Amprenta lui Leo Grozavu! Cum vrea să transforme echipa din Copou noul antrenor al Politehnicii Iași. Acesta a făcut mai multe schimbări în primul 11

Narcis POHOAȚĂ 17 Oct. 2022, 20:28 Liga 2
Amprenta lui Leo Grozavu! Cum vrea să transforme echipa din Copou noul antrenor al Politehnicii Iași. Acesta a făcut mai multe schimbări în primul 11

Pe lângă punctele pierdute rușinos la Ripensia și în precedentele deplasări, la Slobozia și în Ghencea, jocul modest practicat de Poli Iași a fost un alt factor important care a dus la înlocuirea lui Claudiu Niculescu.

Deși a lăsat echipa din Copou în grafic ca număr de puncte, aproape de locurile direct promovabile, Niculescu nu a reușit în cele patru luni să imprime și un stil de joc care să placă ochiului. Iar victoriile obținute, de multe ori chinuit, au atras nu doar nemulțumirea suporterilor, ci și a conducerii.

Leo Grozavu nu promite minuni. Ce poate face, însă, pe termen scurt

La instalarea noului antrenor Leo Grozavu, președintele Cornel Șfaițer a punctat în mai multe rânduri că pe lângă punctele extrem de importante în economia luptei pentru promovare, așteaptă ca echipa să-și ridice, în timp, și nivelul de joc.

Recunoscut pentru agresivitatea cu care evoluează echipele sale, Leo Grozavu speră să impună același stil și la Iași. Antrenorul a declarat la instalare că nu este Dumnezeu și că nu poate face minuni peste noapte. Rezultatele se vor vedea cel mai bine din iarnă încolo, după ce va efectua și stagiul de pregătire cu echipa, anunța acesta. Până atunci, însă, Leo Grozavu vrea să impună disciplină, rigurozitate, seriozitate și mai multă agresivitate în teren.

”Vrem să devenim o echipă agresivă, care să subordoneze adversarul”

După meciul cu Metaloglobus (scor 1-0), câștigat la limită de Poli Iași, antrenorul secund Mugurel Cornățeanu, care a condus echipa de pe bancă, a explicat cum vrea noul antrenor să transforme Iașiul în următoarea perioadă.

”A venit un antrenor nou, cu o altă filosofie, jucătorii trebuie să se adapteze din nou la ce li se va cere.Suntem departe de vârful de formă. Eu mi-aș dori ca această echipă să fie foarte agresivă, să facem pressing de sus, asta e și filosofia mea, să-mi domin adversarul și să îl subordonez. Asta ne dorim, să jucăm 75, 60, 80 de minute în jumătatea adversă”, spunea Cornățeanu.

Schimbări inspirate în echipă

Leo Grozavu, care s-a consultat în permanență cu secundul său, a operat mai multe modificări în formula de start, dar și de sistem.

Tehnicianul a trecut de la un 4-2-3-1 la 4-3-3, iar în formula de start au apărut unele modificări surprinzătoare, altele anticipate.

Doi dintre jucătorii care au greșit în runda anterioară la golurile Ripensiei, portarul Knoflach și stoperul Tincu au fost lăsați pe banca de rezerve. Lui Grozavu i-a ieșit cu poarta, înlocuitorul lui Knoflach, nord-macedoneanul Jankov fiind cel mai bun de pe teren, victoria datorându-i-se într-o mare măsură.

Antrenorul Iașiului a surprins și prin decizia de a lăsa pe bancă toți cei trei atacanți de meserie pe care îi are, folosindu-l ca vârf fals pe Cătălin Hlistei. Și a fost inspirat și cu această soluție. Fostul fotbalist al Rapidului a marcat golul victoriei, după o evoluție bună.

https://www.youtube.com/watch?v=7CQcgrDlsR0

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandal-la-iasi-intre-arbitrul-asistent-alexandru-filip-si-stafful-echipei-metaloglobus-antrenorul-eusebiu-tudor-a-avut-un-limbaj-de-mahala-ne-a-injurat-mereu-ca-in-cartier-ati-19249704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mugurel-cornateanu-dupa-succesul-cu-metaloglobus-suntem-departe-de-varful-de-forma-pe-care-ni-l-dorim-plusurile-si-minusurile-iasiului-in-partida-cu-ultima-clasata-si-cum-vrea-sa-19249664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-parasit-iasiul-infranta-eusebiu-tudor-cu-putina-sansa-puteam-obtine-un-punct-daca-marcam-la-0-0-va-spun-ca-poli-nu-avea-un-meci-usor-19249571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-puncte-si-atat-poli-iasi-a-castigat-greu-acasa-cu-ultima-clasata-metaloglobus-dupa-o-noua-evolutie-cenusie-moldovenii-salvati-de-hlistei-19249483

Narcis POHOAȚĂ 17 Oct. 2022, 20:28 Liga 2
Pe aceeași temă