Minaur a început achizițiile pentru partea a doua a sezonului. A semnat cu portarul cu care a promovat Petrolul în prima ligă. ”Îmi plac provocările. Este o miza uriașă”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2022, 15:01 Liga 2

Cu un parcurs modest în campionat inclusiv după înlocuirea lui Ciprian Danciu cu Mihai Iosif, Minaur nu vrea să aibă soarta ultimei echipe maramureșene prezentă în Liga 2.

Fotbal Comunal Recea, formație de lângă Baia Mare promovată în liga secundă tot de Danciu, a retrogradat și apoi s-a desființat după doar un sezon în anticamera fotbalului românesc, în vara anului 2022.

Minaur mai are două meciuri în acest an, înainte de pauza de iarnă, va încheia în partea a doua a clasamentului și a început deja campania de achiziții pentru restul sezonului, cele trei partide care vor mai fi din sezonul regular și cele șase din play-out.

Graiul Maramureșului susține că șefii echipei au cinci jucători pe lista achizițiilor, iar cu trei dintre ei s-ar fi bătut palma. Este vorba despre un portar și doi atacanți, necunoscuți încă.

Raul Avram a semnat cu Minaur: ”Cu siguranță vom face lucruri frumoase împreună și o vom menține în Liga 2”

Portarul este Raul Avram, ultima dată la Petrolul Ploiești, jucător care recunoaște că a semnat contractul cu Minaur și spune pentru Liga2.ro ce l-a convins să accepte oferta echipei din Baia Mare și ce obiective are alături de aceasta.

”Am avut mai multe oferte, dar cea mai concretă a fost cea de la Minaur. M-a contactat domnul Miriuță, am avut o discuție în care mi-a spus ce lucruri frumoase se vor face la Baia Mare. De aceea, a doua zi după telefonul dânsului, m-am urcat în mașină și am plecat spre Baia Mare. Un oraș frumos, cu oameni frumoși, o echipă de tradiție, la care cu siguranță vom face lucruri frumoase împreună și o vom menține în Liga 2, iar din vara anului următor să tragem la promovare!
Îmi plac provocările, de aceea am ales Minaur. În primul rând este o miza uriașă de a ne menține în Liga 2 și după să tragem la promovare! Am reușit cu Petrolul de la Liga 3 la Liga 2 și după în Liga 1, de ce să nu fie și cu Minaur?”, a spus Avram, care și-a încheiat contractul cu Petrolul pe care amiabilă, la începutul lunii octombrie.

Cu Minaur, Avram a semnat un contract valabil pe un an și jumătate și va avea drept de joc începând din primăvara anului viitor, când Liga 2 se va relua.

Promovarea în prima ligă, cea mai frumoasă amintire a lui Avram la Petrolul: ”Mi s-a făcut pielea de găină!”

În acest sezon, jucătorul originar din Prundu Bârgăului, o comună din județul Bistrița-Năsăud, a evoluat în doar două meciuri din SuperLigă pentru Petrolul, chiar primele ale sezonului. Cu echipa ploieșteană a promovat în vară în prima ligă, după un sezon în care i-a fost portarul titular. 28 de jocuri din 29 a bifat Avram în poarta Petrolului în sezonul trecut de Liga 2.

”În primul rând mă bucur enorm că am promovat cu Petrolul, o echipă frumoasă, de tradiție, cu suporteri minunați, ce au fost alături de noi și la bine și la greu. Pe această cale le mulțumesc că au avut încredere în mine. Le mulțumesc și celor care nu au avut încredere în mine și m-au contestat. Respect și atât, nimic mai mult! Mai aveam contract 2 ani, dar am ajuns la un acord pe cale amiabilă și am reziliat! Probabil până aici a fost drumul meu la Petrolul. Am rămas în relații bune cu ei și le țin pumnii pe viitor!”, a declarat Raul Avram pentru Liga2.ro.

A fost a doua experiență a lui Raul Avram la Petrolul. În cariera sa a mai fost sub contract cu FC Botoșani (doar rezervă în prima ligă), Știința Miroslava, Dacia Unirea Brăila și SSC Farul Constanța.

Cea mai frumoasă amintirea a sa la Petrolul a fost când s-a reușit promovarea în prima ligă. ”Fără doar și poate promovarea în Liga 1 cu stadionul plin. Toată lumea cânta, a fost o atmosferă de nedescris. Pentru prima dată în 4 ani de când eram la Petrolul când mi s-a făcut pielea de găină!”, și-a amintit Avram.

În schimb, cea mai neplăcută a fost ”ratarea promovări în 2020, când ne-a bătut FC Argeș acasă cu 2-1!”

Minaur are una dintre cele mai slabe defensive din Liga 2

Revenind la Minaur, echipa băimăreană are în acest moment trei portari, pe Raul Băilă (22 de ani), Alexandru Silveanu (23 de ani) și Emanuel Breban (17 ani). Primul a evoluat în acest sezon de Liga 2 în 8 meciuri, iar Silveanu a apărat în șase partide.

Echipa lui Mihai Iosif are una dintre cele mai slabe defensive din acest sezon. Cu 21 de goluri primite, Mondragon și compania sunt la egalitate cu ”lanterna roșie” Poli Timișoara și stau mai bine decât Viitorul Pandurii (24 goluri), Unirea Constanța (31) și CSC Dumbrăvița (32).

Minaur Baia Mare ocupă locul 15 din 20 în clasamentul general al Ligii 2, cu 14 puncte acumulate, fiind la egalitate cu Progresul Spartac, altă nou-promovată, care are un golaveraj inferior. În ultimele două jocuri din 2022, echipa maramureșeană va întâlni Viitorul Pandurii (acasă, 26 noiembrie, ora 11) și Unirea Dej (deplasare, 3 decembrie, ora 11).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-fara-amical-in-pauza-competitionala-cum-a-pregatit-dragos-militaru-ultimele-runde-din-2022-si-anunt-categoric-in-privinta-plecarii-19254380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-incheie-anul-cu-meciuri-cu-steaua-si-dinamo-dan-alexa-sunt-meciuri-decisive-chiar-daca-pentru-noi-este-foarte-greu-sa-mai-prindem-play-off-ul-19254375

https://liga2.prosport.ro/nationale/gabriel-buta-a-inscris-pentru-romania-u20-in-amicalul-cu-polonia-si-se-intoarce-cu-un-imbold-la-unirea-dej-ce-i-a-spus-gica-hagi-in-momentul-in-care-l-a-imprumutat-in-liga-2-19254369

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ministrul-eduard-novak-a-prezentat-la-iasi-strategia-nationala-pentru-sport-aceasta-trebuie-sa-fie-biblia-sportului-romanesc-in-urmatorii-10-ani-mesaj-ferm-catre-19254362

Marius ANGHEL 22 Nov. 2022, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă