SC Oțelul i-a făcut pe plac lui Dorinel Munteanu și i-a adus un atacant experimentat. Cine e vârful prezentat de gălățeni

Răzvan STÎNGĂ 10 Feb. 2023, 13:51 Liga 2
SC Oțelul i-a făcut pe plac lui Dorinel Munteanu și i-a adus un atacant experimentat. Cine e vârful prezentat de gălățeni

Dorinel Munteanu a primit atacantul experimentat pe care l-a cerut săptămânile trecute!

SC Oțelul i-a făcut pe plac antrenorului și a achiziționat, vineri, un vârf bulgar din prima ligă a țării vecine, pe Iliya Dimitrov, în vârstă de 26 de ani, ultima dată la Lokomotiv Sofia.

Echipa moldoveană tocmai și-a încheiat astăzi cantonamentul din Turcia, acolo unde a disputat trei jocuri amicale și în care a înscris un singur gol.

SC Oțelul a mai făcut o achiziție, atacantul bulgar Iliya Dimitrov

Dacă ne raportăm la statistici, formația care tinde la promovarea în SuperLiga României a adus un vârf care stă destul de bine, cu patru goluri în 20 de meciuri în prima parte a sezonului actual, trei dintre reușite și 18 dintre confruntări fiind bifate în prima ligă bulgară.

Este prima experiență a noului fotbalist al SC Oțelul în afara Bulgariei, evoluând până acum, printre altele, la Levski Sofia sau Septemvri Sofia. Când era în categoria de vârstă, Iliya Dimitrov a evoluat și pentru naționalele Bulgariei sub 21, 19 și 17 ani.

SC Oțelul l-a prezentat pe Iliya Dimitrov

Achiziționarea lui Dimitrov a fost anunțată la o zi după ce SC Oțelul a disputat amicalul cu SSV Ulm 1846, scor 0-2, din Turcia, dar fotbalistul nu a fost în lot.

Clubul nostru și-a asigurat serviciile atacantului bulgar Iliya Dimitrov, transferat de la Lokomotiv Sofia, formație din prima ligă a Bulgariei. În vârstă de 26 de ani și având o înălțime de 1,87 m, Dimitrov se află la prima sa experiență internațională.

În cariera sa, Dimitrov a mai jucat pentru Levski Sofia, Septemvri Sofia, Neftochimik Burgas sau Vitosha Bistritsa. De asemenea, a avut prezențe și în echipele naționale de tineret ale Bulgariei. Dimitrov are la activ 10 goluri marcate în cele 67 de partide disputate în prima ligă și 22 de goluri în 53 de meciuri jucate în liga secundă. În rapoartele de scouting, vârful bulgar este caracterizat ca un jucător care excelează la jocul și duelurile aeriene, având o bună lovitură de cap, ce atacă spațiile libere și care finalizează foarte bine, piciorul său de bază fiind cel drept. Noua achiziție a clubului nostru a semnat un contract valabil pe un an și jumătate și s-a alăturat lotului condus de Dorinel Munteanu.

Bine ai venit și mult succes, Iliya Dimitrov ! добре дошла и успех, Iliya Dimitrov!”, este prezentarea făcută de SC Oțelul.

SC Oțelul, campanie puternică de achiziții

Această iarnă a consemnat multe achiziții pentru SC Oțelul.

Cu echipa gălățeană au mai semnat până acum Octavian Ursu (CS Comunal Șelimbăr), Antonio Cruceru (Unirea Slobozia), Diego Zivulic (Tabor Sezana / Slovenia), Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Cristian Ciobanu (Gloria Buzău) și Rareș Scocîlcă (împrumutat de la ”U” Cluj).

Foto: SC Oțelul Galați

Răzvan STÎNGĂ 10 Feb. 2023, 13:51 Liga 2
Pe aceeași temă