Liga 2, etapa 11 | Chindia obține cea mai clară victorie în această rundă, derby-ul dintre clasatele pe locurile 2 și 3 s-a terminat cu un singur gol înscris. Concordia remizează în primul joc după retragerea lui Gabi Tamaș și revenirea pe teren a lui Adi Popa

Marius ANGHEL 28 Oct. 2023, 13:08 Liga 2
Liga 2, etapa 11 | Chindia obține cea mai clară victorie în această rundă, derby-ul dintre clasatele pe locurile 2 și 3 s-a terminat cu un singur gol înscris. Concordia remizează în primul joc după retragerea lui Gabi Tamaș și revenirea pe teren a lui Adi Popa

A 11-a etapă a sezonului regular de Liga 2 a debutat de joi, la București, când Steaua a trecut de Ceahlăul cu scorul de 3-1. Următoarele șapte partide au loc astăzi, sâmbătă, de la ora 11:00. Se joacă la Mioveni, Tunari, Târgoviște, Clinceni, Dej, Turnu Măgurele și Cisnădie.

Între aceste meciuri se află derby-ul de clasament CSC Șelimbăr – CSC Dumbrăvița, între clasatele pe locurile 2 și 3, dar și CS Mioveni – Concordia, între echipele aflate pe pozițiile 6 și 7.

Duminică se joacă de la ora 11:30, Gloria Buzău – Campionii FC Argeș, în timp ce ultimul meci are loc luni, începând de la ora 15:30, între CSM Slatina și liderul Unirea Slobozia.

Unirea Dej încă nu și-a numit un antrenor principal. Chindia și-a primit înapoi cele două puncte scăzute

Sâmbătă, Unirea Dej va fi la al doilea meci consecutiv în care va fi condusă de pe bancă de antrenorul secund, clubul neinstalând încă un antrenor principal după despărțirea de Dacian Nastai.

Un lucru notabil petrecut în această săptămână o are în vizor pe Chindia Târgoviște, care și-a reprimit cele două puncte luate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF din cauza litigiului cu fostul său portar Cătălin Căbuz. Astfel, echipa antrenată încă de Vasile Miriuță și-a mai revenit puțin în clasament.

Unirea Slobozia, singura echipă neînvinsă și cu cele mai multe victorii

Înainte de debutul etapei a 11-a, pe pozițiile calificabile în play-off se situau Unirea Slobozia (24 puncte), CSC Șelimbăr (21), CSC Dumbrăvița, Gloria Buzău, Corvinul Hunedoara (toate trei cu 18 puncte) și CS Mioveni (16).

Singura echipă neînvinsă în acest sezon este în continuare Unirea Slobozia, care are și cele mai multe victorii, 7 la număr. Cele mai multe eșecuri le are Progresul Spartac, 9, iar cele mai multe egaluri le au Viitorul Pandurii, Steaua și Campionii FC Argeș, toate câte 6.

Echipele cel mai slab clasate sunt Progresul Spartac, cu 1 puncte, și CSM Alexandria, cu 5 puncte.

  • Desfășurarea LIVE-TEXT a tuturor meciurilor din campionatul Liga 2 o poți urmări doar pe Liga2.ro, singurul site național care promovează fotbalul din ligile inferioare.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultate etapa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 910

Meciuri etapa 11 Liga 2, sezon 2023-2024:

sâmbătă, 28 octombrie 2023, ora 11:00

CS MIOVENI – CONCORDIA CHIAJNA 1-1

Stadion: Orăşenesc (Mioveni – Argeş).
Arbitru central: Sergiu Anton (Bucureşti). Arbitri asistenți: Gabriel Neagu (Călăraşi) și George Turcu (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Cristian Antonio Pascu (Sibiu). Observator de arbitri: Gheorghe Mihalache (Buzău). Delegat de joc: Florentin Barbu (Giurgiu).

