Gloria Buzău rămâne cu 10 puncte după eșecul de la Iași, un bilanț sub așteptările profesorului Cristian Pustai: ”Suntem la minus un punct după calculele mele”

Narcis POHOAȚĂ 10 Sep. 2022, 23:22 Liga 2

Gloria Buzău a pierdut a doua deplasare consecutivă în campionat, 0-1 la Iași, cu Politehnica, și rămâne în afara locurilor de play-off după runda a 6-a.

La finalul jocului, antrenorul Gloriei, Cristian Pustai, a declarat că punctajul obținut de buzoieni în primele șase etape este sub așteptările sale. Și-ar fi dorit o medie de două puncte pe meci, o medie nu doar de calificare în play-off, ci chiar de promovare.

”Zece puncte este un bilanț sub așteptările mele, mă așteptam ca la întrerupere să avem o medie de două puncte pe meci, pentru că asta ar fi clar o medie de intrare în play-off și chiar de promovare. Deocamdată suntem sub medie. Peste tot am jucat destul de bine, dar am pierdut două jocuri și e frustrant. Ca să prinzi play-off-ul trebuie să ai maximum patru înfrângeri. Și dacă ai cinci, trebuie să ai multe victorii ca să prinzi play-off-ul. Din trei deplasări grele, cum le consideram până în etapa a 7-a, speram să facem o victorie și un egal măcar, dar am pierdut două. În calculele mele suntem la minus un punct”, a spus Cristian Pustai, fost profesor de matematică.

Cristian Pustai: ”Autogolul ne-a destabilizat”

Legat de meciul cu Poli Iași, Pustai a precizat că autogolul lui Dinko Trebotic a destabilizat echipa sa.

”A fost un joc care a început în nota noastră de dominare, pentru că în prima repriză știam în primul rând că gazdele nu au reușit să înscrie niciun gol. Am avut inițiativa cred, o posesie mai rapidă, mai spre poarta adversă, după care a venit acel gol, care a dereglat echipa. Până la urmă, gazdele s-au apărat foarte bine, au avut încă vreo două faze pe contraatac și cam așa s-a scris povestea meciului. Noi am avut destule faze fixe, dar nu am reușit să profităm, să fim puternici și să dăm gol. Din păcate, ne-am dat gol. Am dat în fiecare meci gol, am dat și astăzi, dar se pare că am greșit poarta. Chiar dacă e frustrant, eu zic că meritam un egal, dar rezultatul real e cel scris pe tabelă”, a punctat Cristi Pustai.

Alexandru Boiciuc, adus pentru că Vali Alexandru s-a accidentat

Profesorul de pe banca Gloriei a explicat de ce l-a titularizat pe atacantul Alexandru Boiciuc, la doar câteva zile după ce a semnat contractul.

”Vali Alexandru s-a accidentat marți și era nevoie de un vârf de atac, l-am obținut chiar pe ultima sută. A avut doar două antrenamente, dar nu am făcut nicio improvizație, am jucat cu el atacant central. Să sperăm că se va integra în echipă, sper că este un plus”, a mai spus Cristian Pustai, care se așteaptă la o luptă echilibrată pentru play-off, decisă în ultima rundă: ”Anul acesta nu cred că o să fie echipe favorite, o să fie un pluton și probabil la fel ca acum două campionate în ultima etapă se va da lupta pentru play-off. Anul trecut erau patru echipe care nu prea făceau puncte, de asta s-au desprins trei echipe care au avut și loturi mai bune.”

”Nu înțeleg ce caută în grupa pentru promovare echipele care nu au voie să promoveze”

Pustai a atins și el subiectul echipelor care nu au drept de promovare în SuperLigă și a punctat că formațiile în cauză nu ar trebui să fie acceptate în play-off. Același lucru l-a spus Pustai și în sezonul trecut, referindu-se la Steaua.

”Românească mi se pare situația! Eu în primul rând nu înțeleg de ce o echipă care intră într-o competiție nu are dreptul să câștige, nu are dreptul să promoveze. Iar apoi nu înțeleg de ce-i mai spune la play-off grupa pentru promovare, dacă în grupa asta intră echipe care nu au voie să promoveze. Păi atunci nu au ce să caute în grupa asta! Am avut un caz anul trecut, ar fi trebuit să se ia o măsură. Mi-aș dori să intre toate cinci în play-off, să vedem pe urmă ce se va întâmpla. Vor fi numai meciuri de baraj, o să avem baraje peste baraje. Când se vor juca? Dar nu pot spune mai multe, poate primesc și vreo amendă. Dacă nu au voie să promoveze sportiv, nu au ce să caute atunci în grupa promovării. E logic”, a declarat antrenorul Buzăului.

Gloria Buzău are 10 puncte după 6 etape, este pe locul 8 și mai poate pica un loc până la finalul rundei. Următorul meci al echipei are loc miercuri, de la ora 16:30, în deplasare la CS Blejoi, în Turul 3 al Cupei României. În campionat, în etapa a 7-a, trupa din Crâng joacă marți, 20 septembrie, de la ora 21:00, pe teren propriu, cu Dinamo.

Video: FC Buzău
Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-dupa-victoria-cu-gloria-buzau-atitudine-a-facut-ca-noi-sa-luam-punctele-puse-in-joc-ingrijorarea-pentru-capitanul-vasvari-si-opinia-despre-debutul-lui-del-priore-19244976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-parcurs-perfect-in-copou-victorie-scurta-in-derby-ul-cu-gloria-buzau-si-echipa-lui-claudiu-niculescu-urca-pe-locul-2-in-liga-2-19244889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-astazi-se-joaca-doar-de-la-ora-1100-poli-iasi-gloria-buzau-si-selimbar-dej-cele-mai-importante-meciuri-din-cele-sapte-19244807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-achizitie-importanta-a-adus-un-atacant-care-a-inceput-campionatul-in-superliga-comunicatul-clubului-si-prima-reactie-a-jucatorului-19244489

Narcis POHOAȚĂ 10 Sep. 2022, 23:22 Liga 2
Pe aceeași temă