FC Buzău, primele transferuri ale verii! Trei veniri, dar și trei plecări de la echipa lui Cristian Pustai, care a reluat pregătirile cu 18 jucători. Programul de vară

Andrei PASCU 16 Jun. 2022, 17:06 Liga 2

FC Buzău a început pregătirile pentru sezonul 2022-2023 al Ligii a 2-a! Cristian Pustai a organizat prima ședință de pregătire miercuri, iar din lot au făcut parte 18 jucători. Au lipsit cinci, învoiți de club până la începutul săptămânii care vine, până luni.

FC Buzău, reunire cu 18 fotbaliști! Trei jucători au plecat, situația lui Adi Chică-Roşă e incertă 

În postarea de pe Facebook în care a anunțat reunirea, FC Buzău a făcut publice și primele plecări, trei la număr. Radu ZamfirBaudouin Kanda şi Paul Paţurcă au reziliat contractele cu FC Buzău, dar e posibil ca numărul fotbaliștilor din sezonul trecut care nu vor mai continua sub comanda lui Cristian Pustai să fie de cel puțin patru.

Adi Chică-Roşă ar putea să rămână la FC Botoșani din această vară, club care l-a împrumutat la FC Buzău în ultima perioadă, acum fiind chiar în lotul formației din Liga 1. Însă, se poartă negocieri între părți, pentru un nou împrumut și rămâne de văzut cum se vor termina discuțiile.

Trei veniri la FC Buzău, Ştefan Nedelcu, Dragoş Bratu și Alexandru Dușmanu

Până acum, la capitolul veniri FC Buzău a anunțat trei, Ştefan Nedelcu, ultima dată la Metalul Buzău, în Liga 3, Dragoş Bratu, fost la Academica Clinceni, și Alexandru Dușmanu, care a jucat la Concordia Chiajna stagiunea precedentă.

Până la începutul lui iulie, la data de 8, FC Buzău se va pregăti pe plan local. Abia apoi va merge într-un cantonament, în țară, la Poiana Brașov, unde va și disputa câteva partide de verificare. Până atunci, va avea cel puțin un amical, cu nou-promovata în Liga 2 SC Oțelul.

Cristi Pustai a sunat adunarea la FC Buzău

După o vacanţă de o lună, FC Buzău a început miercuri după-amiază pregătirile pentru noul sezon competiţional. Sub comanda lui Cristi Pustai, la primul antrenament de pe „Gloria” au participat 18 jucători. Cinci jucători au fost învoiţi până luni: Ariel Lopez, Pablo Gaitan, Dinko Trebotic (proaspăt tătic), Tudor Oltean şi Robert Sălceanu (susţinerea probelor de Bacalaureat). Trei jucători (Radu Zamfir, Dieudonne Kanda şi Paul Paţurcă) au ales să-şi rezilieze contractele cu gruparea din Crâng, iar Adi Chică Roşă s-a întors la Botoşani, dar se poartă negocieri pentru prelungirea împrumutului acestuia pe încă un sezon. La capitolul achiziţii, pentru moment, în probe, sunt doi fundaşi: Ştefan Nedelcu (Metalul Buzău), Dragoş Bratu (LPS Buzău / Academica Clinceni) şi mijlocaşul Alexandru Duşmanu (Sport Team / Concordia Chiajna).

Urmează o perioadă de pregătire pe plan local, până pe data de 8 iulie, când formaţia noastră va pleca într-un cantonament de două săptămâni, în Poiana Braşov. Până atunci conducerea clubului va purta negocieri cu jucătorii ale căror contracte urmează să expire la finalul acestei luni şi, în acelaşi timp, cu cei care se află pe lista de achiziţii. Nu vor lipsi nici meciurile de verificare, primul adversar care şi-a dat acordul fiind nou-promovata în eşalonul secund, Oţelul Galaţi, data disputării nefiind încă stabilită”, se arată în postarea de pe Facebook a FC Buzău.

Cristian Pustai: ”Încercăm să ne completăm lotul”

Cristian Pustai a oferit și o scurtă declarație la reunire, precizând că echipa sa va mai face mutări pe piața transferurilor, veniri și posibil plecări. Totuși, sunt câțiva jucători ale căror înțelegeri expiră la finalul lunii iunie.

Ca la orice început de pregătire sunt câţiva învoiţi. Doi, trei care sunt din afara ţării şi la distanţă foarte mare şi nu se vor mai întoarce acasă foarte curând. Lui Trebotic i-a născut soţia, Chică Roşă s-a întors, deocamdată, la Botoşani, Oltean şi Sălceanu susţin probele la Bacalaureat…

În această perioadă încercăm să ne completăm lotul astfel încât, la plecarea în cantonamentul de la Poiana Braşov, să avem lucrurile puse la punct. Vom completa şi programul meciurilor de verificare, exceptând întâlnirea, deja confirmată, cu Oţelul Galaţi”, a declarat Cristi Pustai.

FC Buzău vrea play-off-ul sezonul care vine

În ierarhia Seriei B a play-out-ului Ligii 2, sezonul 2021-2022, FC Buzău a terminat sezonul pe locul 1, cu 44 de puncte, cu un punct mai mult decât locul 2, Unirea Dej.

FC Buzău a întâlnit chiar Unirea Dej în ultimul meci din sezonul trecut, în deplasare. Formația lui Cristian Pustai a fost învinsă la scor, 0-3.

Foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fum-alb-la-fc-brasov-la-loc-comanda-cu-marin-mitran-presedinte-19235118

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conferinta-maraton-pentru-aceeasi-idee-imbatranita-new-dinamo-versiunea-fara-numar-clubul-exclama-ca-falimentul-nu-e-o-problema-dar-cere-bani-pe-unde-apuca-razvan-zavaleanu-19235109

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-a-definitivat-programul-de-pregatire-poli-iasi-va-efectua-doua-cantonamente-unul-in-tara-si-unul-in-bulgaria-19235107

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-andone-este-in-timisoara-pentru-a-semna-cu-politehnica-19235096

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-achizitii-ale-unirii-slobozia-pentru-noul-sezon-de-liga-2-doi-jucatori-de-la-petrolul-exclusiv-19235089

 

 

 

Andrei PASCU 16 Jun. 2022, 17:06 Liga 2
Pe aceeași temă