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Gogor, R. Garutti, Cr. Ignat – Andr. Trașcu (Bolohan 80′), Cărăruș, D. Toma, Șerbănică (cpt.) – Guțea (Duțan 60′), Mih. Costea (Tincău 60′), Massaro (Coșereanu 60′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Văsălie, M. Iordache, Pleșa, Căprescu
Antrenor: Constantin Schumacher

Concordia Chiajna: Oncescu – Stănică, Gerson, D. Ispas – Torje (Corbu 66′), D. Codrea (cpt.), R. Lazăr (Hlistei 80′), Dumbravă – Burcea (Ghimfuș 80′), Tucaliuc (Ad. Popa 26′), Ad. Bălan (Al. D. Pop 66′)
Rezerve neutilizate: Ciontoș – Fl. Achim, P. Pîrvulescu, R. Moise
Antrenor: Erik Lincar

Egal între CS Mioveni și Concordia Chiajna, 1-1 la Mioveni. Argeșenii sunt la a cincea remiză în acest sezon, iar ilfovenii au înregistrat-o pe a patra. CS Mioveni are 17 puncte, iar Concordia are 16 puncte.
Min 78 Șerbanică trage pe jos de la 25 de metri, mingea sare din Adi Popa în mâna lui Stănica, în careu, dar arbitrul lasă jocul să continue
Min 77 Croitoru degajează lung, Gerson deviază slab pe spate, Coșereanu încearcă să profite și are în prima fază prim-planul, scăpând singur cu portarul, atinge balonul, dar minge se lovește de Oncescu și nu întră în plasă
Min 66 Tincău intră în careu, este jenat din spate, cade, cere 11 metri, dar nu se dă nimic
Min 62 1-1 Duțan centrează de pe stânga, Ion Cărăruș reia din careu pe jos, un demivole, și egalează
Min 59 Oaspeții recuperează la jumătate, Burcea este lansat pe centru, driblează și trage de la 17 metri pe lângă poartă
Min 55 Torje are un voleu din careu, paralel cu poarta
Min 45 Corner de pe dreapta, centrează Massaro, iar Garutti reia din nou cu capul peste
Min 42 Corner de pe stânga bătut de Massaro, Garutti se înaltă la prima bara și reia cu capul mult peste poartă
Min 37 Massaro așează o minge pentru Trașcu, la 18 metri, fundașul trage puternic din prima puțin pe lângă țintă
Min 30 Popa centrează de pe dreapta, Burcea se înaltă și reia cu capul din 6 metri în bara transversală
Min 26 Lincar schimbă. Iese Cosmin Tucaliuc și revine pe teren Adrian Popa. Tucaliuc s-a accidentat după o contră la mijlocul terenului avută cu Massaro
Min 25 Garutti urcă cu mingea la picior și trage de la 30 de metri pe poartă, Oncescu reține
Min 9 0-1 Croitoru iese greșit din poartă și deviază greșit un corner, în stânga sa, Denis Ispas își depășește adversarul și are un șut-centrare din 7 metri central, în forță, iar mingea sare din Croitoru și Garutti în plasă. Arbitrul l-a validat cu gol pe Adrian Bălan, aflat și el aproape de mingea pe care mai degrabă Croitoru și-a deviat-o în propria poartă!
♦Min 3
Costea, lansat în careu pe dreapta, cade talonat de adversar, cere 11 metri, dar nu se dă nimic
Jucătorii echipei CS Mioveni au intrat pe teren cu mesajul: ”Respectăm omul Ion Georgescu”. Primarul Mioveniului a fost reținut de DNA după ce a fost prins în flagrant la începutul lunii octombrie și este urmărit pentru trafic de influență.

CS TUNARI – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU 0-0

Stadion: Central Arsenal Tunari (Tunari – Ilfov).
Arbitru central: Marius Naidin (Piteşti). Arbitri asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Cristi Daniel Ichim (Brăila). Arbitru de rezervă: Adrian Dumitru (Târgovişte). Observator de arbitri: Ion Negoescu (Târgovişte). Delegat de joc: Lucian Cîrjă (Constanţa).

CS Tunari: Isvoranu – Barfă (M. Tache 46′), Rogac, Mih. Leca (cpt.), Al. Sima (Ad. Stoian 41′), Sin – Plumbuitu (Licsandru 78′), Bustea (Florică 78′), Vas. Constantin, Dr. Gheorghe (Mih. Ene 53′) – Ivanovski
Rezerve neutilizate: Moroz – Al. N. Gheorghe, D. Novac, Al. Stoian
Antrenor: Ștefan Odoroabă

Viitorul Pandurii: Rob. Geantă (cpt.) – Jozic, Mrsulja, Dav. Savu, Godja – Tiihonen, Acolatse – Andreaș (Ed. Croitoru 57′), Vulpe (Alb. Voinea 57′), Gîrbiță – Njifakue
Rezerve neutilizate: Lupescu – Pîrcălabu, Dr. Popa, Moisie, Core, Nic. Geantă, Nikpalj
Antrenor: Călin Cojocaru

Final la Tunari, unde CS Tunari și Viitorul Pandurii termină meciul la egalitate, scor 0-0. Ilfovenii sunt la al patrulea egal în acest sezon și acumulează 10 puncte, iar gorjenii sunt la a șaptea remiză și ajuns la 16 puncte.
Prezentat ieri ca achiziție nouă la Viitorul Pandurii, mijlocașul croat Emanuel Nikpalj este rezervă în acest meci de la Tunari

CHINDIA TÂRGOVIŞTE – CSM REȘIȚA 4-1

Stadion: ”Eugen Popescu” (Târgovişte – Dâmboviţa).
Arbitru central: Robert Avram (Piteşti). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi). Arbitru de rezervă: Constantin Adrian Diaconu (Bucureşti). Observator de arbitri: Ion Olteanu (Bucureşti). Delegat de joc: Adrian Petre (Buzău).

Chindia: Railean – I. Albu, Fl. Plămadă, Marc, Ad. Ioniță – Prejmerean (cpt.) – Andr. Șerban (Fedele 74′), Bogaciuc, Rz. Tache (L. Manolache 60′), Golofca (Oct. Ursu 83′) – Rob. Moldoveanu (Zivkovic 83′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – C. Dinu, Rutjens, Alb. Călin, Romeo
Antrenor: Vasile Miriuță

CSM Reșița: Ct. Căpățână – Ardei, Andr. Răuță (Fota 60′), Rimovecz (cpt.) – Cega (Domil 30′), D. Fărăgău, D. Isac (Al. Negru 66′), Al. Sabău (Fr. Cristea 46′) – Drăghiceanu, Lascu, Ndiaye (Andr. Burlacu 66′)
Rezerve neutilizate: I. Rus – I. Popescu, Dolghi, Chera
Antrenor: Flavius Stoican

4-1 pentru Chindia în meciul de acasă cu CSM Reșița și târgoviștenii înregistrează scorul etapei, până cum. Trupa din Dâmbovița e la al patrulea succes în acest sezon și acumulează 16 puncte. Cărășenii încasează al cincilea eșec și rămân cu 10 puncte.
♦Min 88 4-1 Ursu bate un corner din stânga, pe lung, este recentrată din 6 metri, deviată de un jucător al Reșiței, Fărăgău preia la 8 metri și pivotează, în loc să degajeze din prima, Fedele e atent, preia pe piept și deviază din alunecare spre Victor Bogaciuc. Moldoveanul rămâne singur cu portarul și finalizează din prima, din cădere, din 5 metri
♦Min 80 3-1 Domil intră prin alunecare în dreapta și recuperează mingea de la Bogaciuc, extrem de relaxat, Burlacu primește în careu și centrează pe jos în fața porții, iar Marian Drăghiceanu preia cu stângul și finalizează simplu cu același picior, pe lângă portarul ieșit la întâmpinare, lângă bara din stânga
♦Min 77 3-0 Combinații din prima în flancul drept, Prejmerean pasează în față, Victor Bogaciuc este nemarcat, pătrunde în careu pe dreapta și finalizează cu un șut cu latul din 11 metri, pe lângă portarul, la colțul lung

♦Min 49 Aruncare de la margine din dreapta, Cristea preia și centrează în stânga, iar Fărăgău, nemarcat la 12 metri, reia din prima și trimite pe lângă poartă, la prima bară
♦Min 46 2-0 Ioniță aruncă de la margine din stânga, Robert Moldoveanu preia în careu, trece de doi adversari, de Fărăgău și Răuță, acestuia din urmă dându-i mingea printre picioare, și finalizează cu un șut puternic din 10 metri ușor lateral stânga la colțul scurt!
♦Min 29
Meciul se reia. Stoian s-a calmat și a urcat în tribună
♦Min 28 Fiindcă Stoican refuză să plece de pe marginea terenului, în tribună, iar arbitrul Robert Avram arată că așteaptă trei minute, altfel fluieră finalul jocului. Stoican luase și un tricou roșu în mână și i-l arăta arbitrului, să vină să-l ia și să-l îmbrace. Chindia joacă în roșu astăzi, semn că Stoican consideră că arbitrul face jocul gazdelor.
♦Min 27 Flavius Stoican protestează la o decizie a arbitrului de a acorda cartonașul galben căpitanului Reșiței, Sergiu Rimovecz, pentru un atac din spate. Antrenorul probabil i-a adresat injurii centralului, este la al doilea galben în câteva minute și este eliminat.
♦Min 25 1-0 Robert Moldoveanu bate penalty-ul cu sânge rece, puternic, pe centru, sus, fără speranță pentru portar, care a sărit în dreapta sa
♦Min 23
După un corner din dreapta, mingea este respinsă în careu, în stânga, iar Drăghiceanu și Tache se izbesc unul de altul. Mingea a sărit înspre direcția porții, ca și cum ar fi fost atinsă ultima dată de jucătorul Chindiei. Arbitrul, aproape de fază, acordă penalty, însă senzația este că a fost acordat foarte ușor. Flavius Stoican a tot strigat către arbitrul central, contestându-i decizia, și a primit cartonașul galben
♦Min 19
Fărăgău urmărește și reia din prima într-o minge de la 25 de metri central, Railean plonjează în stânga și respinge salvator în corner de lângă bară
♦Semnat în urmă cu două zile, fostul mijlocaș al celor de la UTA, Damian Isac, debutează ca titular la CSM Reșița.

METALOGLOBUS BUCUREŞTI – CORVINUL HUNEDOARA 1-2

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov).
Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina). Arbitri asistenți: Mihai Marian Ionescu (Bradu – Argeş) și Eugen Petre Alexandru (Buzău). Arbitru de rezervă: Ștefăniță Dănilă (Tunari). Observator de arbitri: Ionel Popa (Paşcani). Delegat de joc: George Constantinescu (Slatina).

Metaloglobus: R. Avram – Kouadio, Chatziterzoglou (Issah 46′), Caramalău, Andr. Sava – Al. Iacob – Gab. Pătrașcu (Nemțanu 68′), Honciu (cpt.)(Ad. I. Voicu 68′), Cruceru (Zakir 22′), Vl. Bogdan – Huiban (Rz. Milea 89′)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Krstevski, Ad. Sîrbu, Cazan
Antrenor: Ianis Zicu

Corvinul: Lefter – Fl. Iacob (Hergheligiu 80′), Ad. Nicolae, Ant. Manolache, Velisar – M. Chindriș (Hrezdac 46′), Bradu (Antonov 71′) – Lupu, Al. Neacșa (cpt.)(Pocioian 90′), Seb. Ion (T. Mitran 46′) – M. Coman
Rezerve neutilizate: D. Roman – D. Pop, Predică, Lupușor
Antrenor: Florin Maxim

Corvinul câștigă la Clinceni, 2-1 cu Metaloglobus. Hunedorenii sunt la al 6-lea succes în acest sezon și ajuns la 21 de puncte acumulate. Bucureștenii încasează a patra înfrângere și rămân cu 11 puncte.
Min 61 Saeed Issah ridică brațul mult prea sus și îl lovește în față pe Bradu, în flanc, la o minge trimisă spre hunedorean. Arbitrul scoate cartonașul galben, e al doilea în doar câteva minute și este eliminat. El a fost introdus pe teren la începutul părții secunde
Min 29 Zakir centrează din dreapta, Chetziterzoglou se demarcă în careul mic, în stânga, și reia cu capul, cu boltă, mingea cade pe tranversală, revine în joc, Caramalău reia acrobatic din 5 metri, portarul e bătut, dar Iacob scoate cu capul de pe linie. Nicolae greșește în fața lui Huiban, însă se respinge în cele din urmă din careu și Corvinul scapă fără gol
Min 28 1-2 Pătrașcu pasează în dreapta pentru Kouadio, acesta pătrunde în careu și centrează în fața porții, iar Dragoș Huiban îndeplinește o simplă formalitate din 5 metri. A așteptat mingea, a pus latul drept și a trimis în plasă
♦Min 23 Ianis Zicu mută la Metaloglobus. Iese Antonio Cruceru, intră Yassine Zakir
Min 8 0-2 Iacob pătrunde în careu pe dreapta, avansează pe linia de fund spre poartă, așează înapoi pentru Antonio Bradu, care pune latul drept din 6-7 metri central și marchează în stânga
♦Min 5 0-1 Chetziterzoglou primește mingea în careul său, însă nu degajează, încearcă să-l întoarcă pe Coman, dar atacantul îl deposedează, pasează înapoi pentru Alexandru Neașca, care preia, pătrunde până pe linia de 16 metri, se încurcă ușor, dar trage cu șpițul drept și înscrie peste Avram la colțul lung, înspre stânga

