Flavius Stoican și fotbaliștii Reșiței, băgați în ședință după ultimul eșec: s-au ales cu salariile blocate! Condiția pentru a-și primi banii și la câți jucători se va renunța în iarnă

Marius ANGHEL 31 Oct. 2023, 17:16 Liga 2
Flavius Stoican și fotbaliștii Reșiței, băgați în ședință după ultimul eșec: s-au ales cu salariile blocate! Condiția pentru a-și primi banii și la câți jucători se va renunța în iarnă

Situație tensionată la CSM Reșița! După ce echipa a încasat sâmbătă, în etapa a 11-a a Ligii 2, al cincilea eșec în acest sezon și al doilea în care a primit patru goluri, 1-4 la Târgoviște cu Chindia, dar s-a ajuns și la al patrulea meci la rând fără victorie, antrenorul Flavius Stoican și jucătorii au fost băgați în ședință de președintele Cristian Bobar.

S-a decis neachitarea pentru moment a salariile pentru lunile octombrie și noiembrie, iar condiția pentru deblocarea situației este câștigarea ultimelor patru meciuri rămase de disputat în 2023!

În plus, Bobar susține că i-a transmis antrenorului Stoican, căruia îi acordă în continuare credit, să pregătească din timp remanierea lotului, dorind renunțarea la cel puțin zece jucători.

Antrenorul Flavius Stoican și jucătorii Reșiței, băgați în ședință! Achitarea salariilor pe lunile octombrie și noiembrie sunt condiționate de câștigarea ultimelor patru meciuri din 2023!

Sâmbătă, CSM Reșița a pierdut la Târgoviște de o manieră clară și a ajuns la patru partide consecutive în care nu a câștigat, rămânând cu un singur punct obținut în deplasare, în cinci jocuri disputate în acest sezon.

Trupa nou-promovată are cinci eșecuri în total și cu cele 10 puncte strânse în 11 partide se află pe locul 16 în Liga 2, la egalitate cu CS Tunari și Unirea Dej, aflate pe pozițiile 17 și 18 din cauza golaversajului inferior.

Situația echipei nu mulțumește autoritățile locale, principalul sponsor al CSM Reșița, dar nici pe conducătorul Cristian Bobar, care a decis să dea ultimatum jucătorilor, dar și să blocheze achitarea salariile pentru lunile octombrie și noiembrie. A pus condiția să se câștige ultimele patru jocuri rămase de disputat în 2023!

”Am avut o ședință cu jucătorii și, separat, o discuție cu antrenorul Flavius Stoican. Dacă nu obțin maximum de puncte în următoarele patru etape, îi lăsăm fără bani, îi sancționăm financiar. E supărare mare, pentru că ei sunt cu banii la zi, au toate condițiile, au avut tot suportul, s-au bucurat de toate eforturile noastre, ale conducerii, ale suporterilor și, cel mai important, ale Consiliului Local Reșița, ale Primăriei Reșița și ale primarului Ioan Popa. Fotbaliștii noștri au rămas datori!”, a spus Bobar pentru Express de Banat.

Bobar vrea să se renunțe la 10 jucători din lotul actual

În ultimele patru meciuri rămase de disputat în 2023, CSM Reșița întâlnește Metaloglobus (acasă, locul 15, 11 puncte), Unirea Dej (deplasare, locul 18, 10 puncte), CSM Alexandria (acasă, locul 19, 5 puncte) și CSC Șelimbăr (deplasare, locul 2, 24 puncte).

Nu numai că reșițenii trebuie să câștige aceste jocuri, dar vor evolua știind că la unii dintre ei se va renunța. Lui Flavius Stoican i s-a impus să pregătească din timp remanierea lotului.

”Va face o listă cu jucătorii la care vom renunța. Avem 25 de jucători în lot, trebuie să rămânem cu 15, la care se adaugă juniorii noștri”, a mai spus Cristian Bobar.

Printre cei 15 se vor regăsi și Damian Issac, tocmai semnat, dar și brazilianul Erico da Silva, care se antrenează de o perioadă cu echipa și își așteaptă permisul de muncă pentru a semna și el contractul cu CSM Reșița.

Liderul galeriei CSM Reșița cerea sancțiuni financiare încă de la finalul meciului de la Târgoviște: ”Sper să fiți arși rău la buzunar. Așa chiar nu se mai poate”

Sâmbătă, când meciul de la Târgoviște abia se încheia, liderul galeriei echipei CSM Reșița, Marcel Gușcă, avea o reacție dură față de jucătorii lui Flavius Stoican, dezamăgit de noul eșec.

”Nu vă mai suport nici eu. M-am certat cu zeci de suporteri încercând să vă iau apărarea. Am reproșat la sute de oameni că nu vin pe stadion să vă încurajeze. Păi pentru ce? Să-i băgați în spitale? 9 puncte pierdute acasă, un punct din deplasare. Scoruri de neprezentare. Bătaie de joc. Bătaie de joc maximă.
Încercați să negociați salarii ca jucătorii de liga 2, dar voi jucați sub liga 3. Până când vă bateți joc de toată lumea? Ne duceți iar în liga 3? Nu zău?
Sper să fiți sancționați financiar. Sper să fiți arși rău la buzunar. Așa chiar nu se mai poate. Nu mai putem răbda.
Aveți condiții foarte bune, aveți ce vreți, dar vă bateți joc de toată lumea.
Ajunge!”, a scris liderul Guardia Ultra, care nu a fost prezent la Târgoviște, acolo unde CSM Reșița a avut șapte fani în tribună, unii veniți de la București.

După ce Bobar a anunțat faptul că vrea să se renunțe la zece jucători în pauza de iarnă, Gușcă a avut de comentat și despre aceast lucru: ”Doar 10??? Dacă nu vor să joace, dacă nu le priește aerul de aici, dacă au nemulțumiri față de condițiile oferite să plece toți.”

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-i-a-aratat-cartonasul-rosu-arbitrului-in-meciul-chindia-csm-resita-4-1-19290483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-11-liga-2-19290265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/damian-isac-a-semnat-cu-csm-resita-19290196

Marius ANGHEL 31 Oct. 2023, 17:16 Liga 2
Pe aceeași temă