Florin Stîngă și-a anunțat demisia de la CS Tunari după umilința cu CSC Dumbrăvița, unde s-a făcut deplasarea cu avionul! Primarul e ironic și spune când începe să ia măsuri

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 Sep. 2023, 14:56 Liga 2

CS Tunari a fost spulberată, sâmbătă, la Ghiroda, lângă Timișoara, de CSC Dumbrăvița, scor 1-6, în etapa a 6-a a Ligii 2, suferind cel mai drastic eșec în această rundă a campionatului, nu însă și cel mai rușinos rezultat din acest sezon, acesta aparținându-i în continuare Progresului Spartac, 0-6 acasă, în runda a 3-a cu Concordia Chiajna.

De altfel, CS Tunari și Progresul Spartac sunt cele mai slabe echipe din Liga 2 până în acest moment, cel puțin din punct de vedere al punctelor obținute, doar unul de fiecare, cât și al golaversarului dezastruos deținut. Ambele au câte 16 goluri primite, dar pentru că echipa ilfoveană are cinci goluri marcate, față de trei ale trupei bucureștene, evită ultimul loc în clasament.

La finalul jocului de la Ghiroda, în scurta declarație acordată reporterului Liga2.ro, Florin Stîngă, antrenorul Tunariului, și-a anunțat demisia.

CS Tunari, spulberată la Ghiroda de CSC Dumbrăvița

Cu toate că a început mai curajos meciul din județul Timiș și a avut primele ocazii, prin Ivanovki (12) și Mihăescu (19), CS Tunari a primit destul de repede gol, în minutul 20, de la Dragan Paulevici.

Trupa lui Stîngă a încercat să reintre în joc, ambele formații au ratat situații de a înscrie, iar egalarea a venit în minutul 44, când Mirko Ivanovski a finalizat după o mare eroare a lui Lalic, care a pasat slab în spate spre propriul portar. Totuși, ilfovenii s-au bucurat prea mult și și-au pierdut concentrarea, fiindcă au comis penalty chiar prin căpitanul Mihăescu, un jucător care pare să fie depășit de nivel, așa cum s-a văzut în repetate rânduri și când era la Steaua în ultimele sezoane și comitea des erori, dar Tunariul și l-a dorit și i-a și dat banderola pe braț. L-a faultat în careu pe Andrei Toroc, iar Răzvan Ghinescu l-a învins din penalty pe Moroz.

În partea secundă, Dragan Paulevici (50) și Alexandru Martinov (61) au majorat diferența pentru timișeni, Mihai Leca (78) a fost eliminat chiar la meciul de debut, iar pe final Fabiano Cibi (80) și Ionuț Tănase (85) l-au executat și ei pe Moroz și au învârstit și mai mult cuțitul în rana sângerândă a Tunariului.

Visătoare că va întâlni o echipă aproape de nivelul său și obosită după ce marți a jucat restanța cu Progresul Spartac tocmai la Buftea, CS Tunari a fost umilită de CSC Dumbrăvița.

Florin Stîngă și-a anunțat demisia de la CS Tunari

După joc, antrenorul Florin Stîngă a spus că este nemulțumit de jucătorii experimentați din lotul său, a felicitat Dumbrăvița și a anunțat că demisionează de la CS Tunari.

”Din păcate, jucătorii cu experiență nu s-au ridicat la nivelul pe care îl așteptam. Felicit Dumbrăvița”, a spus Stîngă, care la întrebarea ”Vă văd supărat, vreți să vă dați demisia?” a plecat de lângă reportar spunând: ”Da! Da!”

Dacă Stîngă nu va fi convins de ceva sau cineva să continue, atunci CS Tunari va fi a cincea echipă care își schimbă antrenorul în acest sezon, după Chindia Târgoviște (Vasile Miriuță în locul lui Dragoș Militaru), CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi), care au mutat după doar a 2-a etapă, Campionii FC Argeș (Alexandru Pelici înlocuit momentan de interimarul Eugen Beza), și Metaloglobus București (Ianis Zicu în locul lui Eusebiu Tudor), ambele după patru etape.

CS Tunari în eșecul cu scorul de 1-6 cu CSC Dumbrăvița: Moroz – Barfă, Mih. Leca, Fustar (Al. Stoian 53′), Nic. Sima – D. Despa (Plumbuitu 32′), Vas. Constantin (Mih. Ene 32′), Mihăescu (cpt.), Sin (Dr. Gheorghe 59′) – Bustea (Rogac 59′), Ivanovski. Rezerve neutilizate: Isvoranu – M. Geantă, Florică, Al. Despa.

CS Tunari, penultima în Liga 2, la egalitate cu ultima clasată Progresul Spartac

Florin Stîngă a preluat CS Tunari în vară, după ce conducerea clubului ilfovean nu a ajuns la un acord de prelungire cu ”principalul” care a promovat echipa din Liga 3, Gabriel Manu.

Tunariul a mers pe varianta de a schimba aproape în întregime lotul de jucători după promovarea în Liga 2, și-a adus mulți jucători cu experiență, însă rezultatele sunt unele dezastruoase.

În Liga 2 a înregistrat următoarele rezultate: 1-3 cu CSM Slatina, 1-2 la Gloria Buzău, 1-1 cu Campionii FC Argeș, 1-3 la Unirea Slobozia, 0-1 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 1-6 la CSC Dumbrăvița. În Cupa României a ajuns până în faza grupelor după ce a avut mare noroc în ce adversari i-au picat: 4-0 cu Progresul Spartac (L2) și 5-0 la Viitorul Ianca (L3).

Cu doar 1 punct acumulat în primele șase etape, nou-promovata CS Tunari este penultima în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu ultima clasată Progresul Spartac. Diferența dintre ele este făcută de golaveraj, 5-16 față de 3-16.

În cariera sa, Florin Stîngă a mai antrenat AFC Herman (Liga 3), SR Brașov (L3), AFC Odorheriu Secuiesc (L3), Astra (Liga 2), Academica Clinceni (la echipa aflată atunci în prima ligă a stat câteva zile) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (L2).

Primarul Cristian Niculae anunță că ia primele măsuri la CS Tunari, de luni!

După eșecul de la Ghiroda, CS Tunari a anunțat printr-o postare în stilul său caracteristic, pe pagina sa de Facebook, rezultatul înregistrat, marcatorul și jucătorii aflați în lot și a mulțumit tuturor celor care susțin echipa. Despre situația lui Florin Stîngă nu a comunicat nimic, probabil pentru că se așteaptă o decizie ”la rece”.

Măsuri cu siguranță vor fi luate, după cum a ținut să transmită primarul comunei Tunari, Cristian Niculae, printr-un mesaj lăsat la postarea clubului.

”Nu am trăit o rușine mai mare ca la acest meci! De luni, voi prezenta primele măsuri!”, a transmis Cristian Niculae, despre care se știe că este cel care are primul cuvânt de spus la CS Tunari, club de drept public susținut din banii Consiliului Local Tunari. Ulterior, el și-a editat mesajul astfel: ”Nu am trăit o rușine mai mare ca la acest meci! Am asigurat la acest meci condiții de Liga 1, iar în schimb echipa s-a prezentat mediocru! Bine că nu am jucat cu o echipă bună din Liga 3, altfel scorul era mai mare. De luni, voi prezenta primele măsuri!”

CS Tunari a făcut deplasarea la acest meci cu avionul!

Foto: Leckzi Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 Sep. 2023, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă