Leo Grozavu, avertisment pentru fotbaliștii săi înaintea meciului cu Unirea Constanța: ”Nu va fi ușor, va trebui să facem un joc cât mai aproape de perfecțiune pentru a ne impune.” Ultimul jucător intrat în colimator

Narcis POHOAȚĂ 01 Dec. 2022, 17:35 Liga 2
Leo Grozavu, avertisment pentru fotbaliștii săi înaintea meciului cu Unirea Constanța: ”Nu va fi ușor, va trebui să facem un joc cât mai aproape de perfecțiune pentru a ne impune.” Ultimul jucător intrat în colimator

Politehnica Iași încheie anul cu o deplasare facilă la prima vedere, pe terenul penultimei clasate din Liga 2, dar antrenorul său îndeamnă la prudență.

Chiar dacă echipa din Copou este favorită certă în fața Unirii Constanța prin prisma clasamentului, adversarul situându-se pe penultimul loc, Leo Grozavu le-a transmis elevilor săi să trateze meciul cu maximă seriozitate, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Leo Grozavu: ”Nu va fi deloc o partidă ușoară. Va trebui să facem un joc cât mai aproape de perfecțiune pentru a ne impune”

Conștient că după un succes important obținut în fața echipei Dinamo (scor 1-0) poate interveni euforia și relaxarea înaintea unui meci cu un adversar mult inferior, Grozavu a transmis că factorul mental primează.

”Nu aș vrea să fiu stereotip sau să copiez pe cineva, dar de fiecare dată partida care urmează este cea mai dificilă. Venim după un rezultat bun și eu personal am suficient de multă experiență să știu că după euforie e foarte greu să poți să reașezi lucrurile vizavi de concentrare și atitudine. Nu ne așteaptă o partidă ușoară, va trebui să facem un joc cât mai aproape de perfecțiune ca să putem să ne impune. Clar, statutul nostru ne dă această ocazie, suntem echipa mai experiementată, dar prima dată trebuie să fim foarte bine din punct de vedere mental, să tratăm jocul cu mare seriozitate. În plus, vom juca și pe un teren greu”, a declarat Leo Grozavu în cadrul unei conferințe de presă.

Unirea Constanța a învins Buzăul acasă și a pierdut greu cu Miercurea Ciuc

Antrenorul Iașiului a argumentat dificultatea partidei prin evoluția bună pe care Unirea a avut-o în fața unor adversari aflați pe locuri de play-off.

”Întâlnim o echipă tânără, entuziastă, bine clădită. La asemenea jocuri nu cred că e foarte important aspectul tactic, cât cel psihologic. Înainte de orice e foarte important să avem o stare bună de joc. Sigur, suntem mult mai experimentați decât adversarii noștri, dar avem suficient de multe exemple la cel mai înalt nivel că atunci când nu tratezi jocul serios poți avea probleme. Nu știu cât e de slabă apărarea lor, dar eu i-am analizat cu atenție. Au câștigat acasă cu Buzăul, au bătut la Baia Mare, au pierdut greu acasă cu Miercurea Ciuc, pe final, iar la 1-1 au avut un gol valabil. Este o echipă care are potențial”, a completat antrenorul Politehnicii.

Tobias Knoflach, ultimul jucător intrat în colimatorul lui Leo Grozavu

Leo Grozavu nu va conta în acest meci pe stoperul Viorel Lică și portarul Tobias Knoflach, ambii fiind accidentați. Acesta din urmă îi ridică însă semne de întrebare antrenorului vizavi de indisponibilitatea sa.

”Pe Tobias nu ne putem baza în continuare. Eu de când am venit nu m-am putut baza pe el absolut deloc. Pentru mine e o mare problemă, așa cum am spus și în cazul lui Hunte (n.r. Torino Hunte,jucător de care Poli s-a despărțit). Tobias se cam încadrează în aceeași categorie. Posibil (n.r. – să aibă aceeași soartă ca a lui Hunte), a spus Leo Grozavu.

Ianoș Brînză ar putea fi titularizat pentru prima dată în acest sezon

Antrenorul Politehnicii nu știe încă cine va apăra, dar înclină să-i acorde credit lui Ianoș Brînză. Chiar dacă din punct de vedere medical nord-macedoneanul Risto Jankov, care a suferit o comoție în meciul cu Dinamo, este în regulă.

”Jankov a revenit la antrenamente, dar nu s-a pregătit la cel mai înalt nivel. Vom cântări foarte bine. Ianoș a intrat foarte bine pe final de joc cu Dinamo, a dat încredere. La antrenamente îl văd că este motivat și se pregătește foarte bine, rămâne să alegem, sper să facem alegerea corectă. La Jankov, din punct de vedere medical nu mai există niciun fel de risc, dar nu s-a putut antrena la cel mai bun nivel săptămâna asta. Și eu în general atunci când aleg echipa o fac și în funcție de cum se antrenează jucătorii pe parcursul săptămânii. Dacă stai multe zile e clar că ești în decalaj față de ceilalț și prefer un jucător apt sută la sută din toate punctele de vedere, nu doar medical”, a explicat Grozavu.

Ar fi vrut să mai joace în acest an

Grozavu spune că i-ar fi convenit ca Liga a 2-a să nu intre în vacanță atât de devreme și să mai joace, în condițiile în care vremea și starea terenurilor permite acest lucru: ”Dacă mă întrebați pe mine, da, mi-aș fi dorit să mai jucăm, pentru că încă se mai putea juca în acest an. Timpul, chiar dacă nu e cel mai bun, permite. Prefer să jucăm acum, când încă se poate juca, decât la primăvară, când mai mult ca sigur va fi zăpadă și vor fi terenuri mult mai grele. Dar asta este, așa s-a programat.”

Anul trecut, vremea în decembrie a fost mult mai bună decât acum și Liga 2 tot s-a întrerupt, pentru a respecta programul stabilit de FRF.

Meciul Unirea Constanța – Politehnica Iași, contând pentru etapa a 16-a a Ligii a 2-a, ultima programată în 2022, se va disputa sâmbătă, 3 decembrie, de la 11:00, la Clinceni, acolo unde își dispută meciurile de pe teren propriu echipa satelit neoficial a celor de la FCSB.

Înainte de startul etapei, Unirea Constanța ocupă locul 19, penultimul, cu 12 puncte, iar Poli Iași se află pe poziția a 3-a, cu 28 de puncte.

Conferința de presă susținută de Leo Grozavu înainte de Unirea Constanța – Poli Iași:

https://www.youtube.com/watch?v=V30_puFHqvQ

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-tincu-se-teme-de-penultima-clasata-unirea-constanta-trebuie-sa-tratam-meciul-cu-maxima-seriozitate-cum-a-trecut-peste-perioada-in-care-a-fost-rezerva-si-unde-vede-poli-iasi-19255281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dilema-la-poli-iasi-cine-apara-in-ultima-etapa-a-anului-primii-doi-portari-din-lot-au-probleme-medicale-19255254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-catalin-hlistei-a-ingenuncheat-dinamo-in-copou-cu-un-gol-din-semifoarfeca-unul-dintre-cele-mai-frumoase-din-cariera-mea-executia-deloc-intamplatoare-nu-ma-pot-19255148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-de-liga-2-din-2022-incepe-de-ziua-nationala-a-romaniei-in-ghencea-in-vacanta-de-iarna-se-intra-dupa-jocul-de-la-brasov-in-care-evolueaza-dinamo-19254426

Narcis POHOAȚĂ 01 Dec. 2022, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă