Poli Iași, parcurs perfect în Copou. Victorie scurtă în derby-ul cu Gloria Buzău și echipa lui Claudiu Niculescu urcă pe locul 2 în Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 10 Sep. 2022, 14:57 Liga 2

Dacă în sezonul trecut a avut mari probleme în Copou, unde a câștigat foarte puține meciuri, în actuala stagiune a Ligii 2 Iașiului îi priește terenul propriu.

Politehnica a bifat, sâmbătă, a treia victorie în tot atâtea partide în fața propriilor suporteri, 1-0 (0-0) în derby-ul cu Gloria Buzău și a urcat pe locul secund în clasament, la egalitate cu liderul Unirea Slobozia, dar și Unirea Dej și Steaua, care au golaveraj mai slab.

Iașiul a avut reacție după prestația modestă și eșecul din Ghencea (1-2 cu Steaua) și a obținut trei puncte foarte importante în fața unei contracandidate la promovare. Meciul din etapa a 6-a a Ligii 2, unul echilibrat, cu un plus pentru gazde, a fost decis de autogolul lui Dinko Trebotic, care și-a împins balonul în propria poartă, în minutul 56.

Ocazii împărțite în prima parte a meciului de la Iași

Oaspeții au început mai bine partida desfășurată pe stadionul ”Emil Alexandrescu” și au fost aproape de a deschide scorul în minutul 15, prin Boiciuc. Titularizat la câteva zile după venirea de la Universitatea Cluj, atacantul lansat de Poli Iași a trimis din poziție bună peste poartă, din 9 metri, după o centrare de pe stânga a lui Blejdea.

Replica Iașiului nu s-a lăsat așteptată și Karachanakov a fost la rândul său aproape de gol, în două rânduri. În minutul 23, mijlocașul bulgar a ratat de puțin ținta, din careu, iar două minute mai târziu l-a găsit la post pe portarul Stoican, cu un șut de la marginea careului.

Ultimul cuvânt al primei reprize l-a avut tânărul Bujor, care a trimis puțin peste poartă, cu un vole superb de la 16 metri. Nu înainte ca Poli să-l piardă pe căpitanul Vașvari, mijlocașul gazdelor fiind înlocuit cu debutantul Del Priore (34), după ce i-a recidivat accidentarea la coapsă.

Autogolul lui Dinko Trebotic a făcut diferența între Poli Iași și Gloria Buzău

Repriza secundă a debutat cu o perioadă de zece minute de acalmie, după care s-a aprins brusc. În minutul 56, Iașiul a deschis scorul prin autogolul lui Dinko Trebotic, care și-a introdus mingea în propria poartă, din apropierea liniei porții, în încercarea de a respinge balonul centrat perfect de Alin Roman, dintr-o lovitură liberă.

Un minut mai târziu, Poli a fost la un pas de 2-0, dar Karachanakov, scăpat singur cu Stoian, a ratat incredibil, șutând slab în portar. Și în loc să închidă meciul, moldovenii au avut emoții în următoarele trei minute. Gaitan, intrat bine în joc în debutul reprizei secunde, a trimis cu capul, din careu, în brațele lui Knoflach (59), iar un minut mai târziu șutul deviat al lui Blejdea a fost reținut de portarul Iașiului.

Au fost ultimele minute mai aprinse ale reprizei secunde, întrucât elevii lui Claudiu Niculescu au gestionat bine ultima jumătate de oră, reușind să conserve fragilul avantaj.

Poli Iași, la egalitate cu liderul Slobozia, pe care îl întâlnește în etapa următoare. Gloria Buzău e în afara locurilor de play-off

Victorie mare pentru Poli Iași, în fața unui adversar greu din Liga 2 și gazdele își continuă parcursul fără greșeală pe teren propriu. Cu 13 puncte, trupa lui Claudiu Niculescu urcă pe locul 2 în clasament, la egalitate cu Unirea Slobozia, echipă pe terenul căreia se va deplasa în etapa viitoare. Moldovenii vor juca pe terenul liderului luni, 19 septembrie, de la ora 17:30, dar și împotriva fostului antrenor Costel Enache.

De cealaltă parte, Gloria Buzău rămâne cu 10 puncte după 6 etape, un bilanț sub așteptările ”profesorului” Pustai, care spera la o medie de două puncte pe meci în debutul stagiunii. Echipa este pe locul 8 și mai poate pica un loc până la finalul rundei. Buzăul are șansa revanșei în etapa următoare, când va primi în Crâng vizita lui Dinamo, marți, 20 septembrie, de la ora 21:00.

POLITEHNICA IAŞI – GLORIA BUZĂU 1-0

Dinko Trebotic 56′ – autogol

Poli Iași: Knoflach – Martac, Fl. Plămadă, Tincu, Ciaun (Ștefanovici 71′), Vașvari (cpt.)(Del Priore 33′), Marchioni, Bujor (Al. Anton 65′), A. Roman, Karachanakov (Hunte 65′), Harrison (Plokhotnyuk 71′)
Rezerve neutilizate: Jankov – Fosu-Mensah, Fr. Cristea, Tomczyk
Antrenor: Claudiu Niculescu

Gloria Buzău: R. Stoian (cpt.) – Sg. Pîrvulescu, Wiktorski, Lopez, Uțiu, Trebotic, Honciu (D. Burlacu 69′), Rz. Matiș (Gaitan 52′), Cr. Ciobanu (A. Manea 74′), Boiciuc, Blejdea (Neicuțescu 69′)
Rezerve neutilizate: Wynney – Al. Munteanu, Val. Munteanu, Oteliță, Dr. Lazăr
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi). Arbitru central: Bogdan Dumitrache (Bucureşti). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi). Arbitru de rezervă: Răzvan Negară (Vaslui). Observator arbitri: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc). Delegat joc: Ciprian Anton (Suceava).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-astazi-se-joaca-doar-de-la-ora-1100-poli-iasi-gloria-buzau-si-selimbar-dej-cele-mai-importante-meciuri-din-cele-sapte-19244807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-achizitie-importanta-a-adus-un-atacant-care-a-inceput-campionatul-in-superliga-comunicatul-clubului-si-prima-reactie-a-jucatorului-19244489

Narcis POHOAȚĂ 10 Sep. 2022, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă