Damian Isac a semnat cu CSM Reșița și ar putea debuta în weekend la noua sa echipă. Cristian Bobar, despre achiziționarea mijlocului care la seniori a jucat doar la UTA

Marius ANGHEL 27 Oct. 2023, 15:10 Liga 2
Damian Isac a semnat cu CSM Reșița și ar putea debuta în weekend la noua sa echipă. Cristian Bobar, despre achiziționarea mijlocului care la seniori a jucat doar la UTA

CSM Reșița a perfectat o nouă achiziție, în plin campionat al Ligii 2, la jumătatea sezonului regular. Damian Isac, mijlocaș de 22 de ani originar din Caransebeș, se antrena de o perioadă cu echipa condusă de Flavius Stoican, iar în această săptămână a semnat contractul, din postura de jucător liber de contract, și poate debuta sâmbătă, în meciul din deplasare de la Chindia Târgoviște.

Damian Isac a semnat cu CSM Reșița

După ce s-a lovit de refuzul acestuia înainte de încheierea perioadei de transferuri din vară, când încă era legitimat la UTA și putea fi împrumutat de la arădeni, de care s-a și despărțit atunci, CSM Reșița l-a primit apoi la antrenamente pe Damian Isac, mijlocaș care visa să își continue cariera la un nivel mai bun după ruptura de prim-divizionară. De o perioadă de antrena sub comanda lui Flavius Stoican, iar în această săptămână a fost convins să semneze un contract până în vară cu trupa din Valea Domanului.

”Un nou jucător se alătură familiei rossonere:
Damian ISAC – mijlocaș central, născut la Caransebeș, 22 de ani, ultima echipă UTA Arad cu care are o promovare, dar și 45 de prezențe în Liga 1!
Mult succes!”, a transmis CSM Reșița joi seară, 26 octombrie 2023.

Isac are 42 de meciuri în prima ligă și 32 în Liga 2, toate pentru UTA

Isac a și jucat pentru CSM Reșița în amicalul cu ”U” Cluj din 14 octombrie și va putea debuta sâmbătă pentru noua sa echipă, deoarece ruptura sa de UTA s-a produs înainte de încheierea perioadei de transferuri din vară. Atunci s-a despărțit de arădeni după ce a renunțat la câteva dintre restanțele financiare pe care clubul le avea la el.

Isac a ajuns la UTA în 2016, a debutat în Liga 2 în 2018, a contribuit la promovarea echipei în prima ligă în 2020, iar în primul eșalon a strâns 42 de apariții, fără să înscrie. A jucat în actualul sezon pentru UTA, într-un meci, 30 de minute în 1-1 cu Oțelul, astfel că în ediția 2023-2024 mai poate juca doar pentru noua sa echipă, CSM Reșița, sau pentru UTA, dacă s-ar întoarce la arădeni în iarnă.

În Liga 2 a jucat pentru UTA în 32 de meciuri în două sezoane, fără să înscrie.

Cristian Bobar, despre achiziționarea lui Isac: ”Stoican l-a dorit mult”

Mijlocașul a mai fost dorit în Liga 2 și de către Corvinul, însă, în cele din urmă, a ajuns la echipa fanion a județului natal.

”Este un jucator pe care Stoican l-a dorit mult, fiindcă suntem deficitari la mijlocul terenului. Damian este tânăr, la 22 de ani, părinții lui și bunici stau la o distanță de 40 de kilometri de Reșița și sper să fim o rampă de lansare pentru el spre Liga 1, unde are aproximativ 40 de meciuri jucate la UTA”, a spus președintele Cristian Bobar, pentru Liga2.ro, despre achiziționarea lui Isac.

Noul jucător al Reșiței poate debuta sâmbătă, la Târgoviște, în meciul cu Chindia, din etapa a 11-a a Ligii 2. ”Da, poate, dar încă nu este sută la sută cu pregătirea fizică, însă este în lot”, a mai spus Bobar.

  • La antrenamentele echipei reșițene este și un alt jucător fost la UTA, fundașul brazilian Erico da Silva. Acesta trebuie să-și obțină permisul de muncă și apoi va semna și el cu CSM Reșița.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-punct-final-in-cariera-de-fotbalist-19290191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-steaua-ceahlaul-3-1-19290187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-acord-cu-erico-da-silva-19289529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-doar-remiza-contra-cs-tunari-19289198

Marius ANGHEL 27 Oct. 2023, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă