Matias Roskopf revine în România. Fostul atacant al Rapidului va fi adversarul giuleștenilor în noul sezon. A debutat cu gol la ”U” Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 21 Aug. 2020, 22:21 Liga 2

Universitatea Cluj continuă campania de transferuri pentru sezonul în care speră să ajungă în play-off-ul din Liga 2 pentru a lupta la promovare. Ultima mutare a ”Șepcilor roșii” este atacantul argentinian Matias Roskopf. Fotbalistul sud american a evoluat în sezonul recent încheiat pentru Rapid și a marcat 3 goluri în 17 partide. Daniel Pancu a renunțat însă la el în iarnă, iar neînțelegerile dintre el și agentul Florin Manea pare să fi fost motivul principal.

Daniel Stanciu a încercat și atunci să-l ia la Universitatea Cluj pe vârful de 22 de ani, însă n-a ajuns la un consens cu agentul său, Florin Manea. Astfel, Roskopf a ajuns la Apollon Limassol, în prima ligă din Cipru, dar a jucat într-un singur meci pentru ciprioți, 33 de minute, iar în șapte a fost rezervă.

Înainte să ajungă în România, argentinianul crescut de Boca Juniors, la care nu a jucat la seniori, a evoluat în prima ligă din Uruguay, bifând 25 de partide și 3 goluri pentru Torque.

Al optulea nou-transfer pentru ”U” Cluj

În această vară, pentru noua ediție a Ligii 2, ”U” Cluj i-a mai achiziționat pe Vlad Muțiu (25 de ani, portar, ex Farul), Laurențiu Rus (35 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Daniel Novac (32 de ani, mijlocaș, ex Chindia Târgoviște), Alexandru Negrean (19 ani, mijlocaș, ex Viitorul Pandurii), Gabriel Tamaș (36 de ani, fundaș, ex Astra), israelianul Idan Golan (24 de ani, mijlocaș, ex Hapoel Nof HaGalil) și Srdjan Luchin (34 de ani, fundaș, ex FC Hermannstadt).

Cu ”U” continuă și fundașul Andrei Mureșan, care în momentul ”înghețării” campionatului din cauza pandemiei luase decizia de a se retrage din activitatea de fotbalist. A fost convins, însă, să revină.

Din nou ”dublă” pentru Golan. Roskopf, gol la primul amical

”U” Cluj l-a convins să revină în liga secundă din România, iar argentinianul a debutat cu gol, în primul meci cu noii săi colegi. Clujenii au învins cu 3-2 Unirea Dej într-un amical disputat astăzi și Matias Roskopf a marcat unul dintre goluri.

Celelalte reușite ale clujenilor au fost semnate de israelianul Idan Golan, care ajunge la patru goluri în primele două amicale jucate la ”U” Cluj. Pe primele două le-a dat în testul cu SCM Zalău, câștigat cu 6-2.

  • Primul ”11” trimis în teren de Adrian Falub cu Unirea Dej: Vâtcă – Negrean, Dolghi, Tamaș, Luchin, Inacio, Neciu, Mureșan, Pop, Golan, Gavra.
    Pe parcursul partidei au mai intrat: Telcean, Roskopf, Novac, Moraru și Rus.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-echipei-pandurii-tine-pe-ace-restul-cluburilor-din-liga-2-cand-s-ar-putea-stabili-tintarul-noului-sezon-care-trebuie-sa-inceapa-intr-o-saptamana-19145010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-srdjan-luchin-face-cuplu-cu-gabi-tamas-in-defensiva-lui-u-cluj-ardelenii-anunta-si-ca-au-transferat-un-jucator-la-honved-19144945

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-transfera-la-honved-echipa-care-joaca-in-europa-league-ce-a-spus-artur-craciun-la-prezentarea-in-ungaria-19144967

Vlad MĂCICĂȘAN 21 Aug. 2020, 22:21 Liga 2
Pe aceeași temă