Florin Maxim, mesaj pentru fanii Corvinului, după victoria cu Chindia: ”Copiii au nevoie de susținere, nivelul a crescut, Hunedoara era obișnuită cu Liga 4 și 3”

Călin MNERIE 22 Oct. 2023, 21:55 Liga 2

De o lună nu mai câștigase Corvinul în Liga 2 și-și pierduse locul calificabil în play-off. Nici meciul de acasă cu Chindia, din etapa a 10-a, nu a început bine pentru hunedoreni, care au fost conduși la pauză cu 1-0, după reușita lui Vlad Prejmerean (minutul 16).

Lucrurile au decurs altfel în repriza a doua, ”corbii” au fost vioara întâi, iar reușitele lui Marius Lupu (62) și Marius Coman (90) consființind un succes la scorul de 2-1.

Florin Maxim, după victoria cu Chindia: ”În prima repriză le-am acordat un respect mai mult decât ar fi trebuit”

La final, Florin Maxim și-a axat discursul pe încrederea de care ar trebui să beneficieze elevii săi, mai ales din partea spectatorilor, care și astăzi, până la golul de 1-1, nu au fost foarte prietenoși cu favoriții.

”Mă bucur pentru Marius și nu doar pentru el, căci pe asta am lucrat în ultimele două săptămâni cu jucătorii, ca să-și recapete încrederea în ei. Până la urmă, de aia se apucă de fotbal. Am pregătit meciul bine, știam ce poate adversarul, dar în prima repriză le-am acordat un respect mai mult decât ar fi trebuit. Am luat și golul mult prea ușor, cu fază pe partea noastră dreapta și dezvoltată în centru cu șut de la 20 de metri, unde jucătorul lor putea fi întâmpinat. Mai ales că am vorbit lucrurile astea toată săptămâna. Așa e jocul de fotbal, făcut din momente și, chiar dacă nu joci bine, importantă e victoria.

Îi apreciez și pe suporterii noștri, mă bucur că vin la stadion și sunt alături de noi. Dar, pe de altă parte, aș vrea ca în momentele grele să simtă și jucătorul că nu i se răspunde imediat din tribună dacă face o greșeală. Știu că e greu și că oamenii au, poate, alte așteptări, dar s-a schimbat puțin nivelul față de ultimii 15 ani, când Hunedoara era obișnuită cu Liga 4-a, Liga a 3-a… Ați văzut și la Chindia, a ieșit Prejmerean, a intrat Matteo Fedele, adică se schimbă puțin datele problemei. Uitați-vă și pe linia de fund cine joacă la Chindia… Și noi avem copii buni, dar au nevoie de susținere și eu pe asta lucrez, la antrenamente și la încrederea lor”, a spus antrenorul celor de la Corvinul.

Antrenorul Corvinului s-a corectat la pauză: ”Astea au fost opțiunile pentru meciul de astăzi”

Acesta a realizat la pauză că permutările tactice gândite inițial, cu Neacșa – fundaș stânga, Velisar – fundaș dreapta și Bradu, în spatele vârfului nu adus nimic bun în jocul echipei sale și le-a reparat după pauză.

”Se poate spune că Alex Neacșa a schimbat cursul jocului, e un fotbalist care destabilizează, dar astea au fost opțiunile pentru meciul de astăzi. Așa am gândit împreună, de la începutul săptămânii, am vorbit și cu el și cu Velisar. Antonov venea după accidentare, e un jucător în care noi credem și era normal să nu aibă ritmul necesar. Iar după ce am primit golul s-au pus și ei, cumva, pe două linii. Am și riscat cu Ion ca fundaș stânga, avea un adversar bun, căci Călin, juniorul lor, când intră pe picior stâng… a și dat goluri în Liga a 2-a. Mă bucură că toți care intră își aduc aportul și încă odată fac apel la oamenii din tribună să-i susțină și vedem cu toții la finalul jocului ce putem obține”, a mai afirmat Maxim.

Corvinul, în victoria din campionat cu Chindia: Lefter – Velisar (D. Pop 75′), Lică (Ad. Nicolae 87′), Ant. Manolache, Al. Neacșa (cpt.) – Hrezdac (M. Chindriș 60′), Antonov (Hergheligiu 46′) – Lupu, Bradu, T. Mitran (Seb. Ion 46′) – M. Coman. Rezerve neutilizate: D. Roman – Lupușor, Pocioian, Predică.

”Cer din nou puțin mai multă răbdare, suntem o echipă nou promovată, avem doar 10 jocuri în Liga a 2-a”

”Principalul” hunedorenilor a identificat în oboseală una dintre cauzele celor trei meciuri fără victorie în campionat.

”Jocul nu a suferit nici în seria de meciuri fără victorie, am suferit doar la rezultate. Dar, uneori poate am câștigat nemeritat, iar în ultima vreme am pierdut nemeritat, până la urmă ăsta e fotbalul. Iar Liga a 2-a e dură, e un campionat fizic, iar jucătorii sunt uneori obosiți în momentele cheie când eu și publicul avem așteptări de la ei. Așadar, cer din nou puțin mai multă răbdare, suntem o echipă nou promovată, avem doar 10 jocuri în Liga a 2-a. Căci de dorit ne dorim cu toții, și eu și jucătorii, nu cred că e cineva care nu-și dorește să câștige mereu”, mai spus antrenorul care până la eșecul cu Mioveniul, din urmă cu două runde, nu pierduse niciun meci pe teren propriu pe banca celor de la Corvinul, în ligile trei și doi.

Mulțumit de parcurs, dar nu a uitat cum a pierdut puncte cu Tunari și Chiajna

Caravana ligii secunde a ajuns la jumătatea sezonului regular și formația de ”sub furnale” s-a întors pe loc de play-off, 5, cu această victorie.

”Cu 18 puncte după 10 jocuri eu zic că suntem foarte bine. Sau mai bine spus, dacă cineva mi-ar fi spus înainte de începerea campionatului că o să stăm așa, aș fi fost mulțumit. Dacă ne uităm efectiv pe parcurs, am și pierdut niște puncte, noi considerăm, nemeritat, dar, repet, aceasta e Liga a 2-a. Numai la Tunari dacă ne gândim cum am primit golul după o minge aruncată în careu, o nesincronizare și penalty-ul din care am pierdut două puncte. Mi-aș mai aminti cele două puncte pierdute acasă cu Chiajna, cu un om în plus pe teren și mai avem alte patru puncte în clasament. Dar, acesta este fotbalul”, a concluzionat Florin Maxim.

După 10 etape, Corvinul ocupă locul 5 în Liga 2, cu 18 puncte, bifând al patrulea succes intern al sezonului, după 2-1 cu Ceahlăul și 2-0 cu FK Miercurea Ciuc și CSM Reșița. În etapa a 11-a, Corvinul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni, cu Metaloglobus (locul 14, 11 puncte).

Declarații Marius Coman, Florin Maxim și Vasile Miriuță după Corvinul – Chindia 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=V3BoQBhazfc

 

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-cupa-romaniei-corvinul-a-invins-chindia-si-in-liga-2-19289354

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-chindia-si-viitorul-pandurii-cs-mioveni-in-etapa-10-a-ligii-2-19289301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-10-liga-2-19289095

Călin MNERIE 22 Oct. 2023, 21:55 Liga 2
Pe aceeași temă