Fostul petrolist Senad Jarovic revine în fotbalul românesc. Atacantul germano-bosniac va juca tot în Liga 2

Marius ANGHEL 10 Jan. 2023, 17:24 Liga 2
Fostul petrolist Senad Jarovic revine în fotbalul românesc. Atacantul germano-bosniac va juca tot în Liga 2

Minaur Baia Mare sună adunarea joi, 12 ianuarie 2023, de la ora 10:30, pe stadionul ”Viorel Mateianu”, după cum anunță clubul pe pagina sa de Facebook. Este singura informație pe care maramureșenii au dat-o în ultima perioadă, de când au încheiat meciurile oficiale în 2022 și până acum.

Programul de pregătire din această iarnă, jucătorii de care se desparte sau achizițiile sunt păstrate la sertar de Minaur.

Senad Jarovic, ultima achiziție a echipei Minaur

Echipa antrenată de Mihai Iosif nu a stat însă degeaba în această perioadă de vacanță, chiar dacă în mod oficial nu a comunicat nimic către suporterii ei. Potrivit Graiul Maramureșului, șapte jucători sunt trecuți pe lista plecărilor, iar la capitolul achiziții s-a bătut palma cu cel puțin trei fotbaliști.

Portarul Raul Avram (ex Petrolul) a semnat dinainte ca meciurile din 2022 să se încheie, iar în primele zile ale acestui an nou a bătut palma cu Minaur și mijlocașul Petre Ivanovici, ultima dată la FK Miercurea Ciuc. Ambii au confirmat pentru Liga2.ro trecerea la echipe din Baia Mare.

Graiul Maramureșului informează că pe lângă cei doi, la prima ședință de pregătire condusă de Mihai Iosif în acest an va fi prezentă și ultima achiziție a Minaurului. Este vorba despre atacantul germano-bosniac Senad Jarovic. Acesta nu este străin deloc de fotbalul din Liga 2, deoarece în sezonul trecut a evoluat în această competiție la Petrolul Ploiești.

Jarovic a jucat la FK Sloboda Tuzla după despărțirea de Petrolul

Senad Jarovic este născut în Germania, dar are și cetățenie de bosniac, de unde sunt originari părinții săi. În vara anului 2021 semna pe două sezoane cu Petrolul Ploiești, însă despărțirea de prahoveni a avut loc după doar un sezon. Nu a confirmat așteptările la ”găzari”, chiar dacă la un moment dat a părut a fi o descoperire bună.

La Petrolul a ajuns după ce sezonul începuse și a avut ceva de tras pentru a fi într-o formă sportivă bună pentru a fi utilizat în campionat. Pentru început a fost folosit în meciurile din Cupa României cu adversarele modeste. În campionatul Ligii 2 a prins 17 meciuri, doar șapte ca titular, de patru ori fiind schimbat, totalizând 694 minute, și a marcat patru goluri, unul cu Șelimbăr (3-0), două cu FC Brașov (4-0) și unul cu Concordia Chiajna (1-0), toate în sezonul regular. După promovarea în prima ligă, Petrolul a renunțat la serviciile sale.

În prima parte a acestui sezon a jucat la FK Sloboda Tuzla, în Bosnia-Herţegovina. A evoluat în 8 meciuri (234 de minute), în doar două fiind utilizat ca titular și în ambele a fost înlocuit.

În cariera sa a mai evoluat pentru NK Domzale (Slovenia), NK Dob (Slovenia), Spartak Trnava (Slovacia), Sonderiyske (Danemarca), Zlate Moravce (Slovacia), SKF Sered (Slovacia) și NK Radomlje (Slovenia).

La 20 ianuarie va împlini 25 de ani.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-a-doua-achizitie-a-iernii-19257148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/colectionarul-din-atacul-petrolului-detalii-mai-putin-cunoscute-despre-senad-jarovic-si-promisiunea-facuta-suporterilor-echipei-ploiestene-ceea-ce-ati-vazut-pana-acum-a-fost-doar-inceputul-19214574?fbclid=IwAR0TyksC7pKOQDzGGf4p8CjHW6Blq5WlY3pleToiEE5N5Iiccb8HBLf36sA

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-pregateste-primele-plecari-19256495

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ibrahimovic-de-ploiesti-senad-jarovic-promite-sa-fie-copia-suedezului-si-sa-duca-petrolul-unde-ii-e-locul-visul-meu-e-sa-promovam-in-liga-1-19210494

Marius ANGHEL 10 Jan. 2023, 17:24 Liga 2
Pe aceeași temă