Gloria Buzău a finalizat programul perioadei de pregătire. Va disputa șase amicale, iar patru dintre adversare sunt din Liga 2

Andrei PASCU 01 Jul. 2022, 15:16 Liga 2
Gloria Buzău a finalizat programul perioadei de pregătire. Va disputa șase amicale, iar patru dintre adversare sunt din Liga 2

Gloria Buzău, care și-a schimbat numele în această vară din FC Buzău, a stabilit perioada de pregătire înainte de startul campionatului de Liga 2.

Cristian Pustai anunțase ideile sale în privința cantonamentului, dar încă nu stabilise și întregul program al partidelor de verificare.

Trupa din Crâng a anunțat, vineri, că echipa va disputa șase partide test.

Gloria Buzău, șase amicale în perioada de pregătire

Gloria Buzău va merge în cantonamentul de vară la 8 iulie, la Poiana Brașov, dar până atunci va avea, deja, primele două meciuri amicale consumate. În primă fază, sâmbătă, 2 iulie, Gloria va întâlni, la Râmnicu Sărat, Voinţa Lanurile, echipă din Liga 4 Buzău, urmând ca mai apoi, până la plecarea la Poiana Brașov, să mai întâlnească Unirea Slobozia.

În stagiul de pregătire, Cristian Pustai a reușit să ia încă patru teste pentru fotbaliștii săi, după cum urmează. La 13 iulie, buzoienii vor va întâlni SC Oțelul, iar ulterior își vor măsura forțele cu Olimpic Zărnești (14 iulie), Progresul Spartac (16 iulie) și Metaloglobus (19 iulie).

”Start, meciuri de verificare

După două săptămâni de pregătire pe plan local, Gloria Buzău va începe seria meciurilor de verificare. Primul adversar, Voinţa Lanurile, meci programat sâmbătă, 2 iulie, de la ora 10.30, pe stadionul „Olimpia” din Râmnicu Sărat. Înainte de plecarea în cantonamentul de la Poiana Braşov, pe 8 iulie, echipa lui Cristi Pustai va întâlni colega de serie, Unirea Slobozia. Jocul este programat miercuri, 6 iulie, de la ora 11.00, pe stadionul Gloria din Buzău.

Seria partidelor de verificare va continua şi în cele două săptămâni de pregătire montană. Gloria Buzău va întâlni, la Braşov, adversare ca Oţelul Galaţi (liga 2), Olimpic Zărneşti (Liga 3), Progresul Spartac Bucureşti (Liga 2) şi Metaloglobus Bucureşti (Liga 2).

Meciuri de verificare:

Gloria Buzău – Voinţa Lanurile (sâmbătă, 2 iulie, ora 10.30, Râmnicu Sărat)
Gloria Buzău – Unirea Slobozia (miercuri, 6 iulie, ora 11.00, stadionul „Gloria” Buzău)
Gloria Buzău – Oţelul Galaţi (13 iulie – Braşov)
Gloria Buzău – Zărneşti (14 iulie – Braşov)
Gloria Buzău – Progresul Spartac Bucureşti (16 iulie – Braşov)
Gloria Buzău – Metaloglobus (19 iulie – Braşov)”, se arată pe pagina de Facebook a Gloriei Buzău.

Gloria se pregătește să-l legitimeze pe Andrei Blejdea. La antrenamente au venit și Valentin Munteanu și Cătălin Țîră

În primă fază, la capitolul veniri Gloria Buzău a anunțat trei mutări, Ştefan Nedelcu, ultima dată la Metalul Buzău, în Liga 3, Dragoş Bratu, fost la Academica Clinceni, și Alexandru Dușmanu, care a jucat la Concordia Chiajna stagiunea precedentă. Dușmanu a plecat însă de la echipă și a semnat cu FC Hermannstadt.

Apoi, președintele Auraş Braşoveanu a confirmat că a fost acontat și Georgian Honciu, ultima dată la Campionii FC Argeș, dar și că sunt discuții avansate cu atacantul Andrei Blejdea, sezonul trecut legitimat la Universitatea Cluj și FC Hermannstadt.

În această săptămână, la antrenamente au apărut alți jucători noi. Unul este mijlocașul gălățean Valentin Munteanu (32 de ani), ultima dată la CSM Reșița, în Liga 3, și care a mai jucat pentru actuala echipă din Buzău în sezonul 2019-2020 de Liga 2, în 22 de meciuri, în care a înscris și 9 goluri. Altul este atacantul Cătălin Țîră (28 de ani), ultima dată la Dinamo, pentru care în sezonul trecut de Liga 1 a prins doar 110 minute în 6 meciuri, toate desfășurate în 2021.

Serge Ekollo s-a despărțit și el de Gloria Buzău

Gloria Buzău a făcut publice și câteva plecări, tot trei la număr. Radu Zamfir, Baudouin Kanda şi Paul Paţurcă au reziliat contractul, dar e posibil ca numărul fotbaliștilor din sezonul trecut care nu vor mai continua sub comanda lui Cristian Pustai să fie de cel puțin patru.

Chiar dacă formația din Buzău nu a anunțat nimic oficial în privința lui Serge Ekollo (23 de ani), mijlocașul a fost prezentat ca noua achiziție a echipei Unirea Slobozia.

Foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-685-de-jucatori-au-evoluat-in-sezonul-2021-2022-de-liga-2-dintre-care-13-au-urcat-in-timpul-campionatului-in-liga-1-iar-257-au-inscris-unirea-constanta-a-utilizat-cei-mai-multi-unirea-19236213

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-gloria-buzau-a-revenit-la-viata-si-e-ca-si-noua-la-6-ani-distanta-dupa-ce-frf-o-spulbera-cu-sanctiuni-in-urma-implicarii-in-aranjamente-pentru-pariuri-in-noul-sezon-de-liga-2-nu-va-mai-juc-19236151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-noul-sezon-de-liga-2-editia-2022-2023-se-va-desfasura-exact-in-acelasi-mod-ca-precedentul-campionat-cand-incepe-echipele-care-ar-trebui-sa-ia-startul-si-modul-in-care-se-promoveaza-si-r-19236034

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-se-pregateste-o-lovitura-pentru-cluburile-din-liga-2-si-liga-3-mai-multi-bani-pentru-arbitri-si-observatori-19235931

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 01 Jul. 2022, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă