OFICIAL | Srdjan Luchin face cuplu cu Gabi Tamaș în defensiva lui ”U” Cluj! Ardelenii anunță și că au transferat un jucător la Honved

Marius ANGHEL 20 Aug. 2020, 20:21 Liga 2
OFICIAL | Srdjan Luchin face cuplu cu Gabi Tamaș în defensiva lui ”U” Cluj! Ardelenii anunță și că au transferat un jucător la Honved

Trecerea lui Srdjan Luchin de la FC Hermannstadt la ”U” Cluj a devenit oficială de astăzi, 20 august, confirmând astfel informația oferită în exclusivitate de Liga2.ro. Fundașul campion cu FCSB și CFR Cluj a semnat un contract pe un sezon cu echipa antrenată de Adrian Falub și devine, astfel, al șaptelea transfer al ”Șepcilor roșii” pentru noul sezon de Liga 2.

Srdjan Luchin: ”Voi face tot posibilul să ajut echipa și sper să ajungem în Liga 1”

Timișoreanul Srdjan Luchin (34 de ani) s-a despărțit de FC Hermannstadt, pentru care a evoluat în 25 de partide în sezonul trecut, 23 în Liga 1 și două în Cupa României, și a ales să coboare în Liga 2, unde să facă echipă în centrul defensivei cu Gabriel Tamaș, altă achiziție sonoră făcută de ”U” Cluj.

”FC Universitatea Cluj continuă seria transferurilor spectaculoase reușite în această vară. Ultimul nume venit în tabăra „studenților” este Srdjan Luchin, un fundaș polivalent cu amplă experiență la nivel de Liga 1 și câștigător al titlului de campion în două rânduri”, anunță ”U” Cluj pe site-ul oficial.

”Am decis să vin aici după o discuție pe care am avut-o cu Daniel Stanciu și cu Adi Falub. Sunt fericit că am ajuns la una din echipele de tradiție ale României. Voi face tot posibilul să ajut echipa și sper să ajungem în Liga 1. Trebuie să fim conștienți că acest lucru nu este ușor, însă dacă vom munci și vom da totul pe teren mai mult ca sigur acest vis al nostru și al suporterilor va deveni realitate”, a spus Srdjan Luchin după ce a semnat cu clujenii.

Luchin are trofee câștigate cu FCSB, CFR Cluj, Viitorul și Dinamo

Luchin are două titluri de campion, cu FCSB (2015) și CFR Cluj (2018), trei Cupe ale României, cu Dinamo (2012), FCSB (2015, chiar contra lui ”U” Cluj) și Viitorul (2019), o Cupa Ligii, cu FCSB (2015), și o Supercupă, cu Dinamo (2012).

În cariera sa, Srdjan Luchin a evoluat pentru Olimpia Satu Mare, FC Timișoara, Poli Timișoara II, Dinamo, Botev Plovdiv (Bulgaria), FCSB, ACS Poli Timișoara, Levski Sofia (Bulgaria), CFR Cluj, Viitorul, Dunărea Călărași și FC Hermannstadt.

Are și 11 meciuri la echipa națională, între 2011 și 2014, și un gol, cu Albania (scor 1-1).

Marius Coman a ajuns la Recea, Artur Crăciun la Honved

Altfel, după ce s-a despărțit de atacantul Marius Coman (24 de ani), ajuns la nou-promovata în Liga 2 Fotbal Comuna Recea, ”U” Cluj a anunțat că ”l-a transferat” pe moldoveanul Artur Crăciun în Ungaria, la Honved.

”FC Universitatea Cluj l-a vândut pe Artur Crăciun la Honved Budapesta, clubul nostru păstrând procente din drepturile economice ale jucătorului.

Fundașul central basarabean în vârstă de 22 de ani a ajuns la ”U” în vara anului 2019 de la Milsami Orhei. Pe parcursul sezonului trecut din Liga a II-a, acesta a strâns 18 prezențe în tricoul echipei noastre, marcând două goluri în meciurile împotriva celor de la Dunărea Călărași și Csikszereda.

Mulțumim Artur Crăciun și succes pe mai departe!”, a anunțat ”U” Cluj.

Șapte noi transferuri perfectate de ”U” Cluj pentru noul sezon de Liga 2

În această vară, pentru noua ediție a Ligii 2, ”U” Cluj i-a mai achiziționat, pe lângă Srdjan Luchin, pe Vlad Muțiu (25 de ani, portar, ex Farul), Laurențiu Rus (35 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Daniel Novac (32 de ani, mijlocaș, ex Chindia Târgoviște), Alexandru Negrean (19 ani, mijlocaș, ex Viitorul Pandurii), Gabriel Tamaș (36 de ani, fundaș, ex Astra) și israelianul Idan Golan (24 de ani, mijlocaș, ex Hapoel Nof HaGalil).

Cu ”U” continuă și fundașul Andrei Mureșan, care în momentul ”înghețării” campionatului din cauza pandemiei luase decizia de a se retrage din activitatea de fotbalist. A fost convins, însă, să revină.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-inca-o-lovitura-pentru-u-cluj-ardelenii-mai-aduc-un-fundas-cu-nume-pe-srdjan-luchin-19144699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-a-transferat-un-fost-campion-al-romaniei-cu-cfr-cluj-atacantul-a-semnat-contractul-si-a-fost-prezentat-oficial-19144874

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-u-cluj-inca-o-lovitura-de-imagine-felul-inedit-in-care-sepcile-rosii-isi-prezinta-noul-echipament-19144708

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-editia-2020-2021-de-liga-2-are-loc-intr-o-varianta-inedita-doar-cu-o-mansa-in-sezonul-regular-apoi-cu-o-grupa-de-play-off-si-doua-de-play-out-campionatul-incepe-la-29-august-momentan-far-19144643

Marius ANGHEL 20 Aug. 2020, 20:21 Liga 2
Pe aceeași temă