Poli Iași s-a despărțit de Torino Hunte. Olandezul era criticat de Leo Grozavu la scurt timp de la instalarea sa

Narcis POHOAȚĂ 17 Nov. 2022, 16:58 Liga 2
Poli Iași s-a despărțit de Torino Hunte. Olandezul era criticat de Leo Grozavu la scurt timp de la instalarea sa

Iminentul ”divorț” dintre clubul Politehnica Iași și jucătorul olandez Torino Hunte a fost oficializat joi, 17 noiembrie 2022.

Venit în Copou la sfârșitul lunii iunie, Torino Hunte (31 de ani) a ajuns la un acord cu conducerea clubului privind rezilierea contractului. Cele două părți au încetat raporturile contractuale pe cale amiabilă, jucătorul acceptând să plece după ce a fost adus cu drepturile salariale la zi.

Torino Hunte, criticat dur de antrenorul Leo Grozavu

Decizia oficialilor ieșeni nu surprinde pe nimeni, ba chiar era așteptată, după ce noul antrenor Leo Grozavu l-a criticat dur pe fotbalistul batav, în cadrul unei conferințe de presă.

La scurt timp după venirea sa în Copou, Leo Grozavu l-a dat ca exemplu negativ pe Torino Hunte, despre care a spus că are numai mofturi, în loc să ajute echipa.

”Avem un jucător care după meciul cu Metaloglobus nu s-a antrenat 9 zile, iar el crede în continuare că așa merge. Mi s-a cerut să mai am încă o dată privirea spre el, dar dau scris că după 9 zile de pauză nu ai cum să joci. El a stat 9 zile, s-a antrenat luni și marți a vrut să joace (n.r. – într-un amical cu Știința Miroslava a fost schimbat după 22 de minute!). După care tot acuză, după 55 de minute în care mai mult a stat decât a jucat. Eu, în general, nu-mi acuz jucătorii, dar am nevoie de oameni care vin aici să se sacrifice. A fost adus aici să înscrie goluri, să facă diferența și nu văd decât mofturi. Că mă ține, că mă doare, că-s încărcat, că-s descărcat. Nu se poate așa! Nu sunt un cretin sau nebun. Cer foarte mult de la ei, dar când văd că omul nu mai poate, nici nu trag de el să-l omor”, a declarat Leo Grozavu.

Jucător cu un CV interesant. A evoluat în 10 meciuri de Liga 2 pentru Poli Iași

Olandezul Torino Hunte a venit la Iași la recomandarea fostului fotbalist Nicandro Breeveld, campion cu Steaua și component al Politehnicii Iași în perioada 2019-2021.

În vârstă de 31 de ani, extrema stângă olandeză a semnat la sfârșitul lunii iunie un contract pe un sezon, cu opțiune de prelungire, dar nu s-a adaptat în fotbalul românesc. Chiar el declara într-o conferință de presă că îi este greu să se adapteze la stilul de joc cu doi închizători, după ce în Olanda a jucat doar într-un 4-3-3.

Născut pe 14 decembrie 1990, Torino Marciano Silvano Hunte, pe numele său întreg, a mai jucat în carieră la formațiile FC Eindhoven, VVV Venlo și Almere City, toate din Țările de Jos. Pentru Venlo a jucat inclusiv în prima ligă, în 53 de meciuri în două sezoane, pentru care a înscris și 5 goluri.

La Poli Iași, Hunte a evoluat în 10 meciuri de Liga 2, în șapte ca titular, de fiecare dată fiind înlocuit, și nu a înscris niciun gol în cele 552 de minute în care a fost pe teren.

  • După instalarea lui Leo Grozavu, Poli Iași s-a mai despărțit și de atacantul bulgar Anton Karachanakov.

Foto principal: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-din-liga-2-stabilita-in-2022-derby-ul-rundei-poli-iasi-dinamo-se-joaca-sambata-steaua-fc-brasov-a-fost-pus-duminica-19253974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-la-o-luna-dupa-ce-a-preluat-poli-iasi-in-momentul-de-fata-nu-putem-sa-ne-bazam-pe-mai-mult-de-13-14-jucatori-ce-le-raspunde-celor-care-cred-ca-echipa-sa-are-cel-mai-bu-19253968

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/romania-u19-esec-la-scor-in-primul-amical-cu-slovenia-u19-pelici-a-inceput-testul-cu-10-jucatori-din-liga-2-in-primul-11-in-partea-secunda-au-fost-utilizati-alti-sapte-19253964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-pune-punctul-pe-i-sunt-prea-multi-jucatori-straini-pentru-liga-2-antrenorul-critic-la-adresa-olandezului-torino-hunte-si-fata-de-persoanele-care-au-declarat-ca-obiecti-19251279

Narcis POHOAȚĂ 17 Nov. 2022, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă