Flavius Stoican, de acord cu menținerea salariilor blocate la CSM Reșița și înaintea ultimului meci din 2023, contra liderului CSC Șelimbăr: ”Jucătorii au arătat că nu banii sunt importanți pentru ei”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2023, 16:27 Liga 2
Flavius Stoican, de acord cu menținerea salariilor blocate la CSM Reșița și înaintea ultimului meci din 2023, contra liderului CSC Șelimbăr: ”Jucătorii au arătat că nu banii sunt importanți pentru ei”

Jucătorii de la CSM Reșița rămân cu salariile blocate și după cea de-a treia victorie la rând obținută în campionatul Ligii 2.

Antrenorul Flavius Stoican dă de înțeles că este de acord cu decizia conducerii și înaintea ultimului meci oficial rămas de disputat în 2023, sperând ca Alin Dudea și compania să se motiveze la fel de bine și contra liderului CSC Șelimbăr.

Jucătorii de la CSM Reșița rămân cu salariile blocate și înaintea ultimului meci din 2023

CSM Reșița și-a câștigat ultimele trei meciuri din campionat, 5-0 cu Metaloglobus, 3-1 la Unirea Dej și 3-1 cu CSM Alexandria, toate disputate după momentul în care jucătorii au fost informați că li se blochează salariile din cauza rezultatelor modeste. La momentul respectiv li s-a transmis că trebuie să obțină maximum de puncte din cele patru partide rămase din 2023.

În acest an mai au de disputat un meci cu CSC Șelimbăr, liderul campionatului, iar fotbaliștii trupei din Valea Domanului trebuie să-l câștige pentru a îndeplini obiectivul trasat după eșecul suferit la Târgoviște în runda a 11-a, 1-4 cu Chindia.

Întrebat după succesul din weekend cu CSM Alexandria, 3-1 pe stadionul ”Mircea Chivu”, dacă cele trei victorii au determinat conducerea să deblocheze salariile, antrenorul Flavius Stoican a dat de înțeles că nici nu-și dorește acest lucru în acest moment.

”Să știți că acest lucru ne motivează. Jucătorii au demonstrat și demonstrează și vreau să o țină tot așa, că nu banii sunt importanți. Într-adevăr, sunt necesari, dar nu banii sunt importanți. Am văzut că și la alte echipe s-au luat aceste decizii. Contrar acestor decizii, lucrurile nu stau bine nici la Alexandria și nici la FC Argeș, din ce am citit în presă. Chiar dacă s-au blocat salariile nu au reușit să adune puncte. În schimb, eu sunt mândru că am jucători care au caracter și arată că nu banii sunt importanți pentru ei, ci doar îi motivează. Și acest lucru am văzut pe terenul de joc”, a explicat Flavius Stoican.

  • ”Dacă nu obțin maximum de puncte în următoarele patru etape, îi lăsăm fără bani, îi sancționăm financiar. E supărare mare, pentru că ei sunt cu banii la zi, au toate condițiile, au avut tot suportul, s-au bucurat de toate eforturile noastre, ale conducerii, ale suporterilor și, cel mai important, ale Consiliului Local Reșița, ale Primăriei Reșița și ale primarului Ioan Popa. Fotbaliștii noștri au rămas datori!”, spunea Cristian Bobar după eșecul cu Chindia, când CSM Reșița avea 10 puncte strânse în 11 partide se afla pe locul 16 în Liga 2.

Flavius Stoican speră în recuperarea lui Damian Isac pentru jocul cu CSC Șelimbăr

În ultima etapă de Liga 2 programată în 2023, a 15-a a sezonului regular, CSM Reșița joacă joi, de la ora 14:00, la Sibiu, cu CSC Șelimbăr, liderul clasamentului, echipă care vine după un 0-0 la Hunedoara cu Corvinul.

Flavius Stoican speră ca Damian Isac și Marian Drăghiceanu, doi jucători importanți din lotul său, absenți la partida cu CSM Alexandria, să revină în echipă pentru întâlnirea cu CSC Șelimbăr.

”Ne-au lipsit doi jucători foarte importanți, care își aduc aportul meci de meci pentru echipă. Mă refer la Isac, care are o problemă musculară, și la Drăghiceanu, care a fost suspendat. O să-i avem pe amândoi, sper, la partida de joi, cu Șelimbărul. Dacă nu, măcar unul dintre ei va fi sigur pe teren, și mă refer la Drăghiceanu. Isac are o problemă musculară și a făcut eforturi ca să-l avem astăzi pe teren, a făcut injecții pentru a încerca să amelioreze durere, dar la antrenamentul de ieri s-a resimțit și nu avea rost să riscăm. O să vedem dacă va fi apt pentru meciul de la Șelimbăr”, a mai spus Stoican.

CSM Reșița, la trei puncte de ultimul loc calificabil în play-off-ul Ligii 2

Dacă sibienii au 31 de puncte și sunt pentru a zecea etapă din cele 14 lideri, CMS Reșița are 19 puncte și ocupă locul 12 în clasament. Este la egalitate cu CSC Dumbrăvița și FK Miercurea Ciuc, însă între ele ca golaveraj.

Ultima poziție care duce în play-off, 6, ocupată acum de Steaua, are 22 de puncte, astfel că CSM Reșița este și ea implicată în lupta pentru accederea în grupa de promovare. Clubul din Valea Domanului nu are, însă, drept de promovare, fiind de drept public.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-resita-fotbalul-pe-burta-goala-da-rezultate-echipa-lui-flavius-stoican-merge-numai-in-victorii-si-se-apropie-periculos-de-locurile-de-play-off-suntem-pe-un-drum-bun-si-19294060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-corvinul-csc-selimbar-0-0-19294274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-14-liga-2-19293922

Marius ANGHEL 27 Nov. 2023, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă