Antrenorul Corvinului, înțepături spre Chindia după succesul din Cupă. Florin Maxim: ”Au stat numai de proteste. Primul șut pe poartă l-au avut abia în finalul meciului”

Bogdan ISTRATE 28 Sep. 2023, 11:52 Cupa României

Chindia a ratat șansa de a lega pentru a doua oară două victorii la rând în competițiile oficiale, sub comanda lui Vasile Miriuță, instalat la Târgoviște după demiterea inexplicabilă a lui Dragoș Militaru. Succesului facil din campionat, 4-0 acasă cu CSC Dumbrăvița, i-a urmat o înfrângere fără drept de apel la Hunedoara, 0-2 cu Corvinul, miercuri seară, în prima etapă a fazei grupelor Cupei României.

Chindia a pierdut fără drept de apel la Hunedoara, în Cupa României

Marius Coman (4) și Alexandru Neacșa (60 – penalty) au marcat golurile din jocul de la Hunedoara, urmărit din tribune de peste 3.000 de suporteri. Chindia a evoluat mai mult de 30 de minute în inferioritate numerică, după eliminarea portarului Iustin Popescu (58). Goalkeeperul dâmbovițenilor a primit două avertismente în nici două minute, primul pentru faultul din care s-a dictat penalty, al doilea pentru proteste, după ce s-a marcat.

  • Chindia cu Miriuță antrenor a legat două victorii la finalul lunii august, după 2-0 la Mioveni cu Campionii FC Argeș, în campionat, și 3-0 la Lugoj cu Phoenix Buziaș (Liga 3), în Play-off-ul Cupei României. Apoi a urmat eșecul de acasă cu Unirea Slobozia.

Florin Maxim, deranjat de atitudinea Chindiei: ”Mi s-a părut că au protestat mult prea mult, la fiecare decizie”

La final, antrenorul Corvinului, Florin Maxim, a taxat atitudinea și evoluția târgoviștenilor.

”Au avut primul şut pe spaţiul porţii de abia în ultimele minute, asta spune multe (n.r. – șut în bară al lui Matiș). Au rămas cramponaţi la acea fază în care am marcat primul gol, cerând offside… au protestat într-una, trebuie să fie preocupaţi de jocul lor, nu de brigada de arbitraj… Până la urmă, ce i-a oprit să nu ne învingă cu 3-1?! Cred că aşa ar trebui să răspundă o echipă cu pretenţii cum e cea a Chindei. Mi s-a părut că au protestat mult prea mult, la fiecare decizie, dar e strict treaba lor. Am auzit că au spus, la final, că vor sta lucrurile diferit pe 21 octombrie (n.r. – când ne vom întâlni în campionat)… Au transferat ceva nou şi nu ştiu eu?! Au un lot stufos, au de unde alege, dacă aşa au considerat să abordeze meciul de astăzi, e strict problema lor. Să ne vedem cu bine, cu toţii, la meciul din campionat!”, a spus Maxim.

Chindia și-a compromis șansele de a ieși din grupă după înfrângerea cu Corvinul, considerat inițial cel mai accesibil adversar dintr-o serie din care mai fac parte prim-divizionarele Petrolul și FC Hermannstadt, care vor ajunge să joace la Târgoviște.

Antrenorul dâmbovițenilor, Vasile Miriuță, nu a oferit declarații nici înaintea jocului și nici la final.

Chindia, în eșecul cu Corvinul: Ius. Popescu (cpt.)(eliminat – 61′) – L. Manolache (I. Albu 59′), Gîț, Rutjens, Ad. Ioniță – Golofca (Mih. Pătulea 87′), Matiș, Bogaciuc (Tache 87′), Max. Cojocaru – Al. Militaru (Brînzea 64′), Zivkovic (Oct. Ursu 59′). Rezerve neutilizate: – Anișorac, Ius. Cristea, S. Nicolae, R. Mihai.

Chindia, încurajată de trei suporteri la Hunedoara

Clubul din Târgoviște nu le-a mai oferit fanilor transport gratuit, cum se întâmplase la deplasările de la Slatina, Mioveni, Lugoj sau Piatra Neamț.

În aceste condiții, la Hunedoara au ajuns doar trei fani ai dâmbovițenilor, pe cheltuiala lor. Aproximativ 800 de km dus întors e distanța însumată dintre Târgoviște și Hunedoara.

Primul memoriu care arde

Chindia pierde litigii pe bandă rulantă, cu foștii angajați, antrenori sau jucători care au evoluat sezonul trecut la Târgoviște și nu și-au încasat salariile prevăzute în contracte.

Primul mare pericol de depunctare vine de la memoriul lui Daniel Popa, fost atacant al dâmbovițenilor. CNSL i-a dat jucătorului câștig de cauză pe 5 septembrie, iar Chindia nu a achitat nici până la ora redactării acestui material vreun leu din datoria către Popa. Nici nu a făcut recurs, după comunicare, așa că în weekend expiră termenul de 5 + 15 zile (în total 20) în care se putea stinge litigiul, fără a se ajunge la depunctări.

”Președintele clubului caută să se împrumute, dar sumele sunt foarte mari. A știut în ce se bagă, nu poate susține că l-a luat prin surprindere toată situația”, spun sursele noastre.

Dacă Popa nu își va primi banii până cel târziu sâmbătă, Chindia va pierde două puncte, la mijlocul săptămânii viitoare. Un scenariu incredibil, după cum incredibilă a fost și pasivitatea noii conduceri față de creanțele moștenite.

Chindia ocupă locul 6 în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în șapte etape, fiind în premieră pe o poziție calificabilă în play-off. În etapa a 8-a va juca sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la FK Miercurea Ciuc (locul 17, 6 puncte).

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-pierdut-cu-fcsb-in-fata-a-10-mii-de-spectatori-la-oradea-in-nocturna-19286744

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concluziile-lui-stupar-si-pirvu-dupa-progresul-pecica-petrolul-1-2-19286640

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dupa-ocna-mures-universitatea-craiova-a-mai-bifat-o-umilinta-in-cupa-romaniei-la-tunari-19286598

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-a-pierdut-la-limita-cu-petrolul-in-cupa-romaniei-19286506

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

Bogdan ISTRATE 28 Sep. 2023, 11:52 Cupa României
Pe aceeași temă