La Reșița, fotbalul ”pe burta goală” dă rezultate! Echipa lui Flavius Stoican merge numai în victorii și se apropie periculos de locurile de play-off: ”Suntem pe un drum bun și avem senzația că suntem o echipă matură”

Marius ANGHEL 25 Nov. 2023, 19:35 Liga 2

CSM Reșița demonstrează în această perioadă ceea ce se tot spune în fotbalul românesc. Fotbaliștii români joacă mai bine ”pe burta goală”, neplătiți, decât atunci când au banii la zi.

De când au fost băgați în ședință și li s-a transmis că au salariile blocate dacă nu vor câștiga ultimele patru meciuri din acest an, iar o parte vor pleca în iarnă, jucătorii trupei din Valea Domanului au obținut numai victorii. Cea mai recentă a avut loc pe teren propriu, sâmbătă, 25 noiembrie, contra CSM Alexandria (scor 3-1). Aceasta le urmează pe cele cu Metaloglobus (5-0 acasă) și Unirea Dej (3-1 în deplasare), iar echipa poate visa acum inclusiv la o accedere în play-off, nu numai la evitarea retrogradării fără emoții.

CSM Reșița a câștigat meciul cu CSM Alexandria după ce în minutul 7 avea deja 2-0

În etapa a 14-a a Ligii 2, penultima din 2023, CSM Reșița a obținut o victorie importantă în fața unei alte nou-promovate. CSM Alexandria ajungea în Valea Domanului după ce tocmai a luat exemplul reșițean de a bloca salariile, în încercarea de a-și motiva jucătorii înaintea ultimelor două partide din acest an, mai ales că situația sa din clasament este una modestă, cu doar 8 puncte acumulate în 13 jocuri. Însă trupa lui Flavius Stoican a avut un început excelent de partidă.

Sergiu Rimovecz a deschis scorul încă din minutul 2, iar în minutul 7 era deja 2-0 pentru CSM Reșița, după o reușită a lui Andrei Lascu, în urma unei faze în care apărarea Alexandriei a gafat în lanț. Teleormănenii au dat, totuși, semne de revenire într-un moment bun, înainte de pauză. Au reușit să reducă din diferența de pe tabelă în minutul 42, prin Petre Simon. Totuși, în partea a doua, echipa lui Alin Pînzaru nu a avut forța să egaleze, ba a rămas și în inferioritate numerică după ce fundașul Vladimir Georgescu s-a crezut brazilian și a încercat o foarfecă în careul adversar. L-a lovit cu piciorul în față pe Erico da Silva, iar arbitrul l-a eliminat direct în minutul 72. O decizie totuși exagerată a centralului, ținând cont de faptul că jucătorul Alexandriei nu a avut intenția de a lovi sau accidenta, ci de a juca mingea pe spate.

În superioritate numerică, Reșița a reușit la scurt timp să înscrie încă o dată și să-și asigure liniștea pentru minutele de final. Gabriel Gomboș (77), nemarcat în fața careului, a șutut din prima din 15 metri lateral și l-a învins și el pe Dragoș Balauru.

Flavius Stoican a luat victoria cu Alexandria drept cadou de ziua sa

De la momentul în care li s-a transmis că au salariile blocate, CSM Reșița a disputat trei meciuri oficiale și pe toate le-a câștigat. Ba chiar a înscris de cel puțin trei ori pe joc.

Flavius Stoican a primit această victorie cu teleormănenii și drept un cadou pentru ziua sa. Vineri, antrenorul a împlinit 47 de ani.

”Jucătorii, prin această victorie, mi-au făcut o bucurie mare de ziua mea. Oamenii au așteptat să legăm a treia victorie consecutivă și mă bucur că am reușit să facem acest lucru. A fost o presiune suplimentară pe noi, deoarece am plecat ca favoriți în acest meci. Nu am intrat relaxați, am început meciul foarte bine și am marcat două goluri foarte repede. Apoi, am luat acel gol în finalul primei reprize care ne-a zdruncinat puțin. La pauză am avut o discuție și le-am transmis la jucători că scorul este 0-0 și nu 2-1 în favoarea noastră. Este bine că am reușit să marcăm și al treilea gol, deoarece meciul a fost unul dificil și s-a jucat direct. Am reușit să profităm de momentele bune ale noastre și de relaxarea în unele momente a adversarilor. Așa am reușit să luăm toate cele trei puncte și să legăm a treia victorie. Știu ce jucători antrenez, știu cât de mult muncesc și mă așteptam să câștigăm. Suntem pe un drum bun și avem senzația că suntem o echipă matură”, a declarat Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

CSM Reșița în victoria cu CSM Alexandria: I. Rus – Dolghi, Erico da Silva, Rimovecz – Gomboș, Dudea, D. Fărăgău (Fr. Cristea 85′), Fota (Chera 78′) – Lascu (Laur. Maxim 85′), Al. Negru (Andr. Burlacu 78′) – Cip. Rus (Ndiaye 62′). Rezerve neutilizate: Ct. Căpățână – Cega, Al. Sabău, Bărboianu.

Urmează cel mai greu meci din seria celor patru pe care CSM Reșița trebuie să le câștige pentru a debloca salariile

În ultimul meci din 2023, CSM Reșița va întâlni liderul campionatului, CSC Șelimbăr, în deplasare la Cisnădie, în data de 30 noiembrie, de la ora 14:00. Sibienii încă nu au jucat etapa aceasta, urmând să o facă duminică, de la ora 12:00, la Hunedoara, cu Corvinul, a doua clasată, în fața căreia nu trebuie să piardă pentru a-și păstra locul 1.

Va fi un joc dificil pentru bănățeni, cel mai greu din această serie de patru jocuri pe care trebuie să le câștige pentru a li se debloca salariile. Stoican îl vede drept jocul prin intermediul căruia își va da seama de nivelul la care se află echipa sa.

”Trebuie să continuăm acest parcurs pozitiv și cu un rezultat bun cu Șelimbăr. Vom vedea în acest ultim meci la ce nivel suntem, deoarece vom juca cu o echipă care se luptă pentru primul loc”, a mai spus Stoican.

În acest sezon, pe terenul Șelimbărului a luat puncte doar Unirea Slobozia (scor 1-0), chiar pe toate trei. În rest, toate adversarele întâlnire de trupa lui Claudiu Niculescu au pierdut, Unirea Dej, Steaua, Gloria Buzău, CSC Dumbrăvița și Progresul Spartac.

CSM Reșița e la doar trei-patru puncte de ultimele poziții calificabile în play-off!

Cu cele trei victorii, CSM Reșița a ajuns la un total de 19 puncte acumulate în 14 etape și a urcat pe locul 10 în Liga 2, între CSC Dumbrăvița și FK Miercurea Ciuc, echipe care au același punctaj.

Ultima poziție calificabilă în play-off este ocupată în acest moment de Steaua, cu 22 de puncte, însă pe ea ar putea urca marți, când se dispută ultimul meci al rundei, Concordia Chiajna, cu 23 de puncte, câte are în acest moment și CS Mioveni (locul 5).

Jucătorii de la CSM Reșița vor juca, deci, la Cisnădie, nu numai pentru a-și debloca salariile, ci și pentru a intra cât se poate de puternic în lupta pentru accederea în play-off. Cu o victorie contra Șelimbărului, șansele echipei lui Flavius Stoican de a prinde locul 6 vor crește mult. Ulterior, în primăvara anului 2024, vor mai fi de disputat patru etape.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-14-liga-2-19293922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-clacat-in-fata-echipei-metaloglobus-si-a-pierdut-scor-0-2-19294016

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-invins-cs-mioveni-in-etapa-a-14-a-de-liga-2-scor-2-0-19293987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-concluzii-dupa-csc-dumbravita-gloria-buzau-0-1-19293919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cosmin-stan-dupa-esecul-dumbravitei-cu-gloria-buzau-19293893

Marius ANGHEL 25 Nov. 2023, 19:35 Liga 2
Pe aceeași temă