Leo Grozavu spune stop huzurelii străinilor cu salarii mari de la Poli Iași: ”Jucători străini rezerve nu vreau! Dacă nu face nimic, și un leu e mult”. Primii doi fotbaliști vizați

Narcis POHOAȚĂ 14 Dec. 2022, 13:04 Liga 2
Leo Grozavu spune stop huzurelii străinilor cu salarii mari de la Poli Iași: ”Jucători străini rezerve nu vreau! Dacă nu face nimic, și un leu e mult”. Primii doi fotbaliști vizați

De când a ajuns pe banca Politehnicii Iași, în urmă cu două luni, antrenorul Leo Grozavu a ridicat în mai multe rânduri problema jucătorilor străini.

Antrenorul declara că Poli Iași are prea mulți jucători străini în lot, iar în ultima perioadă a renunțat deja la doi dintre aceștia, Torino Hunte și Mykhaylo Plokhotnyuk. Iar lista ”stranierilor” de care Iașiul se va despărți va prinde contur, foarte probabil, în această pauză competițională de iarnă.

  • După instalarea lui Leo Grozavu, la scurt timp Poli Iași s-a mai despărțit și de atacantul bulgar Anton Karachanakov.

Leo Grozavu: ”Jucătorii străini trebuie să fie în teren. Ai salariu bun, trebuie să fii în teren, nu pe bancă”

La ultima conferință de presă a anului susținută în Copou, înainte de a pleca în vacanță, antrenorul Leo Grozavu a vorbit, printre altele, și despre jucătorii străini care ”lustruiesc” banca de rezerve pe salarii bune.

A explicat, fără ocolișuri, că nu are nevoie de jucători străini rezerve și că un fotbalist adus din afara țării ar trebui să fie titular și să facă diferența, mai cu seamă la Liga a 2-a.

”Sunt jucători care puteau da mai mult. Dar până nu avem certitudini la capitolul veniri e neprofesionist să vorbim despre plecări. Am o serie de jucători de la care așteptam mult mai mult și nu s-au ridicat până în momentul de față la ceea ce îmi doresc eu. Pentru a ne ajuta să promovăm e nevoie de mult mai mult și unii dintre ei nu m-au mulțumit. Probabil vor pleca dacă vin alții. Pentru primăvară, un lot de maxim 25 de jucători e suficient. Doar dacă sunt jucători tineri din cadrul clubului pot fi 26 sau 27”, a declarat Leo Grozavu.

”Situația lui Del Priore este incertă. Nu a demonstrat că merită investiția”

Antrenorul s-a referit punctual la doi dintre jucătorii străini care nu au dat randamentul scontat, mijlocașul argentinian Nicolas Del Priore și atacantul polonez Pawel Tomczyk având șanse mari să plece dacă oficialii vor găsi alte soluții.

”Situația lui Del Priore în momentul de față este incertă, în sensul în care așteptam mult mai mult de la el. Eu l-am evaluat doar din punct de vedere sportiv, dar mai nou am înțeles că necesită niște costuri în cazul în care rămâne din vară. Clubul ar trebui să plătească pentru el, ceea ce mi se pare un pic forțat. Nu a demonstrat că merită investiția. Plus că am înțeles că nici salariul lui nu este chiar mic. Nu știu cât, nici nu mă interesează, dar am înțeles că are un salariu bun și mie nu îmi plac jucătorii care stau pe bancă cu salarii bune. Ai salariu bun, înseamnă să fii în teren. Jucătorii străini trebuie să fie în teren. Dacă Del Priore este rezervă și în teren nu avem soluții, înseamnă că e o problemă cu Del Priore”, a mai spus Leo Grozavu.

Poli Iași ar trebui să plătească 70.000 de euro dacă Del Priore va continua din vară

Argentinianul Nicolas Del Priore (26 de ani) a ajuns în vară la Poli Iași, de la echipa Deportivo Maipu, din țara sa. Jucătorul a venit sub formă de împrumut pentru un sezon, iar înțelegerea a fost ca în cazul în care Poli îl vrea definitiv, din vara anului 2023, să plătească o sumă de transfer de 70.000 de euro.

Cum antrenorul Leo Grozavu a declarat ferm că ”nu merită investiția”, Poli se va despărți mai mult ca sigur de argentinian. Fie acum, în iarnă, fie la vară, când expiră angajamentul. Chiar dacă Iașiul va găsi soluție pe postul său, de mijlocaș central, pentru rezilierea contractului în această iarnă ar trebui să fie de acord inclusiv jucătorul, altfel angajamentul va fi dus până în vara lui 2023.

Managerul executiv Florin Briaur a explicat situația mijlocașului argentinian: ”Del Priore este jucătorul nostru până în vară, gratuit, sub formă de împrumut. Dacă din vară îl vrem în continuare, pentru încă un sezon, va trebui să plătim o sumă de bani clubului argentinian de care aparține. Dacă vom găsi o soluție pe postul său, îi vom propune o reziliere amiabilă în această iarnă. Dacă nu vom cădea la un acord, ne vom baza pe el în continuare până în vară.”

Leo Grozavu, despre Nicolas Del Priore: ”Nu văd o schimbare la el până în momentul de față. Nu a demonstrat”

”Nu a demonstrat că merită investiția. Plus că am înțeles că nici salariul lui nu este chiar mic. Și mie nu îmi plac jucătorii care stau pe bancă cu salarii bune. Ai salariu bun, înseamnă să fii în teren. Jucătorii străini trebuie să fie în teren. Eu vreau jucători care pot să facă ceva pentru echipă. Iar la Del Priore, până în momentul de față, nu văd o schimbare. E posibil, dacă vin jucători pe poziția respectivă (n.r. să plece). Eu personal. Dar el are un contract, clubul va decide dacă se poate rezilia sau nu. El nu a demonstrat. Atâta timp cât un jucător demonstrează, nu mai ții cont de sumă. Dar dacă nu e în teren, îl plătești și nu face nimic, și un leu e mult. Pentru unul care joacă și 5 lei e puțin, dar pentru unul care stă pe bancă și un leu e mult”, a spus antrenorul Politehnicii Iași.

Argentinianul a evoluat pentru Poli Iași în doar 6 meciuri de Liga 2, de patru ori a intrat ca titular și de două ori a fost înlocuit. A strâns pe teren 392 de minute și nu a înscris.

Leo Grozavu, despre Pawel Tomczyk: ”Dacă vom găsi soluții mai bune, e posibil să rupem înțelegerea și cu el”

”Și Tomczyk este în aceeași situație, dacă vom găsim soluții mai bune, e posibil să rupem înțelegerea și cu el. Dar asta numai în funcție de ce reușim să găsim. Jucători străini rezerve nu vreau! Am spus și o repet”, a comentat Grozavu despre Tomczyk.

Atacantul polonez Pawel Tomczyk a semnat cu Poli Iași în vară, după ce în sezonul trecut a jucat pentru Widzew Lodz (Polonia) și CS Mioveni. A prins 12 meciuri de Liga 2 pentru trupa dina Copou, doar două le-a început ca titular și a și fost înlocuit în ele și a marcat 1 gol, în succesul cu 2-1 din deplasare de la Unirea Dej. În total a acumulat 305 minute pe teren.

Grozavu, despre Tobias Knoflach: ”Eu personal mi-aș dori să rămână, dar trebuie să vrea și el”

În ceea ce-l privește pe portarul austriac Tobias Knoflach (29 de ani), pe care Leo Grozavu îl luase la ochi la începutul lunii decembrie, când spunea că îi ridică semne de întrebare vizavi de indisponibilitatea sa, acum pase să-și fi schimbat sentimentele față de el.

”Pe Tobias Knoflach îl așteptăm să revină. În ultimul timp a revenit la sentimente mai bune, mi-a trimis imagini cu antrenamentele pe care le face în Austria. E într-un proces final de recuperare. Dacă intră în rândul lumii, îl așteptăm cu drag, dacă nu… vom vedea ce se întâmplă. Eu personal mi-aș dori să rămână, dar trebuie să vrea și el. Dacă rămâne și își prelungește contractul vreau să o facă din suflet, nu pentru că nu are alte soluții mai bune”, a spus antrenorul Politehnicii Iași.

Portarul austriac a evoluat pentru Poli Iași în 9 dintre cele 16 jocuri disputate de echipă în acest sezon de Liga 2.

Ultima conferința de presă susținută de Leo Grozavu la Poli Iași în 2022:

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-politehnicii-iasi-a-tras-concluziile-inainte-de-a-intra-in-vacanta-si-si-a-fixat-tintele-pentru-a-doua-parte-a-sezonului-leo-grozavu-vreau-sa-intram-in-play-off-de-pe-primul-loc-19256449

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-musi-de-la-fcsb-prima-tinta-a-politehnicii-iasi-florin-briaur-vrem-sa-aducem-jucatori-de-la-liga-1-peste-ce-avem-noi-in-lot-posturile-vizate-19256406

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-poli-iasi-invincibila-in-copou-restantiera-in-deplasare-a-incheiat-anul-2022-pe-locul-2-dupa-o-prima-parte-de-campionat-in-care-nu-a-convins-ca-joc-19256316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grozavu-incepe-sa-curete-lotul-de-jucatori-straini-poli-iasi-s-a-despartit-de-atacantul-mykhaylo-plokhotnyuk-19255976

Narcis POHOAȚĂ 14 Dec. 2022, 13:04 Liga 2
Pe aceeași temă