UNIREA DEJ – PROGRESUL SPARTAC 1-0

Stadion: Municipal (Dej – Cluj).
Arbitru central: Mihail Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Călin Cimponeriu (Lugoj). Arbitru de rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad). Observator de arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat de joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Unirea Dej: R. Pop – Șuteu (Fulga 61′), Kereki, D. Pop, Negrea – Chira (cpt.), Ad. Pop, Vic. Stancovici (Pruteanu 80′) – Ciocan (Piftor 46′), Golda (Vl. Mitrea 76′), Blaj (Zamfirescu 61′)
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Vl. Stancovici, Aur. Ciuciulete, Scocîlcă
Antrenor secund: Eusebio Șuvagău

Progresul Spartac: Aur. Păun – Seb. Radu, Leafu, Parfeon (cpt.)(Istratie 90+3′), Cr. Istrate – Andr. Grigore, Purice (Crivac 80′) – Andr. Florescu (Solet 62′), Petcu (Tong 80′), Mat. Andrei – Chirițoiu (Em. Pacionel 80′)
Rezerve neutilizate: Al. Soare – Leo. Alexandrescu, M. Dumitru, M. Preda
Antrenor: Andrei Erimia

Unirea Dej reușește a treia victorie a sa în acest sezon, 1-0 cu ultima clasată Progresul Spartac. Clujenii acumulează 10 puncte. Bucureștenii rămân doar cu 1 punct și au 10 eșecuri. 
Min 22 1-0 Minge aruncată în față, în flancul stânga, Victor Stancovici pătrunde în careu, reușește să trimită mingea dintre doi adversari, în centru, iar Denis Golda finalizează cu un șut din prima, din 12 metri central, spre vinclul din stânga
♦Min 20 Minge centrată din dreapta în centrul careului, Chira pune capul și reia din 12 metri peste poartă, dintr-o poziție bună

CSM ALEXANDRIA – FK MIERCUREA CIUC 1-2

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman).
Arbitru central: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ) și Daniel Nagy (Mediaş). Arbitru de rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Observator de arbitri: Ionuț Borcan (Ploieşti). Delegat de joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

CSM Alexandria: Cristică (Achiriloaiei 81′) – Iakabfi (Gîdea 67′), Cană, Vl. Georgescu, Al. Nicola – A. Neaga (Împungerouă 73′), Mih. Stancu (cpt.), Perju, Jerdea (M. Ciobanu 67′) – Dodoi, P. Simon (C. Neagu 46′)
Rezerve neutilizate: – I. D. Voicu, G. Crețu, Băican, Finica
Antrenor: Alin Pînzaru

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – J. Nagy (Bloj 72′), Kelemen (cpt.), Apro, Gal-Andrezly- Csuros, Vereș – Jebari (Magyari 88′), Bakoș (A. Nistor 72′), Ronai (Balogh 65′) – Makrai (Jelena 65′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – Csiszer, B. Pinter, B. Szabo
Antrenor: Robert Ilyes

FK Miercurea Ciuc se impune cu scorul de 2-1 la Turnu Măgurele, în fața nou-promovatei CSM Alexandria. Harghitenii ajuns la patru victorii și acumulează 16 puncte. Teleormănenii sunt la al optulea eșec în acest sezon, rămân cu 5 puncte și sunt pe penultimul loc.
Min 76 1-2 Veres centrează din dreapta, pe bara a doua, Balogh câștigă duelul aerian cu Ciobanu, pe linia de 6 metri, mingea este întoarsă, Nistor o lasă printre picioare pentru Richard Jelena, acesta preia, avansează câțiva metri spre stânga și șutează cu stângul din 10 metri și trimite printre trei adversari spre colțul lung
Min 61 Minge scoasă înapoi, Sima șutează puternic din 20 de metri central, Gyenge se întinge serios și scoate de sub transversală. Mingea mergea în vinclul din stânga portarului
Min 58 1-1 Acțiune în flancul stâng al gazdelor, mingea ajunge în careu, este trimisă pentru Dodoi, care încearcă o preluare, însă o ratează, numai bine pentru Ciprian Perju, care este nemarcat la 16 metri și finalizează cu stângul, cu latul, direct în vinclul din stânga, fără nicio șansă pentru portar
Min 41 0-1 Veres pasează în față pentru Makrai, acesta deviază din prima cu exteriorul piciorului drept, fiind aflat cu spatele spre poartă, Ervin Bakos așteaptă balonul și trage din prima cu dreptul, din 18 metri ușor lateral dreapta, Ștefan Cană, intrat prin alunecare, deviază mingea, Cristică este surprins și balonul intră în poartă sub transversală. Bakos înscrie din nou pentru ciucani, după ce a marcat și runda trecută, în 1-0 cu Unirea Dej. Mijlocașul de 19 ani este la al doilea gol în acest sezon
Min 40 Fază de contraatac a Alexandriei, Andi Neaga, un jucător nou la echipa teleormăneană, pasează în față pentru Petre Simon, care finalizează slab din 15 metri central, din poziție ideală, singur cu portarul. A tras mult peste poartă

CSC ŞELIMBĂR – CSC DUMBRĂVIŢA 1-0

Stadion: Măgura (Cisnădie – Sibiu).
Arbitru central: Vasile Buzea (Giurgiu). Arbitri asistenți: Cosmin Vițelaru (Vaslui) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe). Arbitru de rezervă: Cătălin Aurelian Flonta (Cluj-Napoca). Observator de arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat de joc: Radu Bitea (Oradea).

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Palmeș (cpt.), Lumbu, R. Crișan, Fl. Mitrea – Panos, Moussinga – Schieb (I. Năstăsie 67′), Monea (Ct. Alexe 86′), Rodri Hernando – Rotund
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Natea, Babovic, Al. Luca, Gliga, Drăghescu, Vînău
Antrenor: Claudiu Niculescu

CSC Dumbrăvița: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Sofran (Tismonar 85′), Salhi, I. Tănase (Ghinescu 73′) – A. Toroc (Cibi 73′), Paulevici (Plokhotnyuk 73′), B. Nortey (Martinov 73′)
Rezerve neutilizate: P. Toroc – Băluțoiu, Ristin, Țieranu
Antrenor: Cosmin Stan

1-0 pentru CSC Șelimbăr cu CSC Dumbrăvița în derby-ul de clasament al acestei etape, între echipele situate înaintea startului rundei pe locurile 2 și 3. Sibienii sunt la al șaptea succes în acest sezon și cu 24 de puncte egalează liderul Unirea Slobozia, pe care nu îl depășește însă la golaveraj. Timișenii sunt la al treilea eșec și rămân cu 18 puncte.
Min 24 Paulevici ajunge într-o poziție bună de finalizare, în careul sibienilor, însă trimite peste poartă
Min 21 Rodri Hernando șutează și nimerește bara
Min 19 Salhi și Rotund au un duel în careul Dumbrăviței, atacantul gazdelor pică și solicită penalty, însă arbitrul lasă jocul să continue
Min 4 1-0 Monea centrează din corner, Radu Crișan înscrie din fața porții

duminică, 29 octombrie 2023, ora 11:30

GLORIA BUZĂU – CAMPIONII FC ARGEŞ 0-2

Stadion: Gloria (Buzău).
Arbitru central: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Cosmin Cercel (Piatra Neamţ) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului). Arbitru de rezervă: Mădălin Marinescu (Bucureşti). Observator de arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat de joc: Petre Badea (Tulcea).

COMENTARIUL LIVE

Min 89 0-2 Bogdan Rusu bate penalty-ul pe jos, în stânga, și înscrie. Greab a sărit pe direcție din nou, dar nu a putut salva golul
Min 87 Tofan pătrunde în careu pe dreapta, fentează, pierde mingea de sub control în fața lui Pîrvulescu și Patapis, iar Tofan și Patapis întind piciorul amândoi să lovească balonul, iar fundașul pică, iar arbitrul acordă penalty. Se protestează, iar Dimitrios Patapis primește și cartonașul galben
Min 29 0-1 Milcho Angelov bate penalty-ul bine plasat, în dreapta, lângă bară, iar Argeșul deschide scorul la Buzău. Greab a sărit pe direcție, dar nu a atins mingea
Min 28 Centrare din dreapta, din colțul careului, spre bara a doua, Pashov ratează respingerea cu capul, balonul sărindu-l, iar fundașul, din reflex, deviază mingea cu brațul în corner, din fața lui Buhăcianu. Arbitrul nu vede și lasă jocul să continue. Jucătorii Argeșului protestează, fiindcă hențul a fost evident, îl înconjoară pe central, iar acesta îndeamnă la calm și merge spre asistentul Sebastian Păduraru, care îi transmite că a fost henț. Centralul Cătălin Buși acordă penalty

luni, 30 octombrie 2023, ora 15:30

CSM SLATINA – UNIREA SLOBOZIA 1-0

Stadion: 1 Mai (Slatina – Olt).
Arbitru central: Mihai Motan (Târgovişte). Arbitri asistenți: Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Vasilică Viorel Dobre (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Nicolae Breoi (Ploieşti). Observator de arbitri: Fevronia Ion (Craiova). Delegat de joc: Marian Lumînare (Bucureşti).

COMENTARIUL LIVE

Min 90+5 1-0 Centrare din corner din dreapta, Valentin Alexandru se demarcă la colțul scurt, pune latul drept și reia din săritură, trimite lângă bară, Rusu plonjează, însă nu poate evita golul și respinge în plasă. Dacă runda trecută a pierdut victoria cu CFC Argeș în minutul 90+4, când a fost egală, acum CSM Slatina câștigă în minutul 90+5

joi, 26 octombrie 2023, ora 17:00

STEAUA – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 3-1

Stadion: Steaua (București).
Arbitru central: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Arbitri asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Cristian Voicu (Focşani). Arbitru de rezervă: Alin Gheorghe (Ploieşti). Observator de arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe). Delegat de joc: Dorinel Dincă (Călăraşi).

COMENTARIUL LIVE

Min 59 3-1 Boiciuc recuperează în stânga careului advers, din duelul cu Vișinar, pasează în careu pentru Chipirliu, care îl fentează pe Oltean și trimite mai departe în dreapta, din alunecare, chiar înainte ca Akwasi să intervină, David Maftei preia la 8 metri și finalizează la colțul lung
Min 46 2-1 Ceahlăul începe în atac, nemțenii au o minge trimisă din stânga, pe jos, în diagonală, în careu, Pedro Albino e singur în dreapta și pune latul, dar trimite direct în Frânculescu, ieșit la întâmpinare. Mingea sare din blocaj în sus, iar Mihai Neicuțescu înscrie cu latul din 10 metri central, pe lângă Pedro Albino, demarcat în centru mai repede decât portarul
Min 45+2 2-0 Minge recuperată de Steaua, aceasta ajunge la Chipirliu, care se întoarce cu fața spre poartă și pasează pe culoar pentru pătrunderea în dreapta a lui David Maftei. Acesta profită de marcajul larg al lui Tudor Oltean și șutează cu dreptul din careu, în cros, Wynney plonjează, deviază mingea, însă insuficient, iar aceasta se duce la colțul lung și întră în plasă
Min 12 1-0 Acțiune în viteză a Stelei, Ilie avansează în stânga, pasează pe culoar în careu, Drăghici rapid, pasează pe jos printre fundașii centrali adverși, Oltean împinge balonul direct în piciorul lui Bogdan Chipirliu, rămâne la acesta și atacantul împinge balonul din 6-7 metri ușor lateral stânga pe lângă poartă, la colțul lung

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultate etapa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

https://liga2.prosport.ro/seria-1/facundo-rizzi-s-a-despartit-de-campionii-fc-arges-19290247

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-declaratii-haotice-despre-problemele-clubului-19290209

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-merge-pe-terenul-echipei-csm-alexandria-in-etapa-11-de-liga-2-19290236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-punct-final-in-cariera-de-fotbalist-19290191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-meci-cu-concordia-chiajna-in-etapa-11-de-liga-2-19290224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-maftei-doua-goluri-in-steaua-csm-ceahlaul-scor-3-1-in-etapa-11-de-liga-2-19290210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/damian-isac-a-semnat-cu-csm-resita-19290196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-steaua-ceahlaul-3-1-19290187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-declarati-inainte-de-metaloglobus-corvinul-19290177

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-invins-csm-ceahlaul-scor-3-1-in-etapa-11-de-liga-2-19290178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-cu-3-1-in-meciul-cu-ceahlaul-19290157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-declaratii-inainte-de-csc-selimbar-csc-dumbravita-19290111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-retrage-numarul-10-din-respect-pentru-nicolae-dobrin-19290058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-ceahlaul-deschide-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290072

Marius ANGHEL 28 Oct. 2023, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă