Managerul Universității Cluj, atac la rivalele cu datorii: ”Nu sunt de acord că atunci când ai probleme financiare să poți promova.” Andrei Cordoș: ”100 la sută putem ajunge un club cu pretenții în Liga 1”

Vlad MĂCICĂȘAN 16 Mar. 2022, 17:45 Liga 2
Managerul Universității Cluj, atac la rivalele cu datorii: ”Nu sunt de acord că atunci când ai probleme financiare să poți promova.” Andrei Cordoș: ”100 la sută putem ajunge un club cu pretenții în Liga 1”

Ajuns manager general la doar 33 de ani, Andrei Cordoș ar putea realiza la ”U” Cluj ce alți conducători cu experiență mult mai mare nu au reușit în ultimii ani: promovarea în Liga 1.

Universitatea Cluj a început perfect anul 2022, cu trei victorii la zero, iar două dintre ele au fost obținute cu Concordia și Hermannstadt, adversare în lupta pentru promovare. Mai mult, Ely Fernandes, Ioan Filip, Romario Pires, Florin Ilie, Roberto Romeo sau Paul Pîrvulescu, fotbaliști transferați în iarnă, au devenit rapid jucători de bază la ”U” Cluj.

Andrei Cordoș vorbește despre promovare ca despre un obiectiv care nu s-a oprit pentru el, de când s-a întors ca jucător la ”U” Cluj, în Liga 3. Tânărul conducător explică felul în care i s-a schimbat viața de când este la birouri și ce tip de manager își dorește să fie.

Fostul fundaș nu este de acord ca echipe precum FC Hermannstadt să aibă dreptul de a promova în Liga 1, pentru că situații ca cele în care se află Gaz Metan sau Academica Clinceni să nu se mai repete.

Andrei, început perfect de an pentru ”U” Cluj. Sincer, este peste așteptările voastre sau în ton cu așteptările?
Noi am avut un plan de la început și consider că până acum ne-am ținut de el. Suntem exact unde ne-am dorit.

Andrei Cordoș: ”Sunt convins că am luat cele mai bune decizii la transferuri”

Cum este munca de birou? Îți place?
Da, chiar îmi place, chiar dacă este total diferită, evident, față de cea de jucător.

Ce ai vrut să schimbi din prima zi?
Sunt un conducător foarte implicat, îmi place să simtă jucătorii că sunt aproape de ei mereu, și aș vrea să rămân la fel, să nu se schimbe asta niciodată. În primul rând am știut că de afară totul se vede diferit, așa că am vrut să am o perioada de timp pentru a observa din interior dacă și ce trebuie schimbat. Acum știu exact și lucrurile se așează, ușor, ușor.

Transferurile din iarnă s-au dovedit foarte bune, până acum. Cum se transferă un jucător la ”U” Cluj, cum se iau deciziile?
Așa cum am mai spus, am identificat ce posturi aveam nevoie, apoi ne-am pus cu toții de acord în privința celor nou-veniți. Nu a fost simplu, am avut multe nume dintre care a trebuit să alegem, dar sunt convins că am luat cele mai bune decizii.

”100 la sută putem ajunge un club cu pretenții în Liga 1”

Simți că sunteți favoriți la promovare?
Simt că trebuie să continuăm cu aceeași seriozitate pentru a promova. Cred că depinde doar de noi.

Ce atuuri crezi că aveți față de celelalte echipe care vor promovarea?
Conștientizarea tuturor, în raport cu eforturile făcute. Cu toții simt importanța unei promovari în acest an.

Multă lume spune că este cea mai bună echipă pe care ”U“ o are de la restartul din ligile inferioare. Ești de acord?
Da, avem jucători cu o calitate foarte bună și aici mă refer la întreg lotul. Absolut toți jucătorii pot face diferența la Liga 2, fiecare pe postul lui.

Financiar, cum stau lucrurile la club?
Financiar, suntem stabili. Ca și fost jucător știu ce mult înseamnă pentru băieți și pentru familiile lor să se simtă în siguranță din punctul acesta de vedere.

”U” Cluj are potențial de a devenit un club cu pretenții în Liga 1?
100 la sută. Totul pleacă de la rezultatele noastre pe teren, și acum suntem și mai încrezători pentru viitor.

”Dacă vor urma cazuri Mediaș sau Clinceni, nu am învățat nimic”

“U” Cluj se luptă la promovare cu echipe care au probleme financiare și chiar datorii mari. Ți se pare corect sau crezi că n-ar trebui să aibă drept la promovare cu datorii?
Da, îmi pare rău pentru celelalte cluburi, și mi-aș dori să nu mai vedem niciodată situații de acest gen, dar nu sunt de acord că atunci când ai asemenea probleme să poți promova. E posibil să urmeze alte cazuri Mediaș sau Clinceni și asta ar înseamnă că nu am învățat nimic din asta.

Steaua este în play-off, dar nu poate promova. Asta ți se pare corect?
Aici este o situație delicată și o pot comenta într-un singur fel. Nu se pot schimba regulile în timpul jocului.

Cum ar fi să-ți începi cariera cu o promovare?
Ar fi ideal și îmi doresc foarte mult să promovăm. Simt că mi-aș încheia misiunea pe care am început-o atunci când am revenit acasă, la Liga 3. Ăsta a fost scopul: ”U” Cluj în prima ligă!

La ce capitol se va face diferența?
Unitatea de grup va face diferența. Orice se întâmplă trebuie să credem împreună, până la sfârșit!

”U” Cluj începe play-off-ul din Liga 2 de pe locul 2, direct promovabil

”U” Cluj a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 2, cu 42 de puncte, aceleași pe care le va avea și la startul play-off-ului.

În turul play-off-ului, ”U” Cluj va avea următorul program: Petrolul (deplasare), Unirea Slobozia (deplasare), Steaua (acasă), FC Hermannstadt (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă), adică va întâlni echipele clasate pe locurile 1, 6, 4, 3 și 5.

”U” Cluj joacă sâmbătă, 19 martie, de la ora 17:30, în deplasare, la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, cu Petrolul, în deschiderea primei etape a play-off-ului Ligii 2. Trupa prahoveană e pe locul 1, cu 49 de puncte.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj în dublă manșă cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul Ligii 1.

Programul complet al play-off-ului Ligii 2

Foto: Universitatea Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 16 Mar. 2022, 17:45 Liga 2
Pe aceeași temă