinsă, Rotar a preluat cu stângul și a tras cu dreptul din 6 metri, reușind să-l învingă pe portar cu mingea expediată la prima bară.

Minaur și-ar fi putut cel puțin dubla avantajul, după ce a avut două situații de singur cu portarul, prima fiind a lui Jarovic. Și bosniacii au avut trei-patru șuturi pe poartă, însă doar unul l-a întins mai serios pe Avram.

Avantajul minim a rezistat până în debutul părții secunde, când Nedim Hadzic a restabilit egalitatea. În minutul 55, după o lovitură liberă bătută rapid, cu pasă în dreapta careului și centrare în fața porții, Nadzic a împins balonul în plasă din 5 metri, din alunecare.

Bosniacii au fost ceva mai periculoși în partea secundă, au reclamat și un penalty neacordat, dar alte goluri nu au mai fost. Meciul s-a desfășurat pe ploaie.

Minaur a început în formula: R. Avram – Ct. Alexe, Mondragon, Dandea, Ius. Neacșu, Al. Iacob, Donca, Ivanovici, Rotar, Berisha, Jarovic. Rezerve au fost Costache, Breban – Al. Stoian, Potcoavă, Ciocan, Cin, Raph. Stănescu, Rz. Lazăr, Chitaș, Dav. Simion, S. Iosif, Văsălie, D. Matei, Chinde.

Două remize la scorul de 1-1 în amicalele din Turcia

În România, Minaur a disputat un singur test, cu FC Bihor Oradea, în care s-a impus cu 2-0.

În Antalya, echipa are, prin contract, trei jocuri de pregătire pe care trebuie să i le stabilească organizatorul cantonamentului. Până acum a remizat cu FK Kaisar Kyzylorda (o nou-promovată în prima ligă din Kazakhstan), scor 1-1, iar cu FK Velez Mostar (prima ligă din Bosnia și Herțegovina) a înregistrat tot un 1-1.

Clubul maramureșean nu și-a anunțat public programul amicalelor, deci nici cine va fi ultimul adversar din Turcia sau dacă va avea mai mulți. Conform spuselor lui Vasile Miriuță, Minaur ar trebui să o întâlnească în data de 9 februarie pe Dinamo Minsk sau Dinamo Tbilisi. Nu se știe exact, fiindcă Miriuță a spus că adversarul va fi Dinamo Tbilisi, o echipă din Belarus, însă Dinamo Tbilisi este din Georgia. Din Belarus este Dinamo Minsk, însă așa cum cluburile nu au voie să joace cu echipe din Rusia, FIFA ar trebui să interzică să evolueze și contra celor din Belarus, țară la fel de implicată în războiul din Ucraina.

După revenirea în țară, Minaur va întâlni și Gloria Bistrița Năsăud, pe 17 februarie, apoi campionatul Ligii 2 urmând să se reia.

Rezumatul amicalului dintre FK Velez Mostar și Minaur Baia Mare, scor 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=wPFCth1lBSw

Înregistrarea amicalului dintre FK Velez Mostar și Minaur Baia Mare, scor 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=tx4arrcbDeQ

https://www.youtube.com/watch?v=aGEseuDCLuk

Foto: Minaur Baia Mare
Video: FK Velez Mostar 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/berisha-a-marcat-din-nou-minaur-a-obtinut-o-remiza-in-primul-amical-din-turcia-cu-o-echipa-din-prima-liga-a-kazakhstanului-19259464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-a-ajuns-in-cantonamentul-din-turcia-19259201

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-restante-salariale-catre-jucatori-19259063

Marius ANGHEL 05 Feb. 2023, 23:58 Liga 2
Pe aceeași temă