Antrenorul Politehnicii Iași a tras concluziile înainte de a intra în vacanță și și-a fixat țintele pentru a doua parte a sezonului. Leo Grozavu: ”Vreau să intrăm în play-off de pe primul loc și să promovăm de pe locul 1”

Narcis POHOAȚĂ 13 Dec. 2022, 18:46 Liga 2
Antrenorul Politehnicii Iași a tras concluziile înainte de a intra în vacanță și și-a fixat țintele pentru a doua parte a sezonului. Leo Grozavu: ”Vreau să intrăm în play-off de pe primul loc și să promovăm de pe locul 1”

Jucătorii Politehnicii Iași au intrat, de marți, 13 decembrie, în vacanță.

După un amical disputat în familie, cu echipa de tineret din cadrul academiei, jucătorii care au mai rămas la pregătire și stafful au intrat în vacanță, urmând ca întregul lot să revină la antrenamente în data de 9 ianuarie anul viitor.

Leo Grozavu: ”Vreau să încheiem sezonul pe primul loc”

După meciul test disputat în familie și încheiat la egalitate, scor 3-3, antrenorul Politehnicii, Leo Grozavu, a susținut o conferință de presă maraton, în care a tras concluziile după prima perioadă petrecută la Iași. Totodată, a vorbit și despre ce va urma în partea a doua a campionatului, despre campania de transferuri.

”Nu pot să spun că a fost deosebit de greu. M-a bucurat foarte tare în primul rând reacția echipei. Chiar dacă nu am format eu lotul acesta, e un grup de jucători care foarte rapid au tras la ceea ce vreau eu. Și asta a contat. Nu am avut mofturoși. Și nici nu se poate altfel. Iarăși, am colaborat foarte bine cu conducerea. Sigur, mai sunt probleme cotidiene, ca într-o familie, dar le putem rezolva împreună”, a declarat antrenorul Leo Grozavu, care vrea să încheie sezonul pe locul 1 în clasament: ”Locul 2 la final de an nu înseamnă mare lucru, dar ținând cont că am preluat echipa din mers, că au fost anumite aspecte pe care nu le-am putut rezolva imediat, poate fi mulțumitor. Poate fi! Eu personal vreau să intrăm în play-off de pe primul loc și să terminăm campionatul pe primul loc. De asta am venit aici. Rămâne de văzut dacă vom și reuși. Am ajuns într-o poziție în care putem accede și la locul 1. Dar e nevoie de muncă, de seriozitate și trebuie să întărim echipa.”

”Plokhotnyuk a fost titular la primul meci cu mine”

Întrebat cum comentează declarația atacantului Mykhaylo Plokhotnyuk, care a afirmat la plecarea din Copou că nu a simțit încredere din partea antrenorului, Leo Grozavu a declarat: ”Încrederea și-o câștigă jucătorul singur, prin ceea ce arată în teren. El a venit de un an de zile la Iași, Grozavu l-a avut doar șase etape, din care vreo trei a fost accidentat. Eu nu vreau să intru în polemică cu nimeni. Eu l-am găsit aici și în primul meci a jucat titular. Cred că a avut suficient timp să demonstreze înainte de venirea mea. Sigur, nu poți mulțumi pe toată lumea. Eu vreau să ne mulțumim la final că am promovat. Dar nu înseamnă că dacă a plecat de la Iași Plokhotnyuk e un jucător rău. Poate nu a găsit mediul aici. Eu i-am dat încrederere de la primul meci, l-am băgat titular.”

Între timp, la scurt timp după plecarea de la Poli iași, ucraineanul a semnat cu CSM Slatina.

”Trei jucători noi ar fi foarte bine, patru ar fi excelent. Dar toți titulari”

Antrenorul Politehnicii a vorbit și despre campania de transferuri din această iarnă. Leo Grozavu vrea să întărească lotul în fiecare compartiment și intenționează să aducă doar titulari. Este timp suficient – spune tehnicianul, dar trebuie folosit bine.

”Am discutat cu conducerea pozițiile care trebuie dublate sau acoperite. Am avut 12-13 jucători pe care m-am putut baza, ceea ce e prea puțin pentru o echipă care vrea să promoveze. Vreau un fundaș central, doi mijlocași și un atacant, poate doi. Dacă vin trei, e foarte bine, dacă vin patru, e excelent! Dar titulari, nu jucători de lot. Va trebui să fim foarte atenți, pentru că nu avem voie să greșim. Dacă aducem jucători, ei trebuie să intre în echipă. Sunt optimist că vom reuși să transferăm. Timp avem, important este să-l folosim bine și util. În perioada 3-9 ianuarie se vor întâmpla multe lucruri, în perioada 9-16 ianuarie e posibil să se întâmple iarăși lucruri. Dar noi vrem să le facem și mai repede. Dacă Liga 1 termină săptămâna viitoare, va trebui să punctăm rapid și să țintim ce avem nevoie”, a adăugat Leo Grozavu.

Alexandru Musi, o variantă

Antrenorul Politehnicii și-l dorește în lot pe Alexandru Musi, de la FCSB, un tânăr cu care poate acoperi și regula Under 19, una deficitară în opinia sa.

”Vreau inclusiv regula Under 19 să o acoperim, sută la sută. Musi este o variantă. Acolo suntem descoperiți, suntem mult sub alte echipe care vor să promoveze. E dificil să schimbăm strategia acum, jucătorul Under 19 va juca tot mijlocaș. Dar eu cred că nu a fost cea mai bună strategie ca Under 19 să joace atacant. O echipă care vrea să promoveze trebuie să aibă în față jucători care pot face diferența, jucători experimentați, care să se impună în echipă. Musi este o variantă bună, e un jucător valoros, iar dacă va veni la timp la echipă trebuie doar să îl implantăm foarte bine în grupul nostru. Îmi doresc ca jucătorii noi să vină cel mai târziu pe 16 ianuarie. Dacă avem 6-7 săptămâni la dispoziție sunt convins că putem să facem un grup bun”, a opinat Leo Grozavu.

Sfat pentru tinerii jucători

Referitor la ultima perioadă de pregătire, Leo Grozavu a punctat că a ochit câțiva jucători tineri talentați, pentru care a avut și un mesaj: ”Sunt o serie de jucători care au calități, dar le-am spus că trebuie să lucreze foarte mult individual. Activitatea pe care o facem noi zilnic la stadion nu e suficientă pentru a ajunge un jucător important. Cine vrea să ajungă la alt nivel trebuie să muncească foarte mult individual. Separat de ceea ce lucrează cu antrenorul sau cu echipa. E prea devreme să dăm nume, nu vreau să le fac rău, dar aștept reacția lor în continuare, îi voi mai urmări.”

Despre Franck Tchassem, de la Știința Miroslava, Grozavu a spus că ”în mediul lui a arătat ceva, aici a arătat altceva, vom stabili dacă e oportună aducerea lui și în funcție de ce vom transfera”, iar pentru elevii săi Leo Grozavu a avut un mesaj ferm înainte de a intra în vacanță: ”Vacanță nu înseamnă că trebuie doar să stea, să doarmă, să bea și să mănânce. Trebuie să se miște, să țină tonusul la un nivel cât mai bun. Un fotbalist profesionist trebuie să se mențină. Au un program pentru vacanță, dar nu neapărat să facă ceea ce le dăm noi, trebuie să facă mișcare.”

Fotografii și golurile în format video de la amicalul în familie al Politehnicii Iași:

Ultima conferința de presă susținută de Leo Grozavu la Poli Iași în 2022:

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-musi-de-la-fcsb-prima-tinta-a-politehnicii-iasi-florin-briaur-vrem-sa-aducem-jucatori-de-la-liga-1-peste-ce-avem-noi-in-lot-posturile-vizate-19256406

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-poli-iasi-invincibila-in-copou-restantiera-in-deplasare-a-incheiat-anul-2022-pe-locul-2-dupa-o-prima-parte-de-campionat-in-care-nu-a-convins-ca-joc-19256316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-invins-in-ceata-stiinta-miroslava-intr-un-amical-in-care-leo-grozavu-a-testat-mai-multi-jucatori-19256276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-s-a-miscat-repede-pe-piata-transferurilor-primul-fotbalist-legitimat-de-olteni-in-pauza-de-iarna-atacantul-plecat-de-la-poli-iasi-19256120

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-mykhaylo-plokhotnyuk-explica-motivul-despartirii-de-poli-iasi-declaratia-prin-care-ii-va-face-pe-suporteri-sa-regrete-si-mai-mult-plecarea-ucraineanului-19256077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-si-a-trimis-o-parte-dintre-jucatori-in-vacanta-ceilalti-vor-continua-antrenamentele-fotbalistii-de-care-clubul-s-ar-putea-desparti-19255961

Narcis POHOAȚĂ 13 Dec. 2022, 18:46 Liga 2
Pe aceeași temă