Încă o plecare de la SC Oțelul. Nu l-a convins pe Dorinel Munteanu și cele două părți au reziliat contractul după doar o jumătate de sezon

Marius ANGHEL 12 Feb. 2023, 00:28 Liga 2

SC Oțelul Galați s-a întors din cantonamentul efectuat în Turcia și la scurt timp după revenirea în România a anunțat o nouă achiziție, a bulgarului Iliya Dimitrov, dar și rezilierea unui nou contract, tot cu un jucător străin.

Sârbul Vanja Markovic e istorie la echipa antrenată de Dorinel Munteanu.

Vanja Markovic s-a despărțit de SC Oțelul Galați

Vanja Markovic a fost adus în vară, la începutul actualului sezon, la Galați după ce ultima dată evoluase în Polonia, la Ruch Chorzow. Mijlocașul sârb de 28 de ani a prins doar 246 de minute în 11 jocuri din Liga 2, de două ori fiind titular și terminând prin a fi înlocuit. A înscris un gol, în 3-0 cu Metaloglobus, însă nu l-a mulțumit pe Dorinel Munteanu.

Markovic a fost cu echipa în cantonamentul de la Vatra Dornei, primul desfășurat în această iarnă, însă nu și în cel din Turcia, fiind lăsat la Galați alături de olandezul Ricardo Kip sau Darius Paharnicu și Alejandro Râpan, în timp ce Denis Cireș a fost cedat sub formă de împrumut la Unirea Braniștea.

Perioada în care el s-a pregătit la Galați, iar restul coechipierilor au făcut-o în Turcia, l-a pus pe sârb în postura de a-și da seama că nu mai are viitor la echipa lui Dorinel Munteanu, astfel că cele două părți au ajuns la un acord privind rezilierea contractului.

”SC Oțelul Galați anunță că a ajuns la un acord de încheiere amiabilă a contractului cu jucătorul Vanja Markovic, mijlocașul central sârb ce a evoluat de 11 ori în prima parte a sezonului 2022/23, în care a reușit să înscrie și 1 gol.

Vanja Markovic este un jucător sârb în vârstă de 28 de ani, care evoluează pe postul de mijlocaș central. Vanja a venit la Oțelul de la Ruch Chorzow, formație cu care a promovat sezonul trecut în a doua ligă poloneză. Având 1,85 m înălțime, Vanja a evoluat în prima parte a carierei sale la Korona Kielce, în prima ligă poloneză. A urmat transferul în Macedonia, la Vardar Skopje, echipă pentru care a bifat și cinci prezențe în Europa League. A trecut apoi în liga secundă din Portugalia, la SC Farense, după care a jucat un sezon pentru Kaposvári Rákóczi, în prima ligă a Ungariei. Vanja a mai evoluat în cariera sa la echipe de primă ligă din Georgia, Bosnia-Herțegovina și Indonezia.

Mulțumim și mult succes, Vanja Markovic!”, a transmis, sâmbătă, SC Oțelul.

Urmează Ricardo Kip!

Astfel, după ce a încheiat contul cu Vanja Markovic, SC Oțelul mai are de purtat negocieri pentru despărțire doar cu Ricardo Kip, și el nemaifiind dorit de Dorinel Munteanu. Mijlocașul olandez de 30 de ani a evoluat în acest sezon de Liga 2 într-un singur meci pentru trupa gălățeană, 11 minute în eșecul cu Unirea Dej (0-2).

În afară de Markovic, moldovenii s-au mai despărțit în această iarnă de alți trei jucători străini: fundașul croat Antonio Azinovic (30 de ani), atacantul suedez Valmir Berisha (26 de ani) și atacantul ucrainean Yevgen Bokhashvili (29 de ani). Berisha continuă tot în România, tot în Liga 2, la Minaur Baia Mare.

Munteanu nu a încheiat achiziții străine după aceste rateuri, în această iarnă aducând un croat, pe Zivulic, și un bulgar, pe Dimitrov.

Cu echipa gălățeană au mai semnat în această campanie de transferuri Octavian Ursu (CS Comunal Șelimbăr), Antonio Cruceru (Unirea Slobozia), Diego Zivulic (Tabor Sezana / Slovenia), Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Cristian Ciobanu (Gloria Buzău), Rareș Scocîlcă (împrumutat de la ”U” Cluj) și bulgarul Iliya Dimitrov (Lokomotiv Sofia / Bulgaria). 

În lotul Oțelului, alți jucători străini sunt Francois Yabre (Burkina Faso), Juri Cisotti (Italia) și Vasile Jardan (Moldova).

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-despre-cantonamentul-organizat-de-sc-otelul-19260169

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-mai-facut-o-achizitie-2-19260096

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-pierdut-cu-o-echipa-din-liga-a-patra-din-germania-in-ultimul-test-din-turcia-jucatorii-lui-dorinel-munteanu-au-ramas-cu-un-singur-gol-marcat-in-trei-partide-19260050

Marius ANGHEL 12 Feb. 2023, 00:28 Liga 2
Pe aceeași temă