Florin Maxim, primele concluzii după ce a aflat adversarul Corvinului din turul 1 al Europa League. Antrenorul crede într-o calificare mai departe: ”Am demonstrat că în fotbal se poate orice”

Marius ANGHEL 18 Jun. 2024, 23:51 Liga 2
Florin Maxim, primele concluzii după ce a aflat adversarul Corvinului din turul 1 al Europa League. Antrenorul crede într-o calificare mai departe: ”Am demonstrat că în fotbal se poate orice”

Florin Maxim (43 de ani), antrenorul echipei Corvinul, a reacționat după ce a aflat, marți, 18 iunie, adversarul trupei sale în turul 1 al Europa League.

Sorții au decis ca formația hunedoreană, deținătoarea Cupei României în 2024, să întâlnească în dublă manșă câștigătoarea Cupei din Ungaria, Paksi FC.

”Principalul” Corvinului a făcut o scurtă analiză a oponentului și e de părere că jucătorii săi vor avea o ”dublă dificilă” pentru a obține o calificarea în turul 2.

Florin Maxim, prima concluzie despre Paksi FK, adversarul Corvinului în turul 1 al Europa League

Corvinul va întâlni în primul tur al Europa League echipa Paksi FK, clasată pe locul 2 în prima ligă din Ungaria în sezonul recent încheiat, dar și câștigătoarea Cupei în țara vecină, motiv pentru care a și ajuns în acest turneu european, la fel ca hunedorenii, cu excepția faptului că ei s-au situat pe locul 2 în liga secundă din România!

Maxim a analizat rapid adversarul după ce a făcut imagini din finala Cupei jucată cu Ferencvaros și a tras câteva concluzii. E de părere că Paksi e periculoasă la fazele fixe, face tranziția foarte bine, este o echipă disciplinată și stă bine din punct de vedere fizic.

”O echipă care a terminat pe locul 2 în campionatul Ungariei, un campionat care dă, de ceva vreme, jucători în vestul Europei. Sunt o echipă compactă, matură, formată doar din jucători maghiari, o grupare solidă, din ce am apucat să văd până acum. Puternici la fazele fixe, fac tranziţiile foarte bine, disciplinaţi… dar au şi ei punctele lor mai puţin bune, pe care vreau să cred că le putem specula.
Am apucat să văd imagini de la finala Cupei, câştigată cu cei de la Ferencvaros… n-au avut parte de cel mai bun început de joc, adversarii lor au avut şi un penalty ratat, trei-patru situaţii bune de a marca, apoi au avut un om în minus pe final de joc şi le-a fost tot mai greu odată cu trecerea timpului. Lăudabil pentru cei de la Paksi, au stat bine în picioare, bine fizic, au înscris din fază fixă, apoi la ultima fază au profitat de ieşirea totală pe atac a celor de la Ferencvaros şi aşa au mai marcat un gol şi au închis meciul. Stau bine fizic, aşa că va trebui să fim şi noi la înălţime, ne aşteaptă o dublă dificilă!”, a spus Maxim, citat de pagina de Facebook a Corvinului.

Maxim: ”Sunt meciuri la început de sezon, depinzi mult de cum eşti fizic, mental şi emoţional”

Corvinul s-a aflat în urna a doua valorică, din tot atâtea, și a picat să întâlnescă deținătoarea Cupei din Ungaria. Alți adversari pe care îi putea întâlni au fost FC Sheriff Tiraspol (Moldova), NK Maribor (Slovenia), FC Tobol (Kazahstan), Wisla Cracovia (Polonia) și Pafos FC (Cipru). Poate ultima ar fi fost un oponent mai slab valoric decât cel cu care a picat să joace.

Maxim crede că nivelul de pregătire fizică de la momentul dublei și forța mentală a jucătorilor vor cântări mult, dând de înțeles că aceste lucruri vor conta mai mult decât valoarea celor două echipe de nivel diferit.

”N-aş putea să îi plasez undeva anume între cele şase echipe pe care le puteam întâlni, toate aveau particularităţile lor… Nu degeaba sunt unde sunt, merită să joace în cupele europene. Mai trebuie luat în calcul şi faptul că sunt meciuri la început de sezon, depinzi mult de cum eşti fizic, mental şi emoţional la aceste prime jocuri, pentru că e un sezon lung. Contează enorm pregătirea şi sper ca noi să fim cei inspiraţi”, a spus Maxim, întrebat cum compară Paksi FC față de celelalte echipe pe care Corvinul ar fi putut să le întâlnească.

Florin Maxim și una dintre cele zece achiziții ale Corvinului din această vară, Alexandru Gîrbiță, fost la Viitorul Pandurii, echipă tot din Liga 2.

Maxim se bucură că returul are loc în România, dar și că a picat un adversar dintr-o țară vecină

Fiindcă Paksi FC a fost extrasă prima din urna sa, apoi Corvinul, meciul tur are loc în Ungaria, la data de 11 iulie, în vreme ce returul va fi la Sibiu, în data de 18 iulie! Orele de disputare încă n-au fost decise.

Antrenorul hunedorenilor e mulțumit că va avea un adversar din țara vecină, astfel suporterii echipei vor putea merge într-un număr cât mai mare în deplasare.

”E îmbucurător că vom juca returul la Sibiu şi faptul că, pentru suporterii noştri, va fi mai uşor să ajungă în ţara vecină, decât dacă am fi jucat, de pildă, în Kazahstan. Sper ca şi acest factor să conteze şi îmi doresc ca, indiferent de rezultatul din primul meci, să avem un stadion plin la Sibiu. Pentru că am demonstrat că în fotbal se poate orice, împreună am crezut, împreună am reuşit!”, a mai spus Florin Maxim.

În prezent, de luni, Corvinul se află în cantonament în Slovenia, unde are un lot de 27 de jucători, printre care sunt opt achiziții din cele zece perfectate în această vară.

Prezentarea pe care Corvinul le-a făcut-o ungurilor de la Paksi FC

Prezentarea pe care Corvinul i-a făcut-o adversarului său din turul 1 al Europa League:

”La fel ca în cazul clubului nostru, şi gruparea din Ungaria a câştigat Cupa în acest sezon, depăşind Ferencvaros în finală, cu 2-0, la capătul unui meci care a avut nevoie de prelungiri. În plus, alb-verzii au încheiat sezonul precedent ca vicecampioni, în spatele aceleiaşi grupări din Budapesta.
Înfiinţat în 1952, clubul din Paks îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Fehérvári úti stadion, o arenă de doar 5.000 de locuri. „Atomcsapat” (Echipa nucleară) – având în vedere că în oraşul Paks se găseşte singura centrală nucleară din Ungaria – a mai evoluat, doar o singură dată, în cupele europene. În sezonul 2011-2012 al Europa League, maghiarii au ajuns până în al treilea tur preliminar, fiind eliminaţi de scoţienii de la Hearts, după 1-1 pe teren propriu şi 4-1 în deplasare. În tururile precedente, Paksi trecuse de Santa Coloma, din Andora şi Tromso, din Norvegia. În acea stagiune, gruparea alb-verde şi-a disputat meciurile din cupele europene pe Sóstói Stadion, din Székesfehérvár, arenă cu o capacitate de 14.200 de locuri.

Lotul adversarei noastre este format, exclusiv, din jucători de origine maghiară, iar antrenorul echipei aflate la 100 de kilometri distanţă de Budapesta este György Bognár, instalat pe banca tehnică din 2023, după ce mai antrenase o dată echipa în 2020.”

Foto: Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 18 Jun. 2024, 23:51 Liga 2
Pe aceeași temă