Claudiu Niculescu, după victoria cu Gloria Buzău: ”Atitudine a făcut ca noi să luăm punctele puse în joc.” Îngrijorarea pentru căpitanul Vașvari și opinia despre debutul lui Del Priore

Narcis POHOAȚĂ 10 Sep. 2022, 17:25 Liga 2

Politehnica Iași a trecut cu bine peste eșecul suferit în Ghencea (1-2 cu Steaua) și a obținut o victorie importantă în Copou, 1-0 cu Gloria Buzău, o altă pretendentă la promovarea în prima ligă.

Autogolul lui Dinko Trebotic, în minutul 56, a făcut diferența într-un meci echilibrat, de luptă, iar la final antrenorul moldovenilor, Claudiu Niculescu, a subliniat că succesul elevilor săi a fost meritat.

”Se poate spune că este o victorie norocoasă, dacă ținem cont că am marcat printr-un autogol. Dar dacă ne raportăm la faptul că ocaziile mai mari ale meciului au fost ale noastre, consider că victoria este meritată. A fost un meci tipic de liga a doua, un meci de luptă, așa cum anticipam, între două echipe bune, care nu s-au menajat deloc. Îi felicit pe băieți, care au trecut peste zilele de după meciul cu Steaua, când au avut moralul mai scăzut. Dar și-au revenit și au avut o atitudine așa cum îmi doresc eu să aibă. Merită toate felicitările mele și nu numai ale mele. Mă bucur pentru băieți, pentru că au suferit și ei după meciul cu Steaua. Nimănui nu-i cade bine o înfrângere, dar ei au avut puterea să se ridice, să muncească, să rămână serioși și să aibă o atitudine exemplară. Atitudine care a făcut ca noi să luăm punctele puse în joc”, a declarat Claudiu Niculescu.

Claudiu Niculescu: ”Se putea și mai bine, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu”

Antrenorul Iașiului se declară mulțumit de cele 13 puncte obținute de Poli în primele 6 etape, bilanț care urcă Poli pe locul secund, la egalitate cu alte trei formații, poziționate pe locurile 1-4.

”Este o medie destul de bună. Sigur, se putea și mai bine, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu, pentru că se putea și mai rău. Nu mi-am făcut calcule (n.r. legate de media de puncte). Aceste puncte sunt foarte importante, dar nu rezolvă practic nimic, nu rezolvă ecuația. E foarte important că am reușit să câștigăm împotriva unui adversar foarte bun. Chiar dacă a pierdut la Iași, Buzăul rămâne o echipă redutabilă”, a completat Niculescu.

Îngrijorat de situația lui Gabriel Vașvari. Del Priore a debutat la Poli Iași

Poli Iași a rămas în prima repriză fără căpitanul Gabriel Vașvari, iar antrenorul Claudiu Niculescu speră ca pauza pe care va fi nevoit să o ia jucătorul său, pentru a se reface, să nu fie foarte lungă. Vașvari a lipsit în meciul cu Steaua, când a fost menajat după ce a simțit o înțepătură la coapsă, iar accidentarea a recidivat în minutul 34 al disputei cu Buzăul.

”Sperăm să nu fie nimic grav, să nu-l pierdem pe o perioadă mai lungă. E în același punct în care a avut probleme. El a fost foarte bine în zilele premergătoare partidei, de aceea l-am și introdus pe teren. Din păcate, uite că a recidivat. Să sperăm că nu e nimic grav care să-l țină pe margine mai mult timp. Pentru că este un jucător extrem de important pentru noi, este căpitanul echipei și avem nevoie de el. La cum îl știu eu pe Gabi, cred că după întreruperea campionatului va fi apt sută la sută”, a mai spus Niculescu, care a fost mulțumit de jocul argentinianului Del Priore, debutant în meciul cu Gloria: ”Priore a intrat bine, am spus că este un jucător de calitate. Îi este puțin greu la început, pentru că el acum o săptămână dormea la ora jocului acasă la el, dar este un jucător bun, care ne va ajuta cu siguranță. Nu a avut probleme fizice, pentru că vine din campionat, dar mai are nevoie de puțin timp să se adapteze la fotbalul de aici.”

Poli Iași, pe locul 2 în Liga 2. Urmează meciuri în Cupa României și cu liderul campionatului

Cu 13 puncte și golaveraj 8-4, Poli Iași se află pe locul 2 în Liga 2 după șase etape.

Următorul meci îl are miercuri, 14 septembrie, de la ora 16:30, în deplasare la echipa din Liga 3 Știința Miroslava, în Turul 3 al Cupei României.

În etapa a 7-a a ligii secunde, Poli are meci luni, 19 septembrie, de la ora 17:30, în deplasare la liderul Unirea Slobozia, echipă antrenată de Costel Enache, fostul ”principal” al Politehnicii în sezonul trecut.

Declarațiile lui Claudiu Niculescu după meciul Poli Iași – Gloria Buzău 1-0:

Foto și video: Politehnica Iași
Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 10 Sep. 2022, 17:25 Liga 2
Pe aceeași temă