Metaloglobus a câștigat amicalul retur cu Concordia Chiajna. Bucureștenii au printre achiziții doi jucători foști la Steaua

Marius ANGHEL 17 Jul. 2022, 00:52 Liga 2
Metaloglobus a câștigat amicalul retur cu Concordia Chiajna. Bucureștenii au printre achiziții doi jucători foști la Steaua

La fix o săptămână distanță de la remiza (scor 1-1) înregistrată pe terenul 2 al bazei sportive din Chiajna, Metaloglobus București și Concordia Chiajna s-au întâlnit din nou într-un meci amical.

De această dată, partida a avut loc la Tărlungeni, fiindcă cele două divizionare secunde sunt în această perioadă în cantonament la Brașov, iar bucureștenii s-au impus cu scorul de 3-1.

Metaloglobus a câștigat cu 3-1 amicalul de la Tărlungeni cu Concordia Chiajna

Jocul disputat sâmbătă, 16 iulie, la Tărlungeni, a fost câștigat de Metaloglobus cu 3-1, după ce la pauză a avut 2-0.

Robert Neacșu (34) și Adrian Sîrbu (45), jucător de la juniorii clubului bucureștean, au marcat în prima repriză pentru trupa antrenată de Eugen Trică. La scurt timp după reluarea jocului, Mediop Ndiaye (49) a redus din diferență pentru Concordia. Metaloglobus putea însă să refacă rapid diferența de două goluri, numai că Claudiu Herea (53) a șutat peste poartă și a ratat un penalty. A făcut-o însă George Caramalău în minutul 72, când a finalizat cu capul o minge centrată din corner.

  • În primul joc amical dintre cele două echipe, desfășurat sâmbăta trecută, 9 iulie, pe teren 2 al bazei sportive din Chiajna, rezultatul a fost unul egal, scorul 1-1, după golurile marcat de Raul Cristea, din penalty, pentru Metaloglobus, și Azdren Llullaku, pentru Concordia.

Metaloglobus: Gavrilaș (Nedelcovici 46′) – Moisie, D. Lung (Șt. Coman 77′), Caramalău (L. Cazan 73′), Andr. Sava (Burnaz 64′) – Rob. Neacșu, Andr. Răuță, Cl. Herea (Al. Gheorghe 70′), R. Cristea (Dav. Liță 77′) – Ov. Herea (Potecea 70′), Ad. Sîrbu (Ant. Abrudan 82′)
Antrenor: Eugen Trică

Concordia Chiajna: Chudy – Simion, Palmeș, Maric, Bușu, Pațurcă, Codrea, Mih. Constantinescu, Llullaku, Negoi, Ndiaye
După pauză au mai întrat: Chesneau – Dumancic, Ghimfus, Ad. Voicu, Cocoș, Alexandrescu, R. Zamfir, Andr. Burlacu
Antrenor: Ianis Zicu

Dragoș Huiban, ultima achiziție a Metaloglobusului

Aflată de luni în cantonament la Brașov, Metaloglobus îi va avea la dispoziție la antrenamentele de la Tărlungeni, începând de duminică, și pe Andrei Sin, accidentat în primul amical cu Concordia și rămas la București pentru refacere, cât și pe Dragoș Huiban, cea mai recentă achiziție a bucureștenilor.

Huiban (32 de ani – foto), plecat de la Steaua în această vară, pentru care a jucat în 23 de meciuri în sezonul trecut de Liga 2 și a marcat două goluri, a semnat vineri un contract cu Metaloglobus.

Tot de la Steaua la Metaloglobus a trecut în această campanie de transferuri și Robert Neacșu (22 de ani), utilizat de Daniel Oprița în 18 jocuri în campionatul recent încheiat, în care a marcat tot de două ori.

Alte achiziții ale bucureștenilor sunt Claudiu Moisie (22 de ani), un fundaș adus sub formă de împrumut de la Campionii FC Argeș, pentru care a jucat în 3 meciuri în sezonul recent de Liga 1, cât și Raul Cristea, un mijlocaș ofensiv, fost la echipa din Liga 3 Someșul Dej.

Antonio Burnaz (de la FCSB) și Antonio Abrudan sunt în probe.

Următorul amical. Metaloglobus joacă cu Gloria Buzău, Concordia le întâlnește pe Gloria Buzău și Olimpic Zărnești

Revenind la stagiul de pregătire al celor două echipe, acestea vor rămână și săptămâna viitoare la Brașov. Ambele stau în municipiu, însă se antrenează în locații diferite, chiar localități diferite. Concordia merge la Prejmer, iar Metaloglobus la Tărlungeni.

În această vară, Metaloglobus a disputat amicale cu Progresul Spartac (scor 3-2) și cele două consecutive cu Concordia Chiajna (1-1 la Chiajna și 3-1 la Tărlungeni), iar în perioada următoare va mai întâlni Gloria Buzău (19 iulie, ora 11:00, la Tărlungeni) și SC Oțelul Galați (22 iulie, ora 11:00, Ghimbav sau Tărlungeni), pentru datele de 27 și 30 iulie nestabilindu-și încă adversarii înainte să-și vadă programul în noul sezon de Liga 2, care va fi decis de FRF cel mai probabil în data de 20 iulie.

În schimb, Concordia Chiajna are șase amicale disputate până acum: 0-4 cu FC Voluntari, 1-0 cu Dinamo, 1-2 cu Campionii FC Argeș, 2-3 cu Gloria Buzău, 1-1 și 1-3 cu Metaloglobus București. Joi, 21 iulie, de la ora 11:00, o va întâlni la Prejmer din nou pe Gloria Buzău, iar tot în aceeași zi, de la ora 17:30, la Zărnești, dă peste nou-promovata în Liga 3 Olimpic Zărnești. În data de 30 iulie are programat și un test cu Progresul Spartac.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amical-spectaculos-intre-gloria-buzau-si-concordia-chiajna-doua-pretendente-la-promovare-multe-goluri-iar-trei-reusite-s-au-marcat-in-ultimele-cinci-minute-19237434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-100-fotbalisti-straini-au-jucat-in-liga-2-in-sezonul-2021-2022-patru-au-evoluat-pentru-cate-doua-echipe-cei-mai-multi-a-utilizat-fk-miercurea-ciuc-iar-un-club-nu-a-avut-niciunul-53-di-19237190

Marius ANGHEL 17 Jul. 2022, 00:52 Liga 2
Pe aceeași temă