Marius Coman, decisiv pentru Corvinul în meciul cu Chindia: ”Ne bucurăm, pentru că ne-am dat seama cât de greu se iau punctele.” Jucătorii lui Maxim, încurajați la pauză, în vestiar, de o persoană fără funcție la club

Călin MNERIE, Marius ANGHEL 23 Oct. 2023, 14:17 Liga 2

Corvinul a întors scorul în meciul disputat acasă, duminică, cu Chindia, în etapa a 10-a a Ligii 2, s-a impus cu 2-1 și și-a întrerupt seria de trei jocuri consecutive în care nu a câștigat, o serie cum nu a mai avut de mult timp, ba chiar niciodată de când a trecut la actuala denumire.

Doi Mariuși, Lupu (62′) și Coman (90′), au anulat golul lui Vlad Prejmerean (16′) și i-au adus trupei din Hunedoara a cincea victorie în acest sezon de Liga 2, a doua împotriva Chindiei în mai puțin de o lună de zile, prima venind în Cupa României, și au urcat-o un loc în clasament.

Despre victoria cu echipa din Târgoviște a vorbit la finalul jocului disputat duminică și Marius Coman, atacantul al cărui gol a decis soarta partidei.

Marius Coman, decisiv pentru Corvinul contra Chindiei: ”Am simțit o descătușare colectivă, dar și personală”

Odată cu victoria contra Chindiei, printre marcatorii Corvinului s-a întors și Marius Coman (27 de ani). Acesta nu mai înscrisese din data de 27 septembrie, din meciul de Cupa României, tot de pe ”Michael Klein” și tot împotriva Chindiei, câștigat atunci cu scorul de 2-0.

În Liga 2, Coman are 3 goluri marcate în 10 meciuri jucate pentru Corvinul, la fel ca Marius Lupu, celălalt atacant care a înscris pentru hunedoreni în partida din etapa a 10-a. Amândoi sunt golgheterii echipei, urmați acum de Alexandru Neacșa și Denis Hrezdac, ambii cu câte două goluri marcate.

”Am simțit o descătușare colectivă, dar și personală, pentru că am reușit să marchez după o perioadă mai puțin bună pentru mine și echipă. Suntem bucuroși. Etapele trecute nu am câștigat cumva împotriva cursului jocului și nu am înțeles ce s-a întâmplat, ba chiar am pierdut, dar astăzi am meritat acest rezultat și trebuie să ne bucurăm, pentru că ne-am dat seama cât de greu se iau punctele”, a spus Coman la finalul jocului cu Chindia, din campionat.

  • 3 goluri în 10 meciuri de Liga 2 disputate pentru Corvinul Hunedoara are Marius Coman în acest sezon. A înscris în jocurile cu FK Miercurea Ciuc (2-0), Concordia Chiajna (2-2) și Chindia Târgoviște (2-1), toate disputate la Hunedoara.
  • Coman a înscris de 2 ori și în cele 3 meciuri disputate de Corvinul în acest sezon al Cupei României. A punctat câte o dată în jocurile cu FK Miercurea Ciuc (4-2) și Chindia Târgoviște (2-0), deci tot în fața unor adversari din Liga 2 și tot în meciuri disputate pe stadionul ”Mihael Klein”.

Impresarul Bogdan Apostu, în vestiarul Corvinului la pauza meciului cu Chindia! ”A încercat să ne îmbărbăteze puțin, să ne dea mai multă personalitate în joc”

Corvinul a fost condusă la pauză pe teren propriu și a reușit să întoarcă scorul după ce a înscris în ultimele 30 de minute din timpul regulamentar. Vasile Miriuță, de exemplu, antrenorul Chindiei, spunea după joc că echipa sa a ”picat” după ce s-a accidentat Vlad Prejmerean, ”cel mai bun jucător al nostru”.

Marius Coman a spus că un merit în revenirea echipei sale l-a avut și Bogdan… Bogdan Apostu, agent de jucători, un fost fotbalist hunedorean din prima ligă, care impresariază mai mulți jucători din lotul echipei, inclusiv pe antrenorul Florin Maxim și care are o influență mare la club. El a fost în vestiarul Corvinului la pauza jocului și le-a vorbit fotbaliștilor!

”Am avut o ședință la pauză, a încercat și Bogdan să ne îmbărbăteze puțin, să ne dea mai multă personalitate în joc. Și cred că în a doua repriză s-a văzut cum am jucat, ei nu au mai ajuns la poartă și a existat o singură echipă pe teren.

După ce am marcat golul de 1-1 am simțit și publicul mult mai aproape și chiar îi mulțumim pe această cale. Au fost mulți și astăzi și sper să ne încurajeze în continuare, pentru că avem nevoie de ei”, a declarat Marius Coman.

Corvinul, tot timpul pe locurile calificabile în play-off în acest sezon de Liga 2

În toate etapele de până acum, ale acestui sezon, Corvinul, o nou-promovată, s-a aflat pe loc calificabil în play-off. A fost clasată de patru ori pe locul 2, o dată pe 3, de trei ori pe 4 și o dată pe 6. Pe acesta din urmă a căzut runda trecută, după seria de două eșecuri și un egal, iar acum, în urma victoriei cu Chindia și a celorlalte rezultate ale etapei a 10-a a urcat pe locul 5.

”Ne dorim să fim sus, ăsta e obiectivul nostru, al tuturor, să fim sus, să câștigăm fiecare meci. Asta am încercat și înainte, dar nu s-a întâmplat. Capul sus, acum trebuie să ne bucurăm, pentru că am trecut printr-o perioadă proastă și de luni să trecem din nou la treabă. Ne așteaptă un meci greu cu Metaloglobus”, a mai afirmat atacantul de careu al lui Florin Maxim, care a ajuns la cinci goluri stagionale, trei în campionat și două în Cupa României.

La egalitate de puncte cu Corvinul se află în acest moment și CSC Dumbrăvița și Gloria Buzău, clasate însă pe pozițiile superioare, 3, respectiv 4, datorită golaverajului mai bun, 16-10 și 16-11, față de 14-10. Gloria joacă astăzi, de la ora 16:00, în deplasare la Concordia, și ar mai putea urca în clasament în cazul unul rezultat pozitiv.

În etapa a 11-a, Corvinul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Clinceni, cu Metaloglobus București, echipă care a câștigat in extremis meciul cu ultima clasată Progresul Spartac (1-0 pe sinteticul de la Buftea) și a urcat pe locul 14, cu 11 puncte.

Rezumat Corvinul Hunedoara – Chindia Târgoviște 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=FjoI25RXQd8

Declarații Marius Coman, Florin Maxim și Vasile Miriuță după Corvinul – Chindia 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=V3BoQBhazfc

 

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-declaratii-dupa-corvinul-chindia-2-1-in-liga-2-19289554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-concluzii-dupa-corvinul-chindia-2-1-in-liga-2-19289551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-cupa-romaniei-corvinul-a-invins-chindia-si-in-liga-2-19289354

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-chindia-si-viitorul-pandurii-cs-mioveni-in-etapa-10-a-ligii-2-19289301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-10-liga-2-19289095

Călin MNERIE, Marius ANGHEL 23 Oct. 2023, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă