Leo Grozavu pune punctul pe i: ”Sunt prea mulți jucători străini pentru Liga 2.” Antrenorul, critic la adresa olandezului Torino Hunte și față de persoanele care au declarat că obiectivul este promovarea

Narcis POHOAȚĂ 27 Oct. 2022, 16:05 Liga 2
Leo Grozavu pune punctul pe i: ”Sunt prea mulți jucători străini pentru Liga 2.” Antrenorul, critic la adresa olandezului Torino Hunte și față de persoanele care au declarat că obiectivul este promovarea

Politehnica Iași este una dintre echipele cu cei mai mulți jucători străini din liga secundă, după ce oficialii clubului au adus în vară foarte mulți fotbaliști de alte naționalități.

Unul dintre ei, bulgarul Anton Karachanakov, un jucător cu calitate, dar extrem de capricios, a plecat între timp, iar olandezul Torino Hunte l-ar putea urma.

Leo Grozavu, critic la adresa lui Torino Hunte

Adus la Iași să facă diferența, Hunte a avut un start bun la Iași, dar ulterior a dezamăgit crunt, iar antrenorul Leo Grozavu a explicat și o posibilă cauză a evoluțiilor sub așteptări ale batavului.

În cadrul unei conferințe de presă, Grozavu a admis că Poli are prea mulți jucători străini și l-a dat ca exemplu pe Hunte, care în loc să facă diferența are numai mofturi.

”Da, sunt nemulțumit de anumite transferuri care s-au făcut, în special de jucătorii din străinătate. Avem un jucător care după meciul cu Metaloglobus nu s-a antrenat 9 zile, iar el crede în continuare că așa merge. Mi s-a cerut să mai am încă o dată privirea spre el, dar dau scris că după 9 zile de pauză nu ai cum să joci. El a stat 9 zile, s-a antrenat luni și marți a vrut să joace (n.r. înamicalul cu Miroslava a fost schimbat după 22 de minute!). După care tot acuză, după 55 de minute în care mai mult a stat decât a jucat. Eu, în general, nu-mi acuz jucătorii, dar am nevoie de oameni care vin aici să se sacrifice. A fost adus aici să înscrie goluri, să facă diferența și nu văd decât mofturi. Că mă ține, că mă doare, că-s încărcat, că-s descărcat. Nu se poate așa! Nu sunt un cretin sau nebun. Cer foarte mult de la ei, dar când văd că omul nu mai poate, nici nu trag de el să-l omor”, a declarat Leo Grozavu.

Prea mulți jucători străini la Poli Iași

Antrenorul Iașiului a admis că Poli are prea mulți jucători străini în lot.

”Da, am spus, sunt foarte mulți jucători străini. Am spus că trebuie mult mai multă atenție pentru jucătorii români, iar dacă nu se găsesc soluții trebuie cei mai buni străini. Adică ei trebuie să vină aici să facă diferența, nu să-i cocoloșim, să ia salariile și să plece fără să facă nimic pentru echipă. E un semnal de alarmă pentru toți străinii. Avem și în România jucători care pot juca cel puțin la nivelul pe care l-au arătat ei. Jucătorul despre care s-a spus că este Messi al Iașiului este zero, cu o dungă pe diagonală! Așa că nu are rost să mai vorbim. Eu sunt supărat pe astfel de jucători. Să văd pe unul care fără să facă nimic pe teren spune că nu mai poate, ori a venit accidentat, ori ceva s-a întâmplat. Și nu răspund eu pentru el”, a mai spus Leo Grozavu.

Grozavu: ”Nu am venit aici să mă plâng!”

Șeful băncii tehnice a trupei ieșene a punctat însă că nu are motive să se plângă și că are încredere în potențialul echipei din Copou.

”Nu am venit aici să mă plâng, cu ei trebuie să promovăm. Am încredere în ei. Eu cred că jucătorii ăștia care sunt acum în lot nu sunt mai răi decât la Dej, Miercurea Ciuc, Steaua, Buzău… Cred că avem un lot care să poată face lucrurile astea, să promovăm. Dacă se merge cu acest lot un an de zile, iar în următorul campionat dacă eu aș rămâne aici și cineva ar spune că nu ai nicio treabă, dacă nu promovez la 6-9 puncte diferență înseamnă că eu trebuie să-mi rup carnetul de antrenor și să plec acasă. Dar lotul ăsta trebuie să rămână în proporție cât mai mare. Avem 27 de jucători în lot, dar sunt multe poziții care trebuie acoperite. Jucăm cu jucători care nu ar trebui să joace, dar eu sunt convins că am un nucleu de jucători buni, luptători, care o să tragă pe toată lumea și ușor-ușor o să ne punem pe picioare. Eu am încredere. Dacă îmi pierd încrederea plec repede, fără să cer nimic”, a punctat antrenorul Politehnicii Iași.

Obiectivul declarat la începutul acestui sezon nu trebuia să fie promovarea

Leo Grozavu a surprins și în momentul în care a declarat că obiectivul la începutul acestui sezon nu ar fi trebuit să fie promovarea. Asta după tot ce s-a întâmplat în stagiunea trecută, când echipa a luptat să evite retrogradarea, iar mai apoi, în vară, aproape tot lotul a fost schimbat.

”Eu sunt un om care spune lucrurilor pe nume, dar sunt și echilibrat în același timp. Nu cred că obiectivul în acest an trebuia să fie promovarea. Și vă spun și de ce. Anul trecut s-a terminat în afara locurilor de play-off, în vară s-a făcut un lot cu totul nou și atunci e foarte greu ca pe termen scurt să reușești. Dar normal, fiind Iași, e normal să-ți dorești promovarea, având buget. Lucrurile trebuie făcute, însă, cum trebuie, pașii trebuie făcuți normal. Pentru că în momentul în care promovezi în Liga I și tu nu ți-ai făcut un nucleu din jucătorii actuali și nu îți aduci jucători numai pe anumite posturi, să ai niște baze, la anul iarăși vii în Liga a doua. Și tot așa o să se întâmple mereu. Că în România toată lumea vrea repede. Dar întotdeauna trebuie să pui un fundament. La o casă, la o echipă, la orice. Dacă tot construim așa, pe nisip, mâine se dărâmă și iar o luăm de la capăt. Ok, tradiția acestui club ne obligă să ne batem pentru promovare, banii care s-au investit, încrederea care s-a investit în echipă, pentru asta au fost alocate toate. Dar chiar dacă la final de sezon vom reuși o promovare, eu știu că viitorul va fi foarte greu”, a fost concluzia lui Leo Grozavu.

Înaintea debutului etapei a 12-a a Ligii 2, Poli Iași ocupă locul 5, de play-off, cu 20 de puncte. Echipa joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu FK Miercurea Ciuc (locul 4, 20 puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-si-a-testat-jucatorii-intr-un-amical-cu-stiinta-miroslava-poli-iasi-s-a-impus-la-fel-ca-in-cupa-19251160

https://liga2.prosport.ro/seria-1/banii-care-se-invart-in-liga-2-daniel-oprita-la-ora-dezvaluirilor-ce-echipe-au-bugete-mai-mari-decat-steaua-clubul-care-investeste-1-5-milioane-de-euro-si-ce-salarii-ofera-poli-timisoara-19251102

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-ingroasa-gluma-la-poli-iasi-echipa-din-copou-a-suferit-a-doua-infrangere-consecutiva-in-deplasare-si-incepe-sa-aiba-emotii-chiar-si-pentru-accederea-in-play-off-19250991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-dupa-esecul-suferit-de-poli-iasi-la-slatina-nu-pot-sa-spun-ca-sunt-dezamagit-neaparat-in-momentul-de-fata-probabil-atat-se-poate-19250601

Narcis POHOAȚĂ 27 Oct. 2022, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă