Ce a schimbat Leo Grozavu la Poli Iași? Marcatorii din meciul cu Dumbrăvița, Cătălin Hlistei și Alin Roman, explică de ce sunt importante rigurozitatea și disciplina impuse de către noul lor antrenor

Narcis POHOAȚĂ 08 Nov. 2022, 12:32 Liga 2
Ce a schimbat Leo Grozavu la Poli Iași? Marcatorii din meciul cu Dumbrăvița, Cătălin Hlistei și Alin Roman, explică de ce sunt importante rigurozitatea și disciplina impuse de către noul lor antrenor

Politehnica Iași a obținut, sâmbătă, prima victorie cu antrenorul Leo Grozavu pe banca tehnică, 3-0 în deplasare cu CSC Dumbrăvița, într-un meci din cadrul etapei a 13-a a Ligii a 2-a.

Un succes categoric, primul la o astfel de diferență pentru trupa din Copou de la startul sezonului, obținut totuși în fața unui adversar obișnuit cu golurile primite în ultimele runde.

Grozavu nu face rabat de la disciplină

De altfel, la final, antrenorul Leo Grozavu a transmis că victoria nu trebuie să entuziasmeze peste măsură și că elevii săi trebuie să rămână concentrați în continuare.

Perceput în fotbalul românesc ca un antrenor dur, Leo Grozavu a coborât milităria jos din pod și la Iași. Disciplina este cuvântul de ordine la Poli și este un aspect de la care noul ei antrenor nu face rabat.

Doi dintre jucătorii importanți ai echipei din Iași, Cătălin Hlistei și Alin Roman, ambii marcatori în meciul de la Dumbrăvița, au explicat cu ce a venit nou la Poli antrenorul Leo Grozavu.

Cătălin Hlistei: ”Ne transmite o agresivitate pozitivă”

Cătălin Hlistei, golgheterul Iașiului, cu trei reușite!, a explicat că antrenorul Leo Grozavu le transmite o agresivitate pozitivă.

”Este normal să strige la noi și la antrenamente, și în timpul meciului, să ne țină mereu în priză. Ne ajută foarte mult, dar totodată ne dă și încredere. Dacă facem o fază bună sau dacă greșim o minge și mergem să o recuperăm, tot timpul ne felicită. Ne dă încredere, driblați în ultimii 30 de metri și poate și asta ne lipsea, încrederea în noi. De asta aveam poate mai puține reușite individual. Antrenorul Leo Grozavu ne transmite o agresivitate pozitivă, în sensul bun al cuvântului. După ce pierdem mingea tot timpul să avem reacție și să facem presing, asta ne transmite dânsul, asta înseamnă agresivitatea de care vorbește toată lumea. Că mai ridică tonul, e normal să ridice tonul. Dacă nu vrem asta, mergem la biserică, acolo nu ne ceartă nimeni. Pe noi asta ne ajută să fim tot timpul ținuți în priză, să fim tot timpul concentrați și să dăm sută la sută în orice moment, indiferent că este vorba de antrenament sau de joc”, a declarat Cătălin Hlistei în emisiunea Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași.

Alin Roman: ”Este normal să fie disciplină. Fără acest lucru nu poți progresa”

La rândul său, Alin Roman a declarat că disciplina impusă în vestiar este normală și fără aceste reguli este imposibil să progresezi: ”Probabil ne transmite agresivitatea lui, asta ne și lipsea la multe meciuri. Când pierdem mingea, imediat o recuperăm. E normal să se impună disciplină. Asta am întâlnit și în străinătate, mi se pare un lucru normal să fie disciplină la o echipă. Fără disciplină nu poți să progresezi.”

Jucătorii petrec mai mult timp la stadion

Într-o zi aglomerată, jucătorii Politehnicii Iași ajung să petreacă și opt ore la stadion.

Elevii lui Leo Grozavu vin în jurul orei 9 la stadionul ”Emil Alexandrescu”, trec pe la cabinetul medical, apoi intră în sala de forță. Urmează discuțiile individuale, ședința de vestiar, antrenament, refacere, servirea mesei, vizionare. Cam așa arată o zi încărcată pentru elevii lui Leo Grozavu.

În tot acest timp, jucătorii nu au voie cu telefonul în vestiar sau la masă. Sunt reguli pe care Alin Roman, Cătălin Hlistei și ceilalți componenți ai lotului le-au acceptat fără să crâcnească. Și nici nu puteau altfel.

”La echipele pe care le antrenez nu o să vedeți niciodată probleme în vestiar”, a transmis Leo Grozavu la una din conferințele de presă susținute în Copou. Și cu siguranță jucătorii săi știu asta cel mai bine.

După 13 etape scurse din acest sezon de Liga 2, Poli Iași ocupă locul 4, cu 24 de puncte, fiind la cinci lungimi în spatele liderului Steaua. În runda a 14-a va evolua în deplasare la FC Brașov (locul 9, 19 puncte), sâmbătă, de la ora 12:00.

Foto:Foto: Dragoș Pășcăneanu și Jozsi Leczki (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-premierelor-pentru-poli-iasi-si-leo-grozavu-la-dumbravita-borne-importante-si-pentru-doi-jucatori-de-baza-ai-echipei-moldovene-19252637

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-nu-a-stat-prea-mult-la-discutii-la-dumbravita-leo-grozavu-la-primul-succes-pe-banca-moldovenilor-echipa-incepe-sa-se-puna-pe-picioare-laude-pentru-doi-jucatori-19252461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

Narcis POHOAȚĂ 08 Nov. 2022, 12:32 Liga 2
Pe aceeași temă