Nouă plecări de la CSM Deva, dar și cinci achiziții. Raul Avram, Sebastian Velcotă și Sergiu Arnăutu, printre noutățile liderului din Liga 3 care ”va începe activitatea Academia de Copii și Juniori”

Marius ANGHEL 25 Jan. 2024, 15:15 Liga 3

CSM Deva, liderul Seriei a 7-a a Ligii 3 după primele 15 etape ale acestui sezon, și-a prezentat joi, 25 ianuarie 2024, primele achiziții făcute în această iarnă.

Cu formația hunedoreană care în ultimele două sezoane a participat la barajele pentru promovarea în Liga 2, însă nu a avut câștig de cauză, au semnat cinci jucători, cele mai importante nume fiind ale atacantului Sergiu Arnăutu, fost la Metalul Buzău, și portarului Raul Avram, ultima dată la Metaloglobus București.

Clubul din Deva a anunțat și nouă despărțiri.

Raul Avram, Sebastian Velcotă și Sergiu Arnăutu, trei dintre cele cinci achiziții ale iernii de la CSM Deva

CSM Deva s-a reunit încă din data de 10 ianuarie 2024 cu un lot format din 24 de jucători, iar până acum a disputat un prim amical, cu Energia Săsciori, echipă din Liga a 4-a Alba, pe care a învins-o cu scorul de 4-0.

Clubul obișnuiește de câțiva ani să susțină o conferință de presă în care sunt prezentate ultimele noutăți, iar cea din această perioadă de pregătire de iarnă a fost organizată astăzi, 25 ianuarie.

În cadrul ei au fost anunțate primele cinci achiziții, dar și nouă plecări.

Au semnat portarii Raul Avram și Andrei Raț, fundașul central Alexandru Iordache, mijlocașul ofensiv Sebastian Velcotă și atacantul Sergiu Arnăutu.

Avram și Velcotă au jucat ultima dată în Liga 2, la Metaloglobus București, respectiv la CSM Reșița, iar un alt nume cu mare experiență la acest nivel este Arnăutu, ultima dată la Metalul Buzău, liderul Seriei a 2-a a Ligii 3, dar care în cariera sa a jucat în prima ligă pentru CS Turnu Severin, iar în Liga 2 a evoluat pentru Petolul, CS Mioveni, CSM Râmnicu Vâlcea, Minaur Baia Mare, Luceafărul Oradea și Concordia Chiajna.

”Au fost prezentate și schimbările din lot care au survenit în intersezon. De altfel, la conferința de presă au fost prezenți și cei cinci fotbaliști transferați la CSM Deva în ultima perioadă, fiind vorba despre doi portari și trei jucători de câmp. Este vorba despre portarii Raul Avram, ultima oară la Metaloglobus București, și Andrei Raț, revenit la Deva, după câțiva ani, acesta jucând, în sezonul de toamnă, la Unirea Alba Iulia. La capitolul jucători de câmp noii fotbaliști de la CSM Deva sunt fundașul central Alexandru Iordache, întors acasă după o jumătate de an la FCU Craiova, mijlocașul ofensiv Sebastian Velcotă, revenit, și el, la poalele Cetății, după ceva vreme, ultima oară evoluând la CSM Reșița, și vârful de atac Sergiu Arnăutu, de la Metalul Buzău”, a informat CSM Deva.

Kayondo Mahadi, printre cei nouă jucători care au plecat de la Deva

Față de lotul cu care s-a încheiat prima parte a sezonului, de la Deva au plecat nu mai puțin de nouă jucători. Printre ei se numără Kayondo Mahadi Mahrez, care a ajuns la CSM Slatina, în Liga 2, sau Florin Stelea.

”Totodată, au fost prezentate și despărțirile de jucătorii Mahadi Kayondo, Mihnea Korbl, Eduard Beke, Federica Bloțu, Denis Giosu, Andrei Iana, Moses Baidoo, Claudio Mocanu și Florin Stelea, cărora CSM Deva le mulțumește pentru tot ceea ce au făcut sub culorile alb-albastre. Totodată, oficialii clubului devean au mai anunțat că această campanie de transferări încă nu s-a încheiat”, a mai transmis liderul Seriei a 7-a a Ligii 3.

Opt amicale și un cantonament la Vatra Dornei pentru echipa lui Marius Sârbu

În privința programului de pregătire din această iarnă, CSM Deva a dat lecții inclusiv multor cluburi din prima ligă. Echipa antrenată de Marius Sârbu și-a comunicat programul încă din primele zile ale lunii decembrie a anului trecut, la scurt timp după ce s-a intrat în vacanță. A suferit mici schimbări, ca de exemplu adăugarea amicalului cu Energia Săsciori, desfășurat deja, înlocuirea jocului cu UTA U19 cu Unirea Dej sau adăugarea a încă un test, cu Phoenix Buziaș.

Pentru Deva urmează amicale cu CSM Reșița (27 ianuarie), Unirea Dej (3 februarie), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (17 februarie), SSU Poli Timișoara (21 februarie), ACS Târgu Mureș (24 februarie), Phoenix Buziaș (27 februarie) și ACS Mediaș (2 martie). În perioada 7 -14 februarie va efectua cantonamentul la Vatra Dornei.

”Pentru băieții pregătiți de Marius Sârbu va urma sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 12:00, un meci amical, în deplasare, la CSM Reșița, următorul joc de pregătire fiind pe 3 februarie, tot în deplasare, cu Unirea Dej.
Urmează, apoi, în perioada 5 -12 februarie, un cantonament montan la Valea Stampei – Vatra Dornei, după care va continua seria meciurilor amicale, primul dintre acestea fiind pe 17 februarie, în deplasare, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Pe 21 februarie CSM Deva va evolua pe terenul celor de la SSU Poli Timișoara, iar pe 24 februarie va reveni în fața propriilor suporteri, urmând a juca un meci amical cu ACS Târgu Mureș.
De asemenea, cei de la CSM Deva vor mai juca, acasă, pe 27 februarie, cu Phoenix Buziaș, iar seria meciurilor de pregătire se va încheia pe 2 martie, cu o deplasare la ACS Mediaș. Astfel, devenii vor avea șapte meciuri de pregătire până la reluarea campionatului, din care trei cu echipe din Liga 2 și patru cu colege de eșalon.
Primul meci oficial al sezonului pentru CSM Deva va fi unul din etapa a XVI-a din seria 7 a Ligii 3 de fotbal, antepenultima a sezonului regular, în deplasare, la conjudețeana Jiul Petroșani. În prezent CSM Deva este lider în seria 7 din Liga 3.
Reamintim că fotbaliștii de la CSM Deva și-au relauat antrenamentele pe 10 ianuarie. Aceștia au jucat, deja, un prin meci de pregătire pe teren propriu, în care au trecut, cu 4-0, de Energia Săsciori”, a informat CSM Deva.

”CSM Deva își va începe activitatea Academia de Copii și Juniori”

Trebuie spus și faptul că la începutul conferinței s-a transmis că CSM Deva va începe activitatea Academiei clubului, dar și că obiectivul de la finalul acestui sezon rămâne cel anunțat inițial: promovarea în Liga 2, promovare care în precedentele două ediții de campionat, în care s-a participat la baraje, nu a fost neapărat dorită.

”Joi dimineață s-a desfășurat obișnuita conferință de presă de la început de an susținută de reprezentanții echipei de fotbal de la CSM Deva, alături de conducerea clubului. În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii au fost anunțate mai multe lucruri interesante.
Un prim lucru extrem de important a fost acela al anunțării că, în curând, la CSM Deva își va începe activitatea Academia de Copii și Juniori, în cadrul clubului fiind legitimați, în prezent, în jur de 430 de tineri fotbaliști. Debutul activității va avea loc în curând, mai trebuind de finalizate unele proceduri birocratice obligatorii înainte de obținerea ultimelor avize.
Apoi a fost prezentat obiectivul echipei în sezonul de primăvară, acesta fiind neschimbat față de cel anunțat inițial. Mai exact, cei de la CSM Deva își propun o clasare în primele patru locuri la finalul actualei ediții a Ligii 3 de fotbal, iar promovarea rămâne, în continuare, un obiectiv pentru care se vor depune toate eforturile”, a mai comunicat CSM Deva.

CSM Deva conduce Seria a 7-a a Ligii 3, cu 32 de puncte acumulate în 15 etape și momentan nu este calificată în play-off, unde va participa cel mai probabil alături de CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, ACSO Filiași (ambele cu câte 31 de puncte) și posibil Viitorul Șimian (27 puncte). Din sezonul regular au mai rămas de disputat trei etape, campionatul urmând să se reia în data de 8 martie.

Foto: CSM Deva

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-horsia-a-ajuns-la-unirea-ungheni-19298102

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tibor-selymes-a-sunat-adunarea-la-stiinta-miroslava-19297977

https://liga2.prosport.ro/liga-3/manager-executiv-si-antrenor-principal-noi-la-sr-brasov-19297922

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenor-nou-la-olimpia-mcmxxi-satu-mare-19297862

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-si-a-stabilit-si-anuntat-programul-precompetitional-19295818

Marius ANGHEL 25 Jan. 2024, 15:15 Liga 3
Pe aceeași